• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Kdyby se to seklo, od toho je tam ten Failsafe Package, jinak souhlasím se @stativ - a méně konfrontační styl prosím.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Aktualizace SW by měla být asi za 0,3 hod a nahrává se to samo .. jen musí technik dvakrát pustit nahrávání SW. Tak proto asi těch 0,3 normo hodin což je asi něco kolem 25-30 min.. Tak když bude hodina stát např.600,- tak nahráti SW je za pusu. A je to se zárukou. Cenu HW do toho nesmíš počítat.

:) Dovolil bych si oponovat - ta aktualizace je dobře +- 45 min a musí se při ní kvůli uspání systému šlapat pedál...takže hlídání a zásah mechanika to vyžaduje i během toho.

Jinak je to tak jak tu už bylo psáno - ani já si to nedělám sám proto abych ušetřil, ale protož e mne to baví a že to jde:)

@stativ @MaTez Kluci tak já vám poradím , nemusíš na nic šlapat . Na žádný pedál stačí když nastartuješ a necháš to běžet na volnoběh. Pak si můžete vesele nahrávat. A k té záruce chtěl bych vidět toho kdo přijde do servisu a řekne já jsem to aktualizoval nebo cokoliv jiného dělal na autě v záruce, ale bohužel jsem to slušně řečeno pokazil. Můžete mi pomoct. Většina asi bude dělat mrtvého brouka , že ono samo. A @shr3k má pravdu pokud to nestihnete od šlapat a auto se uspí. Jde update spustit znovu.

Ahoj myslíš že si tím pomůžeš, že si to nahraješ sám. Auto stálo statisice a chceš šetřit drobný. SW a HW je asi za 1,4 hod a pouze HW je za 1,1hod co jsem zjistil. Ušetríš drobné a budeš se bát aby se ti to neseklo a nebo nepřišel o záruku.
O penízky nejde. Zvažoval jsem jen update softu, protože tu někdo zmiňoval, že se tím zrychlilo načtení systému. A úplně se mi nechce jezdit do servisu, pokud nemusím a můžu to spíchnout doma.
AA jsem si uvědomil, že nepotřebuju (nestojí za investici).
Teda, bylo by to hezký, ale v současném stavu to vlastně nic neumí. Na to si budeme muset počkat, jestli vůbec.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

kde se vlastně vystvují nový verze MZD Connect ke stažení? Něco jsem našel na githubu, ale nevím, jestli to je offic.

Presne tak.. nestartovat a resetovat pocitadlo (25min) stlacenim spojky..

Přílohy

• MAZDA CONNECT FIRMWARE UPDATE INSTRUCTIONS 2016.pdf
    1,5 MB · Zobrazení: 10
Hlavně mi teda přijde uhozené jej nechat cca 45 minut běžet na volnoběh jen tak....ale proti gustu...

Tak přátelé, kdo tu spílá CP/AA v Mazdě:) vězte, že mi přijde zlaté. (A o tom jestli to je nebo není rozmazlenost diskuze není).
Dával jsem teď svou Mazdu do servisu na plánované záruční přelakování kapoty a mám po dobu této opravy Hyundai Tucson - v první fázi mne potěšilo, že má také CarPlay...už jsem si tak nějak na ně zvyknul, ale jsem z toho zklamaný. Ovládání pouze dotykem mi přijde značně nepraktické/nebezpečné, ale co mne dostalo - nejde společně s aktivovaným CarPlay pustit rádio auta...prostě buď rádio a navigace vozu nebo Waze a "pouze" hudba z telefonu. Možná to neumím pouze ovládat, ale mám to už druhý den, rozhodně to není intuitivní a manuál kvůli tomu hledat nebudu.

Pozor! Ty máš ještě verzi Waze, která v určitém nastavení blokuje rádio auta.

