• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Kabel ideálně 1m (0.75 minimálně). Kabel urcite ten lepsi. Zmer si ho na Ampéry kolik dává.
Ja to tunelem mám. Do ruky telefon za jízdy neberu. Telefon je na palubce v držáky na výdechu.
Navigace (pruhy) na HUD displej jde částečně a zatím špatně jen z Waze. Waze zatím nemá podporu pruhů. Takze uvidíš nejspíš jen šipku. Az pozdeji bude mít Waze přímo navigovani do pruhu. Nevím, mám HUD a není to neco co bych potřeboval. Na navigaci je displej MZD.

Za mne AIO na výhodu odstranění bezpečnostních hlášek na zacatku a při couvající v kameře, nabíhající grafiky, dotyku displeje zajizdy a ted zkousim speedometer. Víc netřeba.

Kabel ideálně 1m (0.75 minimálně). Kabel urcite ten lepsi. Zmer si ho na Ampéry kolik dává.
Ja to tunelem mám. Do ruky telefon za jízdy neberu. Telefon je na palubce v držáky na výdechu.
Navigace (pruhy) na HUD displej jde částečně a zatím špatně jen z Waze. Waze zatím nemá podporu pruhů. Takze uvidíš nejspíš jen šipku. Az pozdeji bude mít Waze přímo navigovani do pruhu. Nevím, mám HUD a není to neco co bych potřeboval. Na navigaci je displej MZD.

Za mne AIO na výhodu odstranění bezpečnostních hlášek na zacatku a při couvající v kameře, nabíhající grafiky, dotyku displeje zajizdy a ted zkousim speedometer. Víc netřeba.

Díky za odpověď :) Prosím tě byla by fotka či dvě, jak vypadá ten kabel v tunelu, tedy jedna, jak to je v té přihrádce pod opěrkou a druhá, jak to vypadá na druhém konci po palubkou? Musí se kvůli tomu nějak invazivně zasáhnout do plastů v autě? (proříznout, provrtat...) :)

Co se kabelu týká, tak asi koupím tyhle dva:
A na AIO asi počkám, jestli se nějak podaří rozběhnout to i s novým FW a snad se mi podaří se "sblížit" s někým odtud, kdo by mi s tím pomohl :)
Zd.

Předpokládám, mas možnost nahrát “zadní vrátka pro AIO” před update v servisu?

Kabel necham na tobe. Ja jedu originál Apple.

Nic se v tunelu nevrtá. Jen se to protahne skrze a vyvede ven. Ja to mám vytazene spodek pod gymovym tackem pod ovladačem klimatizace.

Nemám žádné zadní vrátka pro AIO...
Jsem z toho trochu nervózní... Tak raději ten originál...
Nebo jaká je cesta mít AIO i nový update sw od Mazdy?

Najdi si Mazda AOI Tweaks a neco si o tom přečti.

Pokud mas FW starší než 59.00.502 (tento už nejde) tak si nahraj Tweaks (zadní vrátka). Potom už je docela složité se dostat dovnitř a mít AIO. Delaji to tuším jen 2 kluci v ČR a to jeste dělali jen na svých autech. ;)

Najdi si Mazda AOI Tweaks a neco si o tom přečti.

Pokud mas FW starší než 59.00.502 (tento už nejde) tak si nahraj Tweaks (zadní vrátka). Potom už je docela složité se dostat dovnitř a mít AIO. Delaji to tuším jen 2 kluci v ČR a to jeste dělali jen na svých autech. ;)
Tak slozity to neni a urcite to bude mit vic lidi. Clovek se musi trosku vyznat v pocitacich a mit plastovou spachtli na rozebrani palubovky. Nejhorsi na tom je ten strach,kdyz to clovek dela poprve,jestli neuvali nejakou nizicku na te liste. Mne se to napodruhe bohuzel podarilo. Kdyby nekdo z Brna s tim chtel pomoct,tak se mozna muzem domluvit. Ale plastova lista pouze na vlastni riziko :)

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Jen ještě přemýšlím, zda ten kabel tahat tunelem a jak dlouhý vzít, protože občas bych asi chtěl ten telefon vzít i na kabelu do ruky... hergot není to se mnou jednoduché :)
Ja som si nechal natiahnuť kábel cez kĺb lakťovej opierky:
DSC_1624.JPG

Vyvedený ho mám pod vetrákom klimatizácie a pripojený k držiaku Brodit:
DSC_1625.JPG

Celkovo to vyzerá takto:
DSC_1626.JPG

Na ten držiak som si nalepil podložky kvôli tlmeniu vibrácií za jazdy...

