Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Tohle nechápu, jak jako že plně syntetické mají kvalitnější základ než syntetické?V prospech DXG sú tam dosť veľké rozdiely napr. v Noack, Pourpoint, sulfatový popol a menšie rozdiely vo viskozite a HTHS. V prospech FO tam je rozdiel v množstve aditiv (TBN), ale to nič nevypovedá o kvalite aditív (ťažko uveriť že FO by bol kvalitnejšie aditivovaný). DXG je plne syntetický a FO je len syntetický. Pravdou je, že ani plne syntetické oleje nie sú 100% syntetické, ale povedané po lopate: plne syntetické by mali mať kvalitnejší základ než syntetické. DXG obsahuje USVO technológiu, čo údajne zvyšuje viskozitnú stabilitu.
Je tam dosť veľký rozdiel v špecifikáciách. Rozdiely medzi špecifikáciami si môžete dohľadať na internete.
Tohle nechápu, jak jako že plně syntetické mají kvalitnější základ než syntetické?
Znalejší mně samozřejmě opravte...ale toto mi nedává smysl, plně syntetické, syntetické nebo hocijaké přírodní či co, to vůbec neurčuje kvalitu. To co se za základové části použije je samozřejmě důležité, ale se syntetikou nesyntetikou to nemá nic společného.
Takže v mém případě, když manuál od Mazdy 3 2022 g150 uvádí, že mohu použít oleje se specifikací api sn nebo vyšší, nebo acea a5b5. Je lepší volba Ravenol dxg 5w30? Ten má specifikaci api sn plus, což je tedy vyšší než api sn? Díky
Zrovna jsem tenhle olej před pár chvilkami objednával do 1.4T 103kw od GM v Oplu Astra Norma Dexos 1 Gen 2. Tam ten motor na LSPI trpí hodně.něco ke specifikaci oleje SN Plus - https://www.mpmoil.de/assets/ee4f5f24-77c2-4828-b165-5116e66817df.pdf
IMHO to není specifikace oleje, která by byla nutně prospěšná pro Mazdy, které jsou bez turba
Ahoj, mám mazdu 3 g150, 2022 a po prvních dvou měsících jsem vyměnil olej za ravenol fo sae 5w30.Priatelia zdravím Vás; už toto fórum čítam 2krat a stále mám zmätok v tom aký olej, a tak nebudem menovať oleje o ktorých si myslím, že sú najvhodnejšie ale poprosím o váš čas; pár krát ctrc a ctrv a vhodže mi sem čo odborníci ako Shrek; No hits a ostatní uznáte; že je najlepšie… ďakujem pekne. Mám na mysli motorový olej. Ja si preopakujem čo som sa tu naučil; či som vybral dobre a vyberiem konkrétny olej.
Dakujem krásne za váš čas ..
Takze; mám mazdu skyactive M6; rok 2016; 75.000km; 2.0l benzin kombi. Jazdím sporadicky to znamená návštevy známych; rodiny-mimo mesto cca 40-100km, plus rodinne výlety tatry; túry; Bike; cca 300km, letne dovolenky Maďarsko; Chorvatsko….