• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Dnes som si prevzal auto bez funkčného infotainmentu. Prekvapilo ma, že nefungujú ani parkovacie senzory...
Pred chvíľou som skúsil pripojiť telefón, či funguje nabíjanie, a obrazovka sa rozsvietila s informáciou a neúspešnom update a že po pripojení USB s updatovacím balíčkom to bude pokračovať.

Keďže HW pre Android Auto mám namontovaný, tak mi napadá, či nenamontovali HW pred aktualizáciou SW (podľa manuálu sa musí najprv nahrať nový SW)...

Predpokladam, ze nahradni jednotku nemeli skladem, tak se objednala a prijede priste, ne? ;)

No...celé mi to přijde tak absurdně nepravděpodobné, že to tak (po mých zkušenostech posledních let se servisy) asi opravdu bylo...
On bude zřejmě základní problém v tom, že jde vše dopředu o hodně rychleji než jsou schopni ti výpitci v servisech (bez urážky kohokoliv konkrétního - ani tím nemyslím servisy konkrétní značky) pojmout a pochopit...

@mellda Tak ako píše @Ter Leeloo II , čakám kým dostanú novú RJ infotainmentu (CMU).

Inak, keďže mi to ukazuje hlášku, že po vložení USB bude update pokračovať (ale update zlyháva), to nevyzerá na "mŕtve CMU", ale na poškodený software a malo by to byť riešiteľné bez výmeny HW. Naštudoval som si však rozloženie FW, rozdelenie partícií, boot proces... a nie je to "nepriestrelné" riešenie, je v tom priestor na zlyhanie. Ak by som mal k dispozícií zdrojové kódy k systému, pravdepodobne by som bol schopný to oživiť. Mať dostatok času, asi by som bol schopný nabootovať celý systém priamo z USB... Ak ale Mazda nemá pripravený nejaký "oživovací balíček" pre podobné prípady, tak si s tým bežný servisák neporadí.

Ahoj,
Omlouvám se za případný hloupý dotaz...
mám M6, 2,5 Revolution Top z 2017... a právě si domlouvám v servisu, aby mi při dvouleté prohlídce nainstalovali také AA/ACP...

Při objednávce mi potvrdili, že mi nainstalují carplay (ikdyž jsem říkal, že chci to rozšíření o apple car play a android auto...).
Chci se jen zeptat, je v tom rozdíl? Musím říct, že buď chci AA nebo chci ACP? Původně jsem myslel, že ty úpravy HW i aktualizace SW jsou společné... a mohu pak používat obojí... (tedy ne současně)...

Mimochodem pak jedno jaký konektor USB použiju pro připojení telefonu AA, nebo to má být jen v tom prvním? :)
díky

Ahoj,
Chci se jen zeptat, je v tom rozdíl? Musím říct, že buď chci AA nebo chci ACP? Původně jsem myslel, že ty úpravy HW i aktualizace SW jsou společné... a mohu pak používat obojí... (tedy ne současně)...

Mimochodem pak jedno jaký konektor USB použiju pro připojení telefonu AA, nebo to má být jen v tom prvním? :)
díky

Lze si vybrat, a dokonce kamaradovi na zadost udelali vedeni USB-C kabelu primo ze schranky tunelu az dopredu do schranky pod palubkou, aby nemel ten nevzhledny kabel pres pul interieru. Bohuzel si ho tedy nechal udelat lehce neprakticky kratky, takze tam telefon nemuze otocit opacne nebo si ho naklonit k sobe, ale to vyresi pri pristi prohlidce.

Samotneho me ten kabel v interieru lehce stve, bylo by daleko lepsi, kdyby zasuvka byla z vyroby prave v tehle schrance pred radici pakou, napriklad namisto zapalovace. Pak by elegantni reseni bylo poridit pouze kratoucky USB-C nebo Lightning kabel.

Zkousel jsem oboji, Apple i Android, a Android implementace mi prijde lepsi... kdyby nekdo zohlednoval pritomnost AA/CP pri vyberu pristiho telefonu :). Dlouhodobe pouzivam vice Android a jediny dosavadni vetsi problem s AA jsem mel v tom, ze nektere verze AA v telefonu jsou zabugovane (urcite jde o kombinaci konkretniho telefonu a konkretni verze AA), takze mi v minulosti uz treba dva tydny neslo vyvolat hlasem "OK Google", nez to zas v dalsi verzi AA zacalo fungovat. Jinak spokojenost.

Zkousel jsem oboji, Apple i Android, a Android implementace mi prijde lepsi... kdyby nekdo zohlednoval pritomnost AA/CP pri vyberu pristiho telefonu :). Dlouhodobe pouzivam vice Android a jediny dosavadni vetsi problem s AA jsem mel v tom, ze nektere verze AA v telefonu jsou zabugovane (urcite jde o kombinaci konkretniho telefonu a konkretni verze AA), takze mi v minulosti uz treba dva tydny neslo vyvolat hlasem "OK Google", nez to zas v dalsi verzi AA zacalo fungovat. Jinak spokojenost.

