• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Takže jsem zkusil zatím Google maps. Funguje velmi dobře, vcetne aktualni dopravy. Sezralo mi to na 40km trase necele 3MB. Nevim jestli je to moc nebo malo..nicmene sem pouzival klasickou mapu ne satelitni. Apple Music slo, Spotify taky, ale nektere tlacitka na obrazovce byli jako by nedodelane..jeste vyzkousim a kdyz tak dam fotky.. Lze posprehazet apky? nebo je to na tvrdo serazene? to sem jeste nezkousel

Appky jde přeházet pomocí telefonu - jsi do nastavení, carplay a tam vyber Mazdu a potom by ses měl dostat na obrazovku, kde si můžeš libovolně přeházet pořadí appek v Carplay.

Apky si prehazis v nastaveni telefonu. Settings > General > CarPlay a tam vyberes sve auto.

Waze ještě řešíme. Našla se ještě jedna chyba s audio. Ale tuším, Apple už to má na schválení. Uvidíme.

Co ta spotreba dat pri navigaci? Jake mate zkusenosti?

Ja mam zkusenosti takove, ze vubec spotrebu dat online navigace neresim :cool:. A to nemam zadne extra velke limity. Ale tech par desitek MB moc za rec nestoji, ne?

no me to netrha zily taky, jen sem chtel porovnat :) jeslti tam nemam nahodou neco blbe nastavene, protoze google maps sem doted nepouzival

Mne to zajímá spíše technicky.
Nějak těch 10 (30) GB neřeším na měsíc.

No...máme to zatím pár dnů, ale jak jsem slíbil - co sedím v autě, mám puštěné GM se sat.podklady a zatím mi spotřeba dat do 100MB nejde..sice nemám desítky GB:) ale zatím je to v pohodě...uvidím po pár týdnech...

Zdravím Vás.

V pondělí jsem si přivezl Mazdu 3 HB (Challenge).
Mám dva dotazy:
1) Jde a případně jak aktualizovat MZD connect system? Případně najdu někde changelog?
2) Co se týče navigace, našel jsem zde odkaz na SD kartu z eBay... Máte s tím zkusenzkuš? Vše funguje v porapoř? Nedojde k porušení zaruky?

Díky moc všem za rady!

První dotaz. Proč otvíráš další Topic?
Už tady na to téma je. Stačí chvilku hledat.

1) dělá to servis obzvláště pokud máš auto v záruce. Vesměs zdarma při garancce. Musíš si říct.

2) ne nepřijdeš o záruku. Ale rozmysli se, zda vyhodit cca 2000 a víc za ebay kartu za Here mapy v hrozném stavu s podporou max 3 roky. Nebo za 5500 si uděláš v servisu update střev MZD na CP/AA s tím, že máš možnost použít Google Mapy, Waze, Sygic, později TT a všeobecně rozšířit možnosti MZD. Navíc nemusíš řešit externí nabíječku. Más pořád aktuální mapy. Nejseš zavislej na jednom systému výrobce. Nemusíš řešit co za 3 roky a zda vůbec znovu pojede koupit karta či zda Mazda bude spolupracovat s Here.

Prosím, první si projdi fórum a věřím že 99% informací najdeš vše co hledáš. Nebo se ve správné části zeptáš.

Kartu z EBAY mám asi od dubna a vše v pohodě. po vlažení se navigace odblokovala a bez problímu běži. V servisu mi potvrdili že je to originál co stojí kolem 12500 :)o_O

Tak jsem si teď v noci zkusil nainstalovat ze srandy android auto a no... Jde to, ale budu to muset ještě poupravit k obrazu svýmu než se stejně rozhodnu to odstranit. Ale uznávám že ovládání Spotify je o něco pohodlnější a je na výběr víc možností než přes MZD Connect. Navigování přes google mapy není můj šálek čaje a raději jsem přepnul zpět na iGo (navteq)
Komunikace (volání atd...) mi přijde daleko příjemnější v MZD
IMG_20180922_234644.jpg IMG_20180922_234703.jpg

Poslední úprava:
Zdravím Vás.

V pondělí jsem si přivezl Mazdu 3 HB (Challenge).
Mám dva dotazy:
1) Jde a případně jak aktualizovat MZD connect system? Případně najdu někde changelog?
2) Co se týče navigace, našel jsem zde odkaz na SD kartu z eBay... Máte s tím zkusenzkuš? Vše funguje v porapoř? Nedojde k porušení zaruky?

Díky moc všem za rady!
Aktualizaci v servise si dobře rozmysli, Jestli máš starší verzi SW s největší pravděpodobností si trvale zablokuješ možnost tweak systému. Hledej zde téma s Tweaks. Kartu s navigací kupovat nemusíš, je zde postup jak si ji udělat doma, opět je nutné hledat.

Tak už i Waze vyšel s podporou CarPlay... Včera jsem byl nainstalovat AA/CP a musím říct, že google mapy na display-i navigace jsou jak z jiného světa. Jinak v kombinaci s google mapama zůstalo čtení značek funkční a v HUD-u vidím rychlostní limity.

Tak Waze a čtení značek taky spolupracuje. Teď ještě ozkoušet kombinaci origo navigace kvůli HUD a Waze/GMaps.

Back