EDIT:
Použil som kábel, ktorý bol súčasťou držiaku. Neviem presnú dĺžku, ale určite viac ako meter (možno 1,5m). Avšak bol krátky, tak mi tam v servise ešte dali krátky predlžovací kábel.
Nie je to ideálne riešenie, preto odporúčam radšej kúpiť 2m kábel, ktorý zvládne dostatočne veľký prúd.

Ahoj... děkuju všem za odpovědi a nápady :)
----
nějak jsem se rozepsal a můj příspěvek je delší než 10000 znaků... tak ho rozdělím na víc :) omlouvám se... asi mám nějakou psavou nemoc :)
----

Původní verzi FW jsem měl 59.00.443 EU N a neinstaloval jsem AIO...

Tak dnes jsem absolvoval 2 servisní prohlídku a také instalaci originálního android auto / appe car play...
Aktuální verze FW je 70.00.021 EU N. Mimochodem, kabel jsem si nakonec nenechal protáhnout tunelem, buď budu telefon nechávat ve schránce pod opěrkou, nebo holt budu mít šedý pletený kabel vytažený k držáku... njn

Mám telefon HTC 10 s android 8.0 (novější už tam nebude, původní byl 6.0 a dvakrát se aktualizoval... teď už ne) Nainstaloval jsem android auto 4.1.590944 (arm64-v8a) stažené z apk mirror...
V telefonu mám sw dostupný i v android auto: waze, tunein... (škoda, že nejde sygic... ale pro APC už tuším je, snad bude brzy i pro android auto)...

