• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Hoši musím konstatovat , že Apple Carplay si me ziskalo. Kdyby tak jeste umelo vyuzivat HUD tak to nema chybu. Waze supr, Google maps taky. Za me upgrade ,co se se vyplati.

Me prijde, ze CarPlay je spis jako pritez, ale mozna to jen neumim pouzivat. A prijde mi, ze jsem tu jedinej :)
Vadi mi, ze si to moc nerozumi s ovladacim koleckem (HMI?). Kdyz pouzivam GM, tak toceni koleckem vybiram v menu misto toho, aby to zoomovalo jako v Mazda mapach. A abych od zoomoval tak musim asi 5x nekam kliknout tim koleckem.
Kdyz se prepnu na spotify, abych si vybral pisnicku a chci se vratit zpet do map tlacitkem navigace, tak se mi otevre Apple mapa misto GM.
Rad si behem jizdy kontroluju spotrebu za tu konkretni jizdu (pres aplikace) a tenhle proces z CarPlay zabere asi minutu nez vyjedu z CarPlay, najedu na spotrebu a pak znovu zapnu CarPlay.
Dalsi problem mam treba s hudbou - kdyz prijdu do auta, zacne krasne hrat pres BT, ale po zapojeni kabelu, abych nabil telefon, musim znovu vybrat zdroj hudby na CarPlay.

Me prijde, ze CarPlay je spis jako pritez, ale mozna to jen neumim pouzivat. A prijde mi, ze jsem tu jedinej :)
Vadi mi, ze si to moc nerozumi s ovladacim koleckem (HMI?). Kdyz pouzivam GM, tak toceni koleckem vybiram v menu misto toho, aby to zoomovalo jako v Mazda mapach. A abych od zoomoval tak musim asi 5x nekam kliknout tim koleckem.
Kdyz se prepnu na spotify, abych si vybral pisnicku a chci se vratit zpet do map tlacitkem navigace, tak se mi otevre Apple mapa misto GM.
Rad si behem jizdy kontroluju spotrebu za tu konkretni jizdu (pres aplikace) a tenhle proces z CarPlay zabere asi minutu nez vyjedu z CarPlay, najedu na spotrebu a pak znovu zapnu CarPlay.
Dalsi problem mam treba s hudbou - kdyz prijdu do auta, zacne krasne hrat pres BT, ale po zapojeni kabelu, abych nabil telefon, musim znovu vybrat zdroj hudby na CarPlay.
Když si chceš jen nabít mobil, zapoj si ho do druhého USB portu a máš po problému. A po CarPlay :) Jo, není nad ovládání dotykem...

My chválíte CarPlay. :)

Pokud půjdeme do hloubky, máš pravdu. Spolupráce mezi MZD a Systémem CP/AA není moc příkladná.
Prostě si musí každý najít svoji cestu.

No ja nevim jestli jste to zkouseli v jinem aute, ale na youtube sem videl par videii a ovladani je podobne..jediny rozdil, co sem zaznamenal je ten, ze v jinych autech se muze ovládat dotykem i za jizdy, coz mazda standartne nemá . ale me to jakoze nejak nevadi, nejsem ten , co si s tim zajizdy porad hraje. proste zadam cil a jedu :)

Chtěl bych řešit vaše problémy. Žena mne už vzala "její auto", tak zpět na stromy. V Oktavce mám sotva rádio na knofliky.

Skoda, ze nemam dve SIMky, abych mohl paralelne zkouset AA i CP. Ale aspon se budu muset podivat na to CP ted s iOS 12.

Kazdopadne me na AA nejvic zlobi Spotify. Nejde mi po nastartovani pustit z nej hudba. Aplikace naskoci, opticky se da ovladat, ale nehraje. Takze preskocim do Play Music, tam dam "play" (zacne hrat okamzite), preskocim zpet do Spotify a dam opet "play" a zacne uz hrat hudba ze Spotify.

Jinak cas od casu se mi cely MZD Connect za jizdy restartne. A take me mrzi, ze na hudbu z AA nefunguje ekvalizer, co je v MZD Connect nastaveni hudby (na klasicke bluetooth prehravani to fungovalo). Zaroven mam pocit, ze AA hraje "potichu" (coz samozrejme lidi, co ani nevedi, ze maximalni hlasitost je 63, ani nepoznaji :D).

Skoda, ze nemam dve SIMky, abych mohl paralelne zkouset AA i CP. Ale aspon se budu muset podivat na to CP ted s iOS 12.

Kazdopadne me na AA nejvic zlobi Spotify. Nejde mi po nastartovani pustit z nej hudba. Aplikace naskoci, opticky se da ovladat, ale nehraje. Takze preskocim do Play Music, tam dam "play" (zacne hrat okamzite), preskocim zpet do Spotify a dam opet "play" a zacne uz hrat hudba ze Spotify.

Jinak cas od casu se mi cely MZD Connect za jizdy restartne. A take me mrzi, ze na hudbu z AA nefunguje ekvalizer, co je v MZD Connect nastaveni hudby (na klasicke bluetooth prehravani to fungovalo). Zaroven mam pocit, ze AA hraje "potichu" (coz samozrejme lidi, co ani nevedi, ze maximalni hlasitost je 63, ani nepoznaji :D).
Na to ale musis byt prece zvykly, jako uzivatel Androidu, ze porad neco zlobi, ne? :p

Na me tenhle trolling nefunguje :p. Ja jsem ted dva roky pouzival iPhone a ted jsem se vratil zpet k Andoidu. Neni ten svet tak cernobily, jak se muze zdat. I iOS ma sve mouchy a neni jich malo ;).

Ale ano, sam jako profesni SW vyvojar jsem na zlobeni aplikaci zcela zvykly. JInak bych nemohl sam se sebou zit! :D:cool:

Tak jsem do dnešního dne (asi týden:) používal GM a dnes jsem testnul waze - za mně v pohodě - ovládání až nápadně podobné, ale to se asi dalo čekat.
Co se týče dat u GM v sat.režimu tak si myslím, že to měsíčně přes 1GB nedá, ale to samozřejmě spíše odhaduju podle toho jak jsem to ten týden používal - rozhodně to bude záviset i na tom jestli najezdím dennně 100 - 500 - 1000km nebo jsem kurýr, který sedí v autě od rána do večera, pro ty budou ty limity určitě úplně jiné. Myslím si však, že všechny bude odteď zajímat primárně waze:))

Dnes jsem zkousel Spotify a Apple Music. Apple music jede dobre, ale Spotify mi nefunguje..nejdriv cerna obrazovka, pak sice neco nabehlo ale prehrat neslo nic..vzdy to hodilo chybu pripojeni..je treba neco nekde jeste donastavit?

To je divné. Spotify mne v pohodě jede.

Řeším zase jiné věci. Hold kompatibilita si bude chvilku sedat. To je daň za první verze.

Od včera je nová aktualizace iOS 12 a prý už jede WAZE. Zkoušel už někdo?

Od včera je nová aktualizace iOS 12 a prý už jede WAZE. Zkoušel už někdo?

Nee:) Aktualizace IOS12 už je 14 dnů - od včera (nebo předvčera?) je aktualizace WAZE, která "otevřela" připojení na CP/AA...funguje myslím, že na pohodu..

Co se týče Spotify, používám sice AppleMusic, ale Spotify mám taky a mně běhá normálně - když Ti to píše chyba připojení nechce to hledat tímhle směrem?

S restarty CP jsem se prozatím nesetkal - není možné, že je někde něco špatně zapojeno? Něco co to třeba resetuje? Nebo špatný kabel?

Back