Díky za rychlé odpovědi (oběma). :)
  • Umístění USB konektoru:Taky by se mi líbilo, kdyby USB bylo zapalovače nebo místo něj... Kdybych tam chtěl vytáhnout kabel v tunelu, tak bych ho asi měl koupit a přinést, jak dlouhý by měl být? 50cm je asi málo... tak 1m? zatím jsem srozuměn s tím, že to nechám z té schránky pod loketní opěrkou...
  • Odkud byste doporučuli stáhnout android auto? (někdo mě trochu varoval před malwarem apod... kde jsou různé verze? a jak poznám pro svůj mobil? (mám tedy HTC 10, s android 8.0)
  • Podporované aplikace v android auto:
    • Navigace je pořád jen Google maps a Waze? Nebo už i třeba sygic?
    • Přehrávání muziky je nějaký TuneIn nebo tak něco, kde by šlo nějaká internetová rádia (mám rád Rock rádio "Prácheň") :)
    • Případně používáte něco dalšího zajímavého?
  • ještě mě napadlo, pokud mám připojen telefon usb konektorem, tak pro hovory je spojen přes BT nebo přes kabel? A hovory jdou přes MZD nebo Android auto podle toho, zda mám puštěné android auto?
Díky :)

Díky za rychlé odpovědi (oběma). :)
  • Umístění USB konektoru:Taky by se mi líbilo, kdyby USB bylo zapalovače nebo místo něj... Kdybych tam chtěl vytáhnout kabel v tunelu, tak bych ho asi měl koupit a přinést, jak dlouhý by měl být? 50cm je asi málo... tak 1m? zatím jsem srozuměn s tím, že to nechám z té schránky pod loketní opěrkou...
  • Odkud byste doporučuli stáhnout android auto? (někdo mě trochu varoval před malwarem apod... kde jsou různé verze? a jak poznám pro svůj mobil? (mám tedy HTC 10, s android 8.0)
  • Podporované aplikace v android auto:
    • Navigace je pořád jen Google maps a Waze? Nebo už i třeba sygic?
    • Přehrávání muziky je nějaký TuneIn nebo tak něco, kde by šlo nějaká internetová rádia (mám rád Rock rádio "Prácheň") :)
    • Případně používáte něco dalšího zajímavého?
  • ještě mě napadlo, pokud mám připojen telefon usb konektorem, tak pro hovory je spojen přes BT nebo přes kabel? A hovory jdou přes MZD nebo Android auto podle toho, zda mám puštěné android auto?
Díky :)

1) používám 70cm kabel, přijde mi akorat
2) apkmirror zatim vždy bez problémů
3) používám jen Google a Waze, ale třeba na audio jde použít cokoliv, co má podporu Aa, tzn třeba Pocket Casts; s navi bych to čekal stejne
4) hovory jdou nastavit přes bt, i během toho pauzuje hudbu; navigace taky ztisuje hudbu třeba že Spotify. navíc i funguji shortcuty do hudby nebo navigace pomocí tlačítek kolem kolecka, a tlačítko hlasového ovládání na volantu spouští Google assistant

@zs254 Nezvažoval jsi místo origo upgradu dát AIO Tweaks? Mají vlastní implementaci AA, která se nepatrně liší a celkově to přináší podle mě nezanedbatelné výhody:

1. Můžeš se zbavit kabelu úplně, protože to funguje i přes wifi. Měli předtím problém s tím, že se hudba sekala, když se pohybovala mapa, ale pokud jsem to správně pochopil, v posl. verzi to bylo opravené. V kombinaci s bezdrátovou a magnetickou nabíječkou by to byla pecka. Bezdrátová nabíječka dá menší proud, tak se zapnutým displejem se ti telefon bude pomalu vybíjet, ale já mám velkou baterku, takže by mi to vůbec nevadilo. Ten kabel mě docela sere. Nechcu si tím ohyzdit interiér a to i přesto, že bych to měl vyvedený dopředu.
2. V HUD by google mapy měly ukazovat navigační šipky. Ve verzi 2.8.3 s tím byl ještě problém, že to nebylo přesné a někde to nefungovalo vůbec, ale pokud to neopravili ve verzi 2.8.4, tak věřím, že to brzo bude určitě. Když jsem auto koupil, měl jsem tam jen mazda navigaci a ty šipky mi po přechodu na ofic AA hodně chybí.

Jediná nevýhoda AIO Tweaks je, že nefunguje s tím upgradovaným USB hubem, takže:
3. pokud provedeš ofic upgrade, AA od AIO nebude fungovat (resp. nebude fungovat zvuk). Na opravě pracují, tak doufám, že to bude brzo. Když už to ofic mám, tak nechcu dávat zase ten starý.
4. telefon se ti bude nabíjet pomaleji, protože nový USB má vylepšené nabíjení.