První dojmy (hrál jsem si s tím dnes cca 1,5h tak zatím možná nejsou mé zkušenosti úplně správné nebo přesné :) ).
  • Po připojení kabelu k telefonu se v telefonu hned spustilo android auto (a po průvodci nastavením) se objevilo mezi aplikacemi mazda connectu a také se ukázala ikonka v horní liště MZD connectu.
  • Zároveň v tento moment se odpojí BT spojení mezi telefonem a MZD Connect a není tedy možné volat (a číst sms) v MZD connect, načítat muziku přes BT z telefonu a hrát ji v MZD Connect. A to i tehdy když si aplikaci Android auto nespustíte... (ale tohle je asi "logické") :) (mně to trochu mrzí, protože používám v telefonu Fuelio na evidenci tankování, servisu apod. a také na "knihu" jízd a při každém připojení k autu mi spustí záznam a po odpojení záznam ukončí..., dělalo mi to automaticky, tak teď to takhle nepůjde).
  • Výborně funguje tlačítko home, kdy při podržení přepne z MZD connect na AA a naopak. Jedním stiskem zobrazí "home" buď AA nebo MZDC, podle toho kde jsem...
  • Fungují mi v pohodě varianty
    • Navigace MZD, muzika MZD (radio, mp3 z USB), Hovory přes AA
    • Navigace MZD, muzika AA, hovory AA
    • Navigace AA, muzika AA, hovory AA
    • Navigace AA, muzika MZD, hovory AA
    • A pokud odpojím AA, tak samozřejmě základ - Navigace MZD, muzika MZD, hovory MZD :)
  • Trochu mě překvapilo, že jsem měl spuštěnou navigaci AA, přepnul jsem se do MZD a stiskl tlačítko navigace a spustila se MZD navigace - a normálně ukazovala mapu... , když jsem přepnul do AA tak tam dál vesele běžela WAZE.
  • Pokud poslouchám rádio FM z MZD, přepnu se na AA a tam vyberu muziku, tak v pohodě přestane hrát FM MZD a hraje stream nebo mp3 z telefonu přes AA... Pokud se zase přepnu do MZD stisku "notu" tak se zobrazí možnosti zvuku MZD a pokud tady vyberu FM zase přestane hrát AA hraje MZD... takže v pohodě...
    Tedy trochu rozdíl od toho, co jsem čekal.. myslím, že tu někdo psal, že pokud je spuštěna navigace AA a jsem v prostředí MZD a stisknu "navigaci" pak mě přepne do AA a tam ji zobrazí... (dokonce mám pocit, že se to jednou stalo...) U mě to funguje tak, že mě home, navigace, "nota" spouští tu aplikaci z prostředí ve kterém jsem přepnutý pomocí toho dlouhého stisku "home" :) nevadí mi to... má to svou logiku a naučím se s tím...
  • Výborná věc... ať mám zobrazeno MZD nebo AA a stisknu na volantu "ucho" pro zadání hlasových pokynů, tak mě vždy přepne na AA a AA také poslouchá a vykonává příkazy :) (viz. níže)
  • Trochu mě mrzí, že AA nejde ovládat dotyky ani když auto stojí... Ale na druhou stranu se mi to celkem dost dobře ovládá i pomocí joysticku a talčítek okolo něj (a tlačítky na volantu)... takže to asi půjde...
  • Dále mě mrzí, že nejsou navigační informace z AA v headup displeji... (možná to je zatím... možná že někdy mazda vylepší... nebo že AIO půjdou i s FW 70, a já se odhodlám u někoho to vyzkoušet :) a používat AA o AIO)
  • Navigace -
    • Pokud vyberete v AA navigaci, spustí se poprvé google mapy... teprve když je spuštěna navigace objeví se u ikonky pro navigaci v menu AA šipečka a můžete vybrat jinou navigaci, tedy pokud máte v telefonu jinou navigaci kompatibilní s AA, zatím to může být jen Google Mapy a Waze.
    • Při dalším spuštění navigace (nebo zadání hlasového pokynu, viz. níže) se spustí ta posledně použitá navigace...
    • většinou používám navigaci nez hlasových pokynů (spíš mě to ruší...) mívám puštěná jen varování nebo ani to ne... Nicméně, chtěl jsem tady vyzkoušet jak se to chová...
    • Google mapy - hlasové pokyny tlumí zvuk (ne úplně vypínají) na straně řidiče a také na straně řidiče se ozve pokyn... takže paráda podobně jako MZD...
    • Waze - nevím proč, ale hlasové pokyny mi hrály z telefonu a nikoli z "auta"... takže muzika normálně hrála a k tomu mluvil telefon... (to si asi ještě musím pohrát)...
  • Hlasové ovládání... to je asi to co mě nejvíc potešilo... i když to má ještě rezervy...
    • pokud nehraje muzika, je možné kdykoli říct "oukej gůgl" :) a začne poslouchat pokyny... nebo stisknout tlačítko na volantu pro poslouchání pokynů (ucho)
    • Rozumí pokynům jako: Cíl Domů, nebo Cíl Vyskočilova 1422 Praha po takovém pokynu
      • Google mapy - oznámí "doba jízdy do cíle Vyskočilova je xx minut ve slabém provozu", spustí navigaci google, oznámí v kolik dorazíme a začne navigovat...
      • Waze - oznámí "Dobrá přecházím na waze" a tam vyhledá cíl, pak si musím joystickem vybrat jednu ze tří tras a naviguje... uvítal bych (možná jen nevím jakým pokynem) kdyby šlo hlasem rovnou i spustit jednu z tras, ale i tím joystickem to není špatné...
    • To zadávání adres ve formátu Cíl ulice číslo město je celkem fajn a funguje dost dobře :)
    • Ovládání muziky (nahrál jsem si do telefonu něco od Divokýho Billa, Depeche Mode, ACDC, R.E.M., U2) a google i AA umí pouštět muziku hlasem :) jen to je trochu zvláštní...
      • pokyn: hraj muziku - odpoví "Dobře začne se přehrávat hudba"... a spustí náhodně písničku z telefonu...
      • pokyn: Hraj depeche mode - odpoví "Dobrá začne hrát depeche mode" a spustí (asi první) skladbu od Depeche mode
      • pokyn: Hraj Divokej Bill - odpoví "Dobrá začne hrát divokej bill" a spustí...
      • pokyn: Muzika depechode - odpoví "Enjoy the silence, Personal jesus a dvacetdevět dalších" (a nic jiného neudělá... hraje pořád dál, co měl předtím...
      • pokyn: Hraj Personal Jesus - odpoví "Jistě začne hrát personal jesus" a spustí tu písničku... ale pozor hraje jen tuto píseň, přesun na další nebo předchozí jen spustí tuhle... takže jako smyčka
      • můžete použít pokyn na konrétní písničku o které víte, že v mobilu máte... :)
    • Nepřišel jsem na to, jak ovládat hlasem jinou apku pro muziku... všechny výše uvedené pokyny spustí hudba google play
    • Volání je možné pomocí příkazu "Zavolej maminka" nebo "Zavolej Karel mobil" pokud máte více telefonních čísel u kontaktu
    • A fungují i pokyny jako třeba "Počasí zítra Litvínov" "Počasí Praha zítra ráno" apod... také třeba "Kolik je 67 x 95"... nebo "Kdy má svátek Petr", "Hlavní město České republiky", "Počet obyvatel Skotsko" apod...