A Ty ne?:)) (je mi jasné, že Ty máš úplně jiné věci...) Verzi mám poslední - ještě jsem to teď pro jistotu kontroloval..nicméně - já to do čtvrtka vydržím jen jsem chtěl vypíchnout, že dokud si člověk nevyzkouší jinak tak neví co má...

Já mám od té tvojí verze asi dalších 6-8 kusů pro testování. Jsem v týmu Alfa verzí pro CP (cca 20 lidí). Jakmile otestujeme nějaké verze, to lepší z toho jde do Beta verze (cca 10000 lidí) a po 21 dnech to jde ven pro 110000000 betatesterů. :D
Problém s rádiem řeší tuším nynější Beta.

Já mám od té tvojí verze asi dalších 6-8 kusů pro testování. Jsem v týmu Alfa verzí pro CP (cca 20 lidí). Jakmile otestujeme nějaké verze, to lepší z toho jde do Beta verze (cca 10000 lidí) a po 21 dnech to jde ven pro 110000000 betatesterů. :D
Problém s rádiem řeší tuším nynější Beta.

Písmenka někdy nejsou ten úplně nejlepší nástroj pro komunikaci - občas se stane, že něco vyzní jinak než bylo napsáno:)
První část mé zprávy byla myšlena s nadsázkou, protože vzhledem k tomu jaký máš k Waze přístup máš k dispozici úplně jiné věci než je pak public:) a to já samozřejmě již nějakou dobu vím....
V druhé části pak byl spíše povzděch, protože public prozatím funguje tak jak jsem popisoval...tedy funguje dobře:) ale pořád je co vylepšovat, ne?

Vždy je co vylepšovat! U Waze se mne ovšem zda, že by bylo potřeba spíše vývoj ptákovin zastavit a začít opravovat.

@GinBook Testujes aj Waze pre Android?
V nedelu som prvykrat videl Waze cez Android Auto (v Mazde) a vcelku ma zarazilo, ze som nevedol jednoducho spustit navigaciu.
Jedinu moznost co som nasiel bolo vyhladavanie, kde sa mi zobrazili pismenka v rade a koleckom som mohol pisat (klasicka klavesnica mi pripada praktickejsia). Dotyk nereagoval, ale to je predpokladam Mazdou.
Nevedel som tam najst moznost na spustenie navigacie domov / do prace, zobrazit oblubene adresy alebo historiu.
Po pripojeni k autu neslo spustit Waze v telefone (dufal som, ze budem moct aspon spustit navigaciu z telefonu).
Existuje nejaka jednoduchsia moznost ako spustit navigaciu?

...ale když se nad tím zamyslím, proč mi to tedy v Mazdě s rádiem funguje od začátku a v tom Hyundaii ne pokud jde o veri Waze a ne CP v autě?

@Milos
Ahoj, já mám nejnovější Android Auto stažené z apkmirror, je to verze 3.6.5835 a stále mám problém s tím, že se mi Waze po chvíli běhu na MZD Connect zasekne. Jakou jsi viděl funkční verzi?

@Milos
Ahoj, já mám nejnovější Android Auto stažené z apkmirror, je to verze 3.6.5835 a stále mám problém s tím, že se mi Waze po chvíli běhu na MZD Connect zasekne. Jakou jsi viděl funkční verzi?
Tak to fakt netusim, aka to bola verzia (nebol to moj telefon). Predpokladam, ze najnovsia verzia co bola v Play store tento vikend.
Hral som sa s tym asi tak minutu pri zastavenom aute, takze neviem, ci by to bolo stabilne za behu :)

Akym sposobom spustas navigaciu? Zadavanim adresy cez vyhladavanie, alebo tam je nejaky jednoduchsi sposob?

Já mám za to, že u AA je jediná použitelná cesta hlasové ovládání...

Google's voice commands are the easiest way to go about the menu system hands-free. Tap the microphone icon in the top right corner to make calls, get directions, reply to texts and listen to music. You can even ask Google general knowledge questions as you drive along.

Back