• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

co se týče problémů se Spotify, zkusil bych restart telefonu, pokud nepomůže, tak přeinstalace Spotify aplikace. Případně taky zkusit jiný kabel, pokud nepoužíváš originál, tak zkusit origo kabel.

Ja pouzivam vse original. Ostatni aplikace jedou vcetne datovych sluzeb. Zkusim ten restart a reinstal a uvidim

Jinak pokud budete spouštět Spotify na Waze jen tak bez CP, dojde na ukončení aplikace Waze. Je to známá chyba. A já od té doby nemám žádné hlasové instrukce ve Waze pokud používám jen Waze v mobilu bez CP. Možná ještě jiná chyba. Vyzkouším přeinstalovat.

Poslední úprava:
Na me tenhle trolling nefunguje :p. Ja jsem ted dva roky pouzival iPhone a ted jsem se vratil zpet k Andoidu. Neni ten svet tak cernobily, jak se muze zdat. I iOS ma sve mouchy a neni jich malo ;).

Ale ano, sam jako profesni SW vyvojar jsem na zlobeni aplikaci zcela zvykly. JInak bych nemohl sam se sebou zit! :D:cool:

Ano, jako samouk v téže profesi s oblibou používám hlášku "to není chyba, ale vlastnost"! :D

Zaroven mam pocit, ze AA hraje "potichu" (coz samozrejme lidi, co ani nevedi, ze maximalni hlasitost je 63, ani nepoznaji :D).

Ty jo...fakt...63 a to je teda už hukot..já poslouchám max na 50 a víc jsem nikdy nezkoušel:)

Pozoruji další bug. Každý den se mi resetuje rozlozeni applikaci v Carplay. Mam iPhone X a iOS12. Predpokladam, ze to opravi, je to celkem na pytel to každý den prehazovat

Pozoruji další bug. Každý den se mi resetuje rozlozeni applikaci v Carplay. Mam iPhone X a iOS12. Predpokladam, ze to opravi, je to celkem na pytel to každý den prehazovat

No jestli je někde chyba, určitě ji opraví, ale já mám taky iPX, iOS12 (a to je mám zpřeházené komplet podle sebe a vše co jde) a neresetovalo se mi to ještě ani jednou:( Už jsem to tu jednou psal, ale nemůže jít spíše třeba o nějaké chybé zapojení "něčeho" co by to pak třeba resetovalo? Netuším...jen si říkám, čím to může být..
Jako víš co - nějaký mechanik tam někam...něco instaloval...dodržel vše co měl?

Spotify uz mi jde.. je ale fakt, ze dnes probehl i update appky Spotify..ovsem to prehazovani se mi deje zatim kazdy den (pozoruji to posledni 3 dny). tak uvidime..takcitak je CP lepsi nez sem ocekaval..budu vyuzivat casto

Tak včera sem si v ihonu posprehazel ty appky když sem byl pripojeny v aute a dnes rano to je porad tam, tzn. pomohlo když sem si to prehazel primo v aute a ne doma na gauci :)

Tak včera sem si v ihonu posprehazel ty appky když sem byl pripojeny v aute a dnes rano to je porad tam, tzn. pomohlo když sem si to prehazel primo v aute a ne doma na gauci :)

Jo - je fakt, že jsem to vždy dělal taky tak:)

Už to hledám hodinu.
U Mazda 3 je jaké rozlišení displeje MZD?

Super za info. Díky. Řešíme něco s vývojáři Waze v CP a testujeme různé kombinace rozlišení a iPhonů skrz zobrazení.

No, nechci být pesimista, ale za 3 roky vývoje bych asi čekal malinko víc. Našel jsem návody na hudební appky, mapy a zprávy&notifikace. Smutné...

Naštěstí jsem narazil i na něco použitelného. https://arstechnica.com/cars/2015/0...icle-diagnostic-app-expanded-car-integration/
Tu píší, že Android ty eventy poslouchá, ale je na výrobci, jestli je sdílí/implementoval.

Tedy uvidíme jak se k tomu postaví mazda. Nicméně mám plán udělat si appku na tankování, která by uměla načíst odometer, sledovat spotřebu i vs jízdní styly. Tak uvidíme, jestli to někdy nějak dopadne :))) Zatím to úplně nevypadá.

A zeptám se ještě jednou, když si updatnu na 70+ sám, nepřijdu o záruku? Nebudou pak při instalaci AA mít nějaké potíže s tím, že jsem si kus udělal sám?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ahoj myslíš že si tím pomůžeš, že si to nahraješ sám. Auto stálo statisice a chceš šetřit drobný. SW a HW je asi za 1,4 hod a pouze HW je za 1,1hod co jsem zjistil. Ušetríš drobné a budeš se bát aby se ti to neseklo a nebo nepřišel o záruku.

Přišlo mi, že instalace SW trvá dýl než instalace HW. Moc tím neušetříš. Ten HW stojí tuším 4k a ve Zlíně za montáž + update SW zaplatíš něco málo přes 5300.

Aktualizace SW by měla být asi za 0,3 hod a nahrává se to samo .. jen musí technik dvakrát pustit nahrávání SW. Tak proto asi těch 0,3 normo hodin což je asi něco kolem 25-30 min.. Tak když bude hodina stát např.600,- tak nahráti SW je za pusu. A je to se zárukou. Cenu HW do toho nesmíš počítat.

@Marco Polo , jsi tu první den a hned ses do lidí pěkně pustil. Každý ať si s autem dělá co chce. Jestli měl náladu, zkušenosti a odvahu potřebnou k tomu aby si zaktualizoval MZD Connect, tak ať to udělá. V případě, že se mu to podaří může mít radost. Naopak pokud si brickne headunit, jde to jen za ním - Mazda to na záruku nevezme. Osobně jsem jednou update na poslední verzi dělal, tenkrát ještě na verzi 56.xxx a nainstaloval si tam i nějaké úpravy typu pozadí, odstranění varování z couvací kamery a další drobnosti. Teď v novém autě už tuto možnost nemám (bez demontáže headunit z palubky), protože FW s kterým auto dorazilo je již proti těmto úpravám lépe chráněno. I tak ale přemýšlím, že po skončení záruky demontuji headunit a přes sériovou konzoli odemču pro úpravy. Ne vždy je to jen o penězích.

@djaara83 ,ahoj tak určitě máš pravdu. Je to každého věc, určitě pokud vše funguje jak má tak je to super a jsou tu dobré a užitečné tipy. Bohužel to nevidím jen z jedné strany, majitele auta.

Ahoj myslíš že si tím pomůžeš, že si to nahraješ sám. Auto stálo statisice a chceš šetřit drobný. SW a HW je asi za 1,4 hod a pouze HW je za 1,1hod co jsem zjistil. Ušetríš drobné a budeš se bát aby se ti to neseklo a nebo nepřišel o záruku.

Myslim, že dost lidí tady si ten update udělá doma proto, že to jde, než aby ušetřili pár korun (týká se zejména běžných updatů které beztak jinak dělají v záruce). Stejně jako si spousta lidí mění doma olej. Nebo se vůbec vrtá v autě. Akorát u tohodle se nezaprasíš.

@djaara83 ,ahoj tak určitě máš pravdu. Je to každého věc, určitě pokud vše funguje jak má tak je to super a jsou tu dobré a užitečné tipy. Bohužel to nevidím jen z jedné strany, majitele auta.

Jestli tou druhou stranou myslíš servis, tak tomu taky úplně nerozumím. Buď si to aktualizuje správně a v servisu mají pár kliknutí ušetřeno. Nebo to pokazí a pak dá servisu vydělat, protože to nekreje záruka.

Back