Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Asi proto, že když lidem řekli 0W-20, tak to lidi nechtěli a začali se pomalu křižovat. 5W-30 je v ČR takový mnohaletý číselný univerzál jako Škoda Octavia a to se prodává samoJestli se nepletu, Mazda uz v CR asi 6 let 0W20 nepouziva a dava 5W30. Mam zkusenost Praha, Usti a Kladno... naposled mi 0W20 davali nekdy 2016 nebo 2017. A pry - podle Usti, kde jsem se na to ptal - ta zmena byla primo doporuceni importera.
Koukal jsem na manualy k autum a je tam pro nas kontinent uz od 2017 napsany 5W-30 (nenasel jsem manual, kde by bylo jinak). Takze to asi nebude kvuli tomu, ze je to popularni univerzal .Asi proto, že když lidem řekli 0W-20, tak to lidi nechtěli a začali se pomalu křižovat. 5W-30 je v ČR takový mnohaletý číselný univerzál jako Škoda Octavia a to se prodává samo
To ale nemusí byť pravidlo. Ja mám v manuále 2007 napísaný 5W-30 pre US market.Koukal jsem na manualy k autum a je tam pro nas kontinent uz od 2017 napsany 5W-30 (nenasel jsem manual, kde by bylo jinak). Takze to asi nebude kvuli tomu, ze je to popularni univerzal .
0W-20 pouze USA a Canada markets. Driv bylo 0W-20 pro cely svet.
Coz odpovida tomu, co z moji zkusenosti automaticky lejou autorizovany servisy...
Vidíš já mám v manuálu u BP 2021 Supra 0W-20, nebo Ultra 5W-30 či alternativy splňující A5/B5 či API SN a vyšší v rozsahu 0W-20 až 5W-30.Koukal jsem na manualy k autum a je tam pro nas kontinent uz od 2017 napsany 5W-30 (nenasel jsem manual, kde by bylo jinak). Takze to asi nebude kvuli tomu, ze je to popularni univerzal .
0W-20 pouze USA a Canada markets. Driv bylo 0W-20 pro cely svet.
Coz odpovida tomu, co z moji zkusenosti automaticky lejou autorizovany servisy...
Já taky.BP2019Vidíš já mám v manuálu u BP 2021 Supra 0W-20, nebo Ultra 5W-30 či alternativy splňující A5/B5 či API SN a vyšší v rozsahu 0W-20 až 5W-30.
Proč v nejmenovaném? Klidně jmenuj, je dobré vědět kde jsou takoví odborníci.Dnes som sa v nemenovanom servise dozvedel že ak používam olej čo stojí menej ako 2-3000 tak to autu škodí, určite nespĺňa požiadavky výrobcu a pán by nechcel byť človek ktorému jedného dňa predám auto... pritom mi bola ponúkaná výmena oleja za cca 5000.
Ja v PDF verzi BP manualu nasel takovej obrazek s teplotama prostredi, podle kteryho je pro nase konciny jednoznacne lepsi 5W30 a pro chladnejsi konciny 0W20 (krom toho, ze stejne jako u 6 je tam i komplet tabulka s alternativama, o cemz pise Max a o cemz se vubec nepru...). Ale nejspis jsem se dival na SkyG a ne na SkyX, bohuzel uz jsem to zavrel :/Já taky.BP2019
Myslel jsi tohle?Toto je v mé příručce.Ja v PDF verzi BP manualu nasel takovej obrazek s teplotama prostredi, podle kteryho je pro nase konciny jednoznacne lepsi 5W30 a pro chladnejsi konciny 0W20 (krom toho, ze stejne jako u 6 je tam i komplet tabulka s alternativama, o cemz pise Max a o cemz se vubec nepru...). Ale nejspis jsem se dival na SkyG a ne na SkyX, bohuzel uz jsem to zavrel :/
To bych se ho zeptal jestli ti poví ještě tu o Červené KarkulceDnes som sa v nemenovanom servise dozvedel že ak používam olej čo stojí menej ako 2-3000 tak to autu škodí, určite nespĺňa požiadavky výrobcu a pán by nechcel byť človek ktorému jedného dňa predám auto... pritom mi bola ponúkaná výmena oleja za cca 5000.