• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

mne AA nespadlo este ani raz a pouizvam ho denne.. mam kvalitnejsi USB-C kabel a telefon polozeny do strbiny pred riadiacou pakou..
(nepouzivam AIO ani ziadne ine upravy SW)
Ono to nespadlo,ale zaseklo se to. Uz nevim presne,ale dost me to tenkrat nasralo,nebylo to poprve a dle toho,co se stalo,jsem usoudil,ze je na vine waze,takze to nebylo jen tim,ze by se to restartovalo ap. S mapama nemam zatim vubec problem.

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Ja samozrejme nemuzu vyloucit, ze by to bylo telefonem/kabelem. Ja jsem si do auta dal kabel, co jsem dostal k Galaxy Note 9 v baleni, protoze ho nikde jinde nepotrebuju - doma pouzivam bezdratove nabijeni. Ale mohlo by se klidne stat, ze za toho trictvrte roku uz ten konektor (na jedne nebo druhe strane) uz je volnejsi.

Nemůže být u Vás problém i v telefonech? Resp. v konektorech/kabelech?
Dříve mi to taky hodně padalo, později už stačilo najet i na nějakou díru nebo rozbitou cestu.

No a bylo to právě tím že nabíjecí konektor v mém telefonu už nebyl úplně ve 100% kondici. S novým telefonem mi za poslední 3 měsíce android auto spadlo jednou a to jej používám denně.
Obcas (tipuju jednou tydne) se mi restartuje telefon. Nevim,jestli je na vine kabel (zkousel jsem 2 ruzny z ciny) nebo ta usb jednotka. Mozna i telefon,nevim. Mam v planu vymenit usb jednotku (abych mohl pouzivat AA bezdratove a s HUD navigacnima povelama) a asi i telefon (uz se docela zpomalil a nebude to aplikacema - asi kurvitko).

Mne zas telefón (Honor 8) občas stratí dátové pripojenie (čo si nie vždy včas všimnem, lebo navigácia beží ďalej). Riešením je vytiahnuť kábel, počkať cca 3s kým sa spojenie obnoví a znova ho zapojiť. Občas sa to chytí celé vrátane navigácie, občas treba znova preklikať k waze a zvoliť posledný cieľ.

Obcas (tipuju jednou tydne) se mi restartuje telefon. Nevim,jestli je na vine kabel (zkousel jsem 2 ruzny z ciny) nebo ta usb jednotka. Mozna i telefon,nevim. Mam v planu vymenit usb jednotku (abych mohl pouzivat AA bezdratove a s HUD navigacnima povelama) a asi i telefon (uz se docela zpomalil a nebude to aplikacema - asi kurvitko).

o aku USB jednotku sa jedna..? navigacne pokyny AA na HUD zneju lakavo.. :)

Mne zas telefón (Honor 8) občas stratí dátové pripojenie (čo si nie vždy včas všimnem, lebo navigácia beží ďalej). Riešením je vytiahnuť kábel, počkať cca 3s kým sa spojenie obnoví a znova ho zapojiť. Občas sa to chytí celé vrátane navigácie, občas treba znova preklikať k waze a zvoliť posledný cieľ.
To me neudelalo nikdy. Mam zase problem,ze mi obcas na chvilku odpoji audio a hned zase pripoji. Navigaci teda slysim,ale zdroj audia je prepnuty na radio,tak ta fena zacne sumet a ja to musim prepnout rucne. Davam to za vinu telefonu,ale jisty si tim nejsem.

@mellda Může to být i tím kabelem, mi to u dřívějšího Huawei P8 (ten měl po 3 letech už problém s konektorem) nefungovalo s jiným než originálním kabelem. A to jsem vyzkoušel několik, inzerovaných jako datových se super přenosovými rychlostmi a realita byla taková, že to prostě i tak padalo, tak jsem potom jezdil s dlouhým originálem a bylo vše relativně ok.
Teď u současného Samsungu používám taky originál a jak jsem psal, nepamatuji, že by za 3 měsíce vlastnictví telefonu nastal nějaký problém.

o aku USB jednotku sa jedna..? navigacne pokyny AA na HUD zneju lakavo.. :)
Mam ted tu novou,kterou mi dali v ramci upgradu na AA. Tu puvodni si ale nechali a vyhodili. Ted to s nima resim. Chci ji zpet a nainstaluju si tam AA od AIO. Tam by povely mely fungovat. Nekomu jdou,nekomu ne. Mozna zalezi na zemi,nevim. Musim vyzkouset. Wifi nekteri rikaji,he zpusobuje laggovani hudby. Musim vyzkouset. Ale pokud nebude fungovat ted,brzo by to mohlo byt opraveny. Cekal jsem prave,ze zprovozni zvuk pro v70,ale zatim se nic nedeje a jak oznamila maza,ze bude davat novej infotainment,uz si nejsem jistej,ze to nekdy vubec bude. Nevyhoda je,ze ta nova usb jednotka umi ychle nabijet narozdil od te stare. To bude asi jediny,co mi bude chbet,doufam :) Ale mam telefon se 7000 mAh,tak me to trapit nebude :)

Dost mi vadi, ze navigace (aspon Google maps) ztisuje reproduktor u ridice, kdyz hraje radio, takze, vzdycky nez zacne navigacni hlaseni, ztlumi jen jeden reproduktor a je v nem 1-2 sekundy ticho. Neda se nekde nastavit, aby se ztisily reproduktory vsechny? Nevim jak na ostatni, ale na me tohle jednostranny ztiseni pusobi dost neprijemne, je to jako by clovek na chvili ohluchnul na jedno ucho...

