• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Ano, slysel jsem o tom,ze AA z AIO obcas padne. Bohuzel ale nemam vlastni zkusenost. Mne padalo i ofic AA a nakonec jsem zjistil,ze to bylo kabelem.

Verze byla driv co ctvrt roku, co jsem se dival. Ted uz par mesicu pretahuje. Mne ani neprijde moc duvod vydavat novy verze. Nejaky drobny bugy tam jsou,ale mne funguje vse.

AIO neobsahuje jen AA. Ja AIO vyuzivam na ostatni veci a jejich AA nepouzivam. Podle mne jsou ty tweaky uzitecna vec, ale clovek by mel tusit,co dela,kdyz to tam nahrava. Pokud vubec nevi,tak je lepsi nekomu rict. Ono jak se to nainstaluje,tak se v tom clovek pak uz nemusi hrabat a muze to vyuzivat dlouho aniz by delal upgrady. Vetsina lidi ma porad verzi starsi nez 70 a nevadi jim to.

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Ja píšu jen aby si kolega mazdař rozmyslel, zda do toho chce jít či nechce.
Vzdy je volba na daném uživateli. :)

Sám mám ofiko modul CP/AA s FW 70.xx.xx (ne ten posledni) a AIO. A občas to zahapruje jako dnes ráno. 2 minuty jsem čekal az naběhl systém (normalne tak 10s) a úplně rozhozená grafika. Koukal jsem jak puk. Naštěstí pomohlo vystoupit a nastoupit.

Zajimavy. Ja takovy problemy vubec nemel. Me zase suzovalo odpojovani ofic AA, odpojovani zvuku (najednou se to preplo na radio) a restarty telefonu. Vsechno vyreseno kvalitnim kabelem.

Jinak mas pravdu, ze instalaci AIO je lepsi si rozmyslet predem. Bud na to clovek ma nebo si na to musi nekoho sehnat,aby to udelal za nej. Jisty riziko tu je. Jednou jsem po instalaci nejakych tweaku zapomnel vytahnout flashku, restartovalo se to a psalo to,ze bude zase instalovat. Hned jsem to vytahl,protoze se mi nechtelo cekat, a po dalsim restartu bylo cerno. Mel jsem s sebou nastesti druhou flashku,kde byla zase odinstalacni procedura, takze se to revertlo a zase se to rozjelo. Ale docela me orosilo :D

Poslední úprava moderátorem:
Díky všem - ted jsem z toho uplně v ...... oficialní cesta podle vyjádření pracovníka mazda d.benešov není - modul mi namontují za 6500kc ale rozhodně neručí za funkčnost AA co je jisté že bych to AIO asi sám nenainstaloval a jinak auto je v záruce tak nevím.To by se musela najít dobrá duše která se vyzná a uměla by to případně i vrátit zpět.A to už bych chtěl asi moc.

Pokud nechas udelat ofic. upgrade v servise, tak ti vymeni usb jednotku (ta krabicka,kam se strka usb kablik), kabelaz od usb jednotky a prehraji ti FW na novejsi verzi. Ty si jen stahnes do telefonu aplikaci AA do telefonu (ne z Google Play, ale rucne jako apk soubor), pripojis telefon k autu kabelem a muzes vesele pouzivat AA. Je to fakt jednoduchy a riziko neneses zadny.

apk AA v telefonu mám a jede jak pila ale proč mi teda ten člověk hustí do hlavy že to nepujde že za nic neručí atd.telefon mám xiaomi má nějaky vliv typ telefonu? a ta cena v d. benesově 6500kc je to ok? zdá se mi to dost.

Protoze tomu borec ocividne moc nerozumi. Doporucuju radsi jinej servis. Ja to nechal delat ve Zline u Boucka. Tam jich delali hromadu a maji s tim hodne zkusenosti. A cena vysla na necelych 5400. Zbytecne bych neriskoval a dal to nekomu,kdo vi co dela. Ja byl primo u toho, kdyz to delali. Borec nic nezkoumal a sel na jistotu.