@zs254 4. telefon se ti bude nabíjet pomaleji, protože nový USB má vylepšené nabíjení.

Tohle potvrzuju, standardní USB naše osmijádrová Xiaomi (máme oba se ženou) nezvládá nabíjet při navigování a puštěné hudbě takřka vůbec (zkušenost z doby před AA), po instalaci AA naprosto bez problémů - během hodinové cesty do práce nabiju telefon na 70 % i z pár procent. Pro ženu mám vedle v zapalovači strčenou výkonnější USB nabíječku. Stejný problém ostatně třeba s napájením iPadu pro dceru, který taky chce hodně...

Na trojce jsem nějaké úpravy Mazda Connect měl nahrané (jiné zobrazení nějakých věcí apod.), ale bylo v tom plno chyb, nešlo potom normálně updatovat Connect, apod. - nevím jak je na tom AIO Tweaks a AA, ale od té doby už jedině originální řešení.

Tak jsem vyzkoušel jiný kabel a stále nestačí dobíjet. Pokud bys dnes na sraz vzal měřák budu rád.
Děkuji

Tak po včerejšku konstatuji, že nedostatečné nabíjení bylo kabelem. Koupě "datového" kabelu nezajistí dostatečný proud (pouze dostatečné stínění). Je třeba koupit "Power" kabel. Děkuji @Milos za proměření a diagnostiku.

@zs254 Nezvažoval jsi místo origo upgradu dát AIO Tweaks? Mají vlastní implementaci AA, která se nepatrně liší a celkově to přináší podle mě nezanedbatelné výhody:

1. Můžeš se zbavit kabelu úplně, protože to funguje i přes wifi. Měli předtím problém s tím, že se hudba sekala, když se pohybovala mapa, ale pokud jsem to správně pochopil, v posl. verzi to bylo opravené. V kombinaci s bezdrátovou a magnetickou nabíječkou by to byla pecka. Bezdrátová nabíječka dá menší proud, tak se zapnutým displejem se ti telefon bude pomalu vybíjet, ale já mám velkou baterku, takže by mi to vůbec nevadilo. Ten kabel mě docela sere. Nechcu si tím ohyzdit interiér a to i přesto, že bych to měl vyvedený dopředu.
2. V HUD by google mapy měly ukazovat navigační šipky. Ve verzi 2.8.3 s tím byl ještě problém, že to nebylo přesné a někde to nefungovalo vůbec, ale pokud to neopravili ve verzi 2.8.4, tak věřím, že to brzo bude určitě. Když jsem auto koupil, měl jsem tam jen mazda navigaci a ty šipky mi po přechodu na ofic AA hodně chybí.

Jediná nevýhoda AIO Tweaks je, že nefunguje s tím upgradovaným USB hubem, takže:
3. pokud provedeš ofic upgrade, AA od AIO nebude fungovat (resp. nebude fungovat zvuk). Na opravě pracují, tak doufám, že to bude brzo. Když už to ofic mám, tak nechcu dávat zase ten starý.
4. telefon se ti bude nabíjet pomaleji, protože nový USB má vylepšené nabíjení.

No přiznám se, že AIO Tweaks si sám rozhodně netroufnu...
Asi se spokojím s tím AA přímo od mazdy, včetně té úpravy USB portu... (ale pochopil jsem to správně, že "se pracuje" na tom, aby AIO Tweaks fungovalo i s novým SW od mazdy? Přiznám se, že spousta věcí mě tam láká... třeba mi vadí, že mi automat neukazuje jakou má zařazenou rychlost :) Ale asi se s tím smířím...)

@Ondrej K Neměl bys (někdo další) fotku, jak to vypadá v přihrádce pod opěrkou a taky pod rádiem, když je ten kabel protažený tunelem? Je to tak, že ho i v té opěrce mohu odpojit a připojit jiný?

V pátek 5.5. jedu do servisu a měli by mi dát i ten nový sw... se strašně těším...

Zd.

Pocitove je FW 70ka rychlejší. Jinak vše stejné. Není se na co těšit.

Včera jsme s kolegou u Brna dávali AIO do jeho M3. Ukázal jsem co to asi tak umí.

Co se mne líbilo, AA v originále nejde ovládat dotykem a to ani u stojícího vozidla. AA přes AIO jde ovládat dotykem. To jsem nevěděl.

No, těším se na to Android Auto :)
A připouštím, že některé vlastnosti (co jsem za poslední týden pročítal) AIO by se mi hodně zamlouvali... zejména asi ta možnost mít android navigaci i v HUD, dotykové ovládání... a pak asi i nějaké ty tweaky :)
Na oficiálním se mi zase zamlouvá to nabíjení... tak uvidím... už jsem na pátek objednaný...

Jen ještě přemýšlím, zda ten kabel tahat tunelem a jak dlouhý vzít, protože občas bych asi chtěl ten telefon vzít i na kabelu do ruky... hergot není to se mnou jednoduché :)

Back