pokračování... :)

Nicméně našel jsem i několik nevýhod... nebo nedotažeností...
  • bylo by moc dobrý, kdyby se zobrazovaly navigační šipky v HUD... :)
  • nevím jak ve waze po nalezení trasy ještě třeba nechat vyhledat pumpy na trase... v normální aplikaci to jde, ale v AA ne :(
    • nejdříve jsem myslel, že mohu s telefonem normálně pracovat, i když zrovna ukazuje navigaci... je to částečně pravda, můžu si pustit jinou apku, ale zrovna waze ne... když je zrovna puštěné v AA :( prostě se nic nestane... (s google maps jsem to nezkoušel)
    • nebo jak přidat průjezdní bod do waze...
    • asi je možné to řešit tak, že si to ve waze nastavíte před připojením do AA... (ale škoda, že to nejde nějak líp)
  • přehrávání muziky (ne hlasem) je celkem opruz... když AA nedovolí listovat složkami... dá se to obejít tak, že si člověk v telefonu udělá nějaké playlisty a ty pak pouští (nevím jestli jdou hlasem, ale přes ovladač ano) ale AA vám nikdy neukáže všechny skladby ani v playlistu... abyste si našly tu svou... samozřejmě funguje ovládání z volantu pro přeskočení na další písničku... ale v tomhle to MZD Connect má lepší... :)
    • napadá mě, jestli náhodou nepoužíváte ještě jinou apku pro přehrávání muziky z telefonu (nikoli online), která by byla kompatibilní s AA a šla tedy ovládat přes AA a uměla třeba právě to procházení složkami...
    • mimochodem tohle jsem nestačil vyzkoušet, jestli jde v telefonu nastavit a vybrat skladbu i když je to připojené k AA... musím to vyzkoušet (dám vědět)
  • během jízdy mi i přišla nějaká SMS (delší než 160zn, tedy složená z více SMS ale v telefonu normálně jako jedna zpráva).
    • AA nabídl náhled a ukázal na displeji asi prvních 10 slov zprávy a nabídl přečtení...
    • přečtení nebylo tak špatné, jak jsem očekával - tedy s anglickým přízvukem... nicméně bylo horší než jak to umí číst MZD connect (který mě v tomhle ohledu dost příjemně překvapil, když jsem to poprvé použil)... ale hlavně jak to bylo na víc zpráv, tak AA čtení po každé zprávě mělo krátkou pauzu, takže když to vyšlo v prostřed slova, bylo celkem komické, co čte...

Tolik asi moje první dojmy... (koukám, že jsem to sepisoval možná tak dlouho, jak sjem si s tím hrál :)

Máte někdo nějaké vlastní tipy pro používání AA, hlasového ovládání, soužití s MZD connect, doporučení na kompatibilní apky apod. a vůbec nějaké zkušenosti, se kterými byste se chtěli podělit i třeba po několika měsíčním používání :)

Mimochodem uvažuju, že bych si nějaké 2DIN rádio s android auto pořídil i do své MX-5 NC 2009 :) Ale mám bose sound, tak tam asi zase ne úplně všechno půjde... na ebay jsou nějaké sety i pro bose ale ty ceny cca 12tis a výš... no uvidím, zkusím se pozeptat na v jiném vlákně, jestli s tím má někdo zkušenost (s výměnou originálního rádia za jiné 2DIN a zapojení microfonu, ovládání z volantu, BT apod.)