Poslední úprava moderátorem:
apk AA v telefonu mám a jede jak pila ale proč mi teda ten člověk hustí do hlavy že to nepujde že za nic neručí atd.telefon mám xiaomi má nějaky vliv typ telefonu? a ta cena v d. benesově 6500kc je to ok? zdá se mi to dost.

AA/CP nemá zatím v ČR oficialní podporu, proto nechtěj za nic ručit.
V Ústí n/L jsem platil 5035kč.

Oficiální NEpodpora znamená, ze ti:

- nikdo oficiálně neporadi,
- nemusí být lokalizace
- nefunguje dobre hlasové ovládání v CZ jazyku, kvuli tomu není ta podpora a nefunguje ani pořádně EN.

- prakticky nikdy za to nemůže auto, ale...
AA a CP kolegove normalne používají a funguje to.
Z 90% je problém v telefonu, verzi AA kterou si stahujes do telefonu, a v kabelu.
Samotné AA a CP v ČR rozjedes ve všech autech, který ten daný systém mají.

Jak píše kolega, ve Zlíně za 5400,-
Za 1,5 hodiny jsem byl vyřízený. A pan Bouček měl dobrou náladu když jsem se dnes objednaval. :D

Cože 6500 za AA/CP....?
Sjeď si do ČB cena byla 3990,- před dvěmi týdny.

Jinak AA jsem netestoval, ale Apple CarPlay funguje perfektně a spolehlivě. Asi testnu i to AA ale musím od někoho sehnat ten ,,android” jelikož to nikdo nepoužíváme :)
Jinak s Apple funguje krásně i origo systém na hovory, muziku. CP je tam hlavně na navigaci.

Jinak ta podpora/nepodpora toho se vůbec neboj. Nevím jak to mají androidisti z jakého důvodu ale u Apple CarPlay je také ofiko nepodpora - jednoduše proto že se CP primárně ovládá skrze Siri a ta není v češtině.
Pokud si chceš pustit muziku, mapy a td tak vše normálně vybereš ovladačem a není jediný problém.
Pokud umíš perfektně anglicky/německy můžeš to ovládat skrze Siri jen třeba pak příkazy na česká jména a sms jsou problém.
Ale aplikace jako taková samozrejmne funguje.
U AA nevím mám pocit ze češtinu už Google umí tak tam asi bude zas háček třeba s nějakou službou co s tím souvisí?

V principu jsou ty duvody stejne mezi CP i AA.

Jinak ja jsem ted za poslednich par tydnu jel trikrat domu "nestandardni" cestou pres D7 a pres vesnicky. A pokazde mi tam zacalo uplne padat Android Auto. Nekdy to vezme s sebou cely MZD Connect, nekdy ne. Treba 3x za tu jizdu tam. Ta kombinace Waze - AA - MZD Connect je vubec parada :D, ale porad lepsi nez nic.
Jinak asi ano, opravdu to bylo nejspis kabelem, od vymeny (a "zabudovani") zadny problem. Sice to byl "original" Samsung vymena za "original" Samsung, ale asi uz se nejak poskodil.

Čo sa týka Android Auto, tak snáď v blízkom čase sa očakáva oficiálne spustenie aj v ČR. V Slovenskom obchode PLAY je (bolo, informácie sú rôzne a ja ju tam napríklad nevidím) už k dispozícii a aplikácia je v poslednej verzii lokalizovaná aj do českého jazyka. Takže snáď sa dočkáme oficiálnej podpory a automatických aktualizácii...

https://www.mobilmania.cz/clanky/an...vsak-stale-cekame/sc-3-a-1345520/default.aspx

Tedy jestli to správně chápu tak ne každy mobil a ne každá verze AA na našich mazdách jede.A co třeba xiaomi jede to někomu? Pak už jen na jaké verzi AA a vím vše.Nekoupím si kvůli tomu apple.Dík.

Tak to teda nevim, z ceho jsi tak nakonec usoudil? Ano, cas od casu se tu nekdo objevi, ze ma problem se pripojit. Ale zatim mi ve vysledku prislo, ze to spis lidem funguje. Nebo si nepamatuju, ze by to nekdo definitivne skoncil u toho, ze ma smulu (zaplatil a nefunguje).

Nakonec muzes vzