• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Chci se zeptat co byste mi doporučily pro Mazdu 6 2.5 automat za olej aby to bylo to nejlepší
Díky moc za radu

Doporucili by sme ti precitat si tuto temu miesto pytania sa znovu a znovu rovnakej otazky.

Četl a ne jednou jen se těch normách fakt nevyznám ,chtěl se se zeptat nekdo kdo má delší zkušenosti s tím motorem ,ja mám auto 3 měsíce servis mi tam dal: eni i-sint tech f 5w-30 Jezdím město i dálky za 3 měsíce najeto 5tisic.
Další výměna bude zachvilku a už bych si chtěl zvolit sám který
Auto má najeto 120t a r.v 2013

Vyrobca je takmer nepodstatny, viskozita iba ciastocne. Podstatne je menit casto (max 10 tisic km pri kratkych kazdach, 15 tisic pri dlhych) a pouzivat ACEA A3 oleje, ak sa motor viac namaha (dialnica, kopce, zapchy v lete, prives).

Mazdar, chlapíci, budou mě měnit motor 2.0 88kw, vydává to zvuk lokomotivy a chci se zeptat. Jaký olej mi doporučíte, nechci tam tu vodu 0w20 co tam dává mazda, chci tam dát 5w30 ale jakou značku? ?Díky za jakoukoliv odpověď, Mazdar ?

Mazdar, chlapíci, budou mě měnit motor 2.0 88kw, vydává to zvuk lokomotivy a chci se zeptat. Jaký olej mi doporučíte, nechci tam tu vodu 0w20 co tam dává mazda, chci tam dát 5w30 ale jakou značku? ?Díky za jakoukoliv odpověď, Mazdar ?
Ja som vodu 0w20 nahradil olejom Shell Helix Ultra 5w30 A3/B4 a som spokojný po 2000 km olej neklesol na ryske ani o milimeter ale ten sa nehýbal ani pri 0w20.

Ja som vodu 0w20 nahradil olejom Shell Helix Ultra 5w30 A3/B4 a som spokojný po 2000 km olej neklesol na ryske ani o milimeter ale ten sa nehýbal ani pri 0w20.
No já bych možná volil Castrol edge 5w30 c3?

Mazdar chlapi, informací je Mega moc ?2, 0 88kw skyactiv - Castrol Edge Titanium C3 5w30.
Může být ?je to do úplně nového motoru, mění v rámci prodloužené záruky. Jinak mi bylo řečeno, že se záruka na novy motor neprodluzuje o 2 roky, ale do konce prodloužené zaruky? prodloužení záruky je u car garantie, není mozne aby součástka jako celek za 160tis. mělo záruku jen 6 měsíců. ?Díky za jakoukoliv odpověď Tomek

Mazdar chlapi, informací je Mega moc ?2, 0 88kw skyactiv - Castrol Edge Titanium C3 5w30.
Může být ?je to do úplně nového motoru, mění v rámci prodloužené záruky. Jinak mi bylo řečeno, že se záruka na novy motor neprodluzuje o 2 roky, ale do konce prodloužené zaruky? prodloužení záruky je u car garantie, není mozne aby součástka jako celek za 160tis. mělo záruku jen 6 měsíců. ?Díky za jakoukoliv odpověď Tomek
Já do všech Mazd liju od novoty olej Castrol Edge Titanium FST 0W30, interval výměny mám 2x ročně a vychází mi cca kolem 12 000 km. Ohledně prodloužené záruky je zde také dost napsáno, ale u motorů si myslím, že pokud se ti něco neukáže během standardní tovární záruky, pak by si musel mít hodně velkou smůlu, aby se ti na motoru něco posralo