Zdenda

Aktualny FW je 70.00.100 a vies si ho nainstalovaj uz aj sam.. :)
A WAZE pokyny si zmen vo waze nastaveniach aby neprehravalo z telefonu... :)

Dve veci (mam taky 2017 GL):

- U me funguje, ze pokud je navigace v AA aktivni (pouzivam Google, Waze dela ve smeru D8 a skrz Prahu nesmyslny zmatky, neumi spravne doby cekani na krizovatkach a predikce ucpavani dopredu), a jsem v MZD, treba na spotrebe, tlacitko navigace u kolecka me hodi do AA. Nehazi tam jen kdyz neni aktivni navigovani, tzn. treba po dojeti do cile. Stejne se nejspis chova i hudba, kdyz nad tim tak premyslim, ale nezkousel jsem to... ale mam za to ze jo (na hudbu pouzivam Spotify a prehavam obvykle veci, ktery mam v offline).

- Anglicka verze s hlasovymi pokyny v anglictine umi "Find nearest gas stations", coz najde implicitne podel trasy, ackoliv i treba ve vesnicich okolo, takze by se muselo sjet z dalnice. Taky jsem nevypatral, podle ceho je pak oznacuje A,B,C,D..., protoze to neni podle vzdalenosti.

- A naopak ve verzi s anglictinou neumi cesky nazvy mist nebo ulic, takze je dost problem nekam navigovat hlasem... zvladne Kladno nebo Melnik, ale ulici vetsniou uz ne, ac mam vyslovnost, troufam si rict, dobrou :)

Zrovna jsem to sem chtel take dat :D.

Jinak ja jsem ted za poslednich par tydnu jel trikrat domu "nestandardni" cestou pres D7 a pres vesnicky. A pokazde mi tam zacalo uplne padat Android Auto. Nekdy to vezme s sebou cely MZD Connect, nekdy ne. Treba 3x za tu jizdu tam. Ta kombinace Waze - AA - MZD Connect je vubec parada :D, ale porad lepsi nez nic.

To vypada pekne. Jeste aby na to mazda udelala updste FW pro BM/BN.

Ja jsem waze prestal pouzivat uplne. Neni to pekne vymysleny a co me sere nejvic, obcas to spadne. A jak na potvoru zrovna,kdyz jsem to potreboval. Hlaseni cajtu mi chybi,ale s google mapama mam aspon klid a funguji taky dobre.

Nemůže být u Vás problém i v telefonech? Resp. v konektorech/kabelech?
Dříve mi to taky hodně padalo, později už stačilo najet i na nějakou díru nebo rozbitou cestu.

No a bylo to právě tím že nabíjecí konektor v mém telefonu už nebyl úplně ve 100% kondici. S novým telefonem mi za poslední 3 měsíce android auto spadlo jednou a to jej používám denně.

Ja jsem waze prestal pouzivat uplne. Neni to pekne vymysleny a co me sere nejvic, obcas to spadne. A jak na potvoru zrovna,kdyz jsem to potreboval. Hlaseni cajtu mi chybi,ale s google mapama mam aspon klid a funguji taky dobre.

mne AA nespadlo este ani raz a pouizvam ho denne.. mam kvalitnejsi USB-C kabel a telefon polozeny do strbiny pred riadiacou pakou..
(nepouzivam AIO ani ziadne ine upravy SW)

update FW nie je potrebny.. AA UI je riadene cez app v telefone.. ale btw.. coskoro vyjde 70.000.335.. :)
Aha,tak to je sikovny. Ja mel za to,ze to musi byt v aute. AA z AIO ma pry trosku jiny UI, tak me to v tom utvrdilo.

Upgrade na tu novou v70 zatim delat nebudu. Odstrani to AIO.

Back