Ztiší se i repro v druhé řadě. Prostě celá levá strana. Asi vlastnost.

iOS 13 přinese změny pro Carplay, vypadá to dobře :) tohle je právě důvod, proč se ten retrofit vyplatí, jelikož původní MZD Connect už značně zastarává, tak alespoň v AA/CP se bude dál vylepšovat.

Screen:
apple-carplay-ios-13-split-view.jpg

iOS 13 přinese změny pro Carplay, vypadá to dobře :) tohle je právě důvod, proč se ten retrofit vyplatí, jelikož původní MZD Connect už značně zastarává, tak alespoň v AA/CP se bude dál vylepšovat.

Screen:
apple-carplay-ios-13-split-view.jpg
Pro mě je důležité tohle:
444BB780-F1D5-4F8F-8FD3-0EEAB9267A2B.png
A snad to už umožní navigaci přímo do HUD

Též jsem vyzkoušel iOS13 a CarPlay.
Waze jede. Ikdyz je tam par drobnosti co se chová divně.
Dle vývojářů si počkají na betu 3-4, než se tím začnou zabývat. Je tam jiné API.

Pry to odstrani AIO. Takze to je jedna z polozek change logu :)

Nejakej change log k tomu, co je tam noveho ?
70.00.100A to 70.00.335C

• In the CMU update package, latest Gracenote database has been included.
• With the improved software, System Update screen menu shows “Update package” instead of “Reinstallation Package”. “Fail-Safe Package” has been removed.
• With the improved software, brand icon in CarPlay screen has been updated.
• With the improved software, font and location of texts like i-stop, i-ELOOP and average data in Fuel Economy Monitor screen have been improved.
• In home screen, white stain appears at the status bar.
• [MX-5 RF] When talking on BT hands-free, person at the other end hears strange voice like with echoes.
• [Mazda6 (VIN 600001-TBD)] Center display turns to a black screen due to that the back light of the display turns off.
• [UK] In LAS and LDWS setting menu, “Rumble” appears as “Rumbl.”.
• Display OFF setting is not kept when ignition switch is turned off and on before CMU goes into sleep mode.
• When certain language using Cyrillic alphabet is selected and USB is selected for audio source, index list for Songs or Artist screen etc. shows wrong character for “b”.
• [Ukraine] Key board shows wrong description for space key.

Rozsireny changelog (Ver. 70.00.335C).

• In the CMU update package, latest Gracenote® database has been included.
• With the improved software, System Update screen menu shows “Update package” instead of “Reinstallation Package”. “Fail-Safe Package” has been removed.
• With the improved software, brand icon in CarPlay screen has been updated.
• With the improved software, font and location of texts like i-stop, i-ELOOP and average data in Fuel Economy Monitor screen have been improved.
• In home screen, white stain appears at the status bar.
• [MX-5 RF] When talking on BT hands-free, person at the other end hears strange voice like with echoes.
• [Mazda6 (VIN 600001-TBD)] Center display turns to a black screen due to that the back light of the display turns off.
• [UK] In LAS and LDWS setting menu, “Rumble” appears as “Rumbl.”.
• Display OFF setting is not kept when ignition switch is turned off and on before CMU goes into sleep mode.
• When certain language using Cyrillic alphabet is selected and USB is selected for audio source, index list for Songs or Artist screen etc. shows wrong character for “b”.
• [Ukraine] Key board shows wrong description for space key.
• [V59.00.502 and later] When playing audio files in a USB memory device, it may take too long to start playing.
• When radio is selected for audio source and a hands free call is finished, radio sounds for a very short period of time even when it is muted.
• After engine start, navigation screen freezes at the loading status.
• When USB is selected for audio source, if the gear is shifted to reverse to display back monitor while loading data from a USB device, shifting operation to drive or forward gear changes the screen to the home screen instead of the USB audio screen.
• When using 17Q2 EU or older map data, voice message for speed camera does not sound at certain locations. (With the improved software, customers need to update the map data to later version.)
• When an artist is selected via voice command for USB audio, wrong artist’s album may be selected.
• After parking, current location on navigation screen may not move until turning the ignition off and on.
• [Android Auto used at the south latitude or the west longitude] When ACC is on or engine is running in a location where GPS signal is unavailable, a wrong current location appears on applications such as navigation, weather forecast etc. When GPS signal becomes available, correct current location appears. (CarPlay is not applicable.)

Back