Zdravím páni,ked som si pozeral vaše príspevky ohladom spotreby,zostal som mierne povedane...šokovany.Moja mazda CX-5 2,5 L AWD s AT 11/2017 revolution top momentalne pod 9,1 litra neklesne a to bolo pred pol rokom 9,5. Vobec nechapem preco to tak je,ked v prvom roku jazdenia to bolo celkom slušnych 8,5.Ale po ročnej prehliadke v autorizovanom servise kde som aj auto kupoval,mi to odrazu stuplo na 9,5.Neviem či mi tam nahodili novy firmware alebo co ale ked som sa ich na to pýtal,tvarili sa že oni nič, že spotreba je v pohode.Ale ani zdaleka nieje.Neviem co mam s tym robiť,teraz som po 4 rokoch robil 1.stk a emisnu a tam pánko zistil nedokonale spalovanie benzinu pri volnobehu.....vysoke HC.Dosť sa s tym musel pohrat žeby to nakoniec prešlo,ale prve namerane hodnoty boli dvojnásobne nadlimit.Takže bohata zmes a preto aj vysoka spotreba predpokladam.Chcem sa spýtať či može servis šahať do nastavenia motora aby upravil bohatosť zmesi,alebo nie.A kto by mi vedel toto spraviť.Auto už je po záruke.