Adventurer
nový člen
- 19
Taky mám Toyo, ale nevím co od toho můžu čekat, nicméně auto zatím drží jak přilepené a pneu jsou tiché, možná bočnice by mohly být tužší.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
KF G165 FWD manuál. Jezdím většinou sám, klima zapnutá na AC/ECO většinou 21C. Většinou jezdím za 8l (dynamicky, občas zábava občas přesný opak). Měl jsem i cestu Olomouc - Hradec králové za 6,4l. Ale to jsem jel absolutně na pohodu na spotřebu. S motorem a spotřebou, zvukem apod jsem spokojený. Většinou vidím něco kolem 7,4 nebo 7,7. Ale nevím kde mě Mazda podrazila, když zaměstnavatel účtuje kilometry podle velkého TP a tam suverénně 6L. Co to jako je? To je režim řidička 48kg, klima off a režim klouboučkář jezdící jedou za týden do kauflandu mezi město po okresce 80km/h ?Další dovolená za námi, a tedy i další dva příspěvky ke spotřebě AWD 2.0 165k manuálu:
Spotřeba při rychlém tempu 9.8... Prvních dálničních 206 km jsme jeli naráz, průměr vyšel lehce nad 140 km/h, přičemž je v tom i průjezd okrajem Prahy a nějaká ta zúžení, na tachometru jsem měl na dálnici D8 a D5 většinou kolem 160, ale i výrazněji více. Nejdřív jsem to měl i na 12 litrech, ale pokaždé to v nějakém zúžení a zpomalení docela padlo dolů, úseky osmdesátkou byly dlouhé. Spotřeba v tomhle režimu by bývala zajímala asi @tommas , když se rozhodoval pro CX-5 namísto 6, než se rozhodl pro Leona . Za mě to prostě není auto dělané na rychlé dálniční přesuny, jako asi žádné SUV bez naftového motoru .
Celá dovolená (sev. Itálie - Lessinia, Valdobbiadene a okoli Monte Cesen, Dolomiti Bellunesi a Dolomiti Friulane) dohromady 2590 km, dle PP 7.5 litru. Krom toho rychlého začátku, kdy jsem kompenzoval pozdější výjezd z domu a snažil jsem se nedojet do Mnichova v čase poledních kolon, jsem se pak většinou držel plus minus v limitu, a i Německem jsem jel cestu zpět jen kolem 130 km/h.
Tentokrát jsem si v první půlce dovolené několikrát spočítal spotřebu i podle dokladů za tankování, a došel k rozdílu kolem 0.2 l oproti PP, tzn. asi zanedbatelné, stejně jako na jiných mazdách se dá počítači i u naší CX-5 věřit.
pokud dáváš aditivum, zase bych to tak nedramatizoval. Do běžných motorů ( pokud nemají předepsáno jinak ) stejně 90% řidičů tankuje 95. Málokdy u 100ky stojanu někoho vidím a když, tak je to Camaro, Mustang , i30N apod.95 vs 100 ma solidni diskusi tady ...
motor - Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...
presne jak pise @okrujko ... pokud to vyrobce vyslovene nedoporucuje (zejmena pro slabsi motory) tak neni treba davat 100okt ... myslim ze levneji vyjde koupit a nalejt aditiva a jste na tom stejne (jen levneji) No mě by zajímalo, který kvalitní aditivum co umí: a) vysušit/zlikvidovat vodu v...www.mazdaklan.cz
nejde jen o pocit pri jizde ale o to co cpes do auta a co Ti tam pak zustava a zasira auto (=nici) .. kdyz tankujes shit
Nebo má méně kg ?Manželka má lehčí nohu, je vždy zhruba o půl litru níže.
No to si pišNebo má méně kg ?
?