Já do všech Mazd liju od novoty olej Castrol Edge Titanium FST 0W30, interval výměny mám 2x ročně a vychází mi cca kolem 12 000 km. Ohledně prodloužené záruky je zde také dost napsáno, ale u motorů si myslím, že pokud se ti něco neukáže během standardní tovární záruky, pak by si musel mít hodně velkou smůlu, aby se ti na motoru něco posralo
Bohužel motor má zvuk jako lokomotiva a nikdy to neslyšeli, takže auto stalo 2,5 měsíce v servise a dopadlo to tak, že mi budou měnit motor. Vyzkoušeli všechno, posílali videa na Slovensko, pak do Německa a nikdo se s tim nesetkal. Auto mi včera vrátili, s tím, že když se to zadre tak mě odtahnou. Jinak čekací lhůta tak 3 týdny. Dnes tam jedu, protože mě poskrabali kapotu a otukali dveře ?s tím stejně nic nenadelam, kapota je jna dvou místech akoby na ni něco utreli dratenkou na nádobí...

Bohužel motor má zvuk jako lokomotiva a nikdy to neslyšeli, takže auto stalo 2,5 měsíce v servise a dopadlo to tak, že mi budou měnit motor. Vyzkoušeli všechno, posílali videa na Slovensko, pak do Německa a nikdo se s tim nesetkal. Auto mi včera vrátili, s tím, že když se to zadre tak mě odtahnou. Jinak čekací lhůta tak 3 týdny. Dnes tam jedu, protože mě poskrabali kapotu a otukali dveře ?s tím stejně nic nenadelam, kapota je jna dvou místech akoby na ni něco utreli dratenkou na nádobí...
Nějak jsem přehlédl kolik máš najeto, zadření u Skyactivu není samo sebou, při běžné péči o motor hodně velká smůla, nebo na ten motor někdo dlabal?

Nějak jsem přehlédl kolik máš najeto, zadření u Skyactivu není samo sebou, při běžné péči o motor hodně velká smůla, nebo na ten motor někdo dlabal?
Motor měl najeto 27tis, kupoval jsem to od slečny, která jezdila každý rok po cca 7tis, vše doloženo, historie servisní knížky do autorizovaného servisu, kde auto zakoupila. Takže mazec... Jinak slečna si koupila hned při předání, novou trojku.

Tak po přečtení téma jsem to vybral dva typy olejů jen bych chtěl od místních poradit který je vhodnější.
Budu jezdit hodně dálnice a i krátké trasy auto má najeto 127t km a jedna se o gj 2.5 motor PY

A pak bych potřeboval doporučit filtry(olejovy ,vzduchový, a kabinovy) které jsou pro vaše mazdicky top

diky moc za radu

Ja za seba mozem odporucit Ravenol VST 5w40...
Mam tiez 2.5GJ ktora ma dokonca nabehane 275tkm a nakladam jej aj na dialnici aj na okreskach, semtam ale to velmi malo aj po meste.
Spotreba oleja zatial nulova, ostatne parametre tiez fajn.

olejovy filter: K&N HP-1008
vzduchovy napr, MANN/K&N (najdes podla typu vozidla), ja mam bavlnu od K&N
kabinovy: MANN-FILTER FP 24 009

@Kovik Používám olejový a vzduchový filtry od MANN. V testech vycházejí velice dobře.
Zároveň je u olejového filtru na Skyactiv-G důležitý aby filtr NEMĚL zpětnou klapku což MANN W6018 splňuje.
Tady foto klapky (to oranžový) co filtr Sky-G nemá mít:
timing_chain_oil_filter_drain_back_valve.jpg

Kabinový dávám dle požadavků zákazníka jak potřebuje "dýchat" (Denso, Filtron, Mann,.....)

Poslední úprava:
A pak bych potřeboval doporučit filtry(olejovy ,vzduchový, a kabinovy) které jsou pro vaše mazdicky top
tak já do své M6 používám

olejový Mann W 6018 - https://autodilos.cz/autodily/mazda...w/filtr-olejovy-filtr/olejovy-filtr-142610491

vzduchový Mann C 27 019 - https://autodilos.cz/autodily/vzduchovy-filtr-7311499

a kabinový měním 2x ročně kvůli pylu, prachu a bakteriím momentálně používám Kamoku 6080096 - https://autodilos.cz/autodily/filtr-vzduch-v-interieru-652858438 , předtím Mann FreciousPlus FP 24 009 a Filtron K1316A

Poslední úprava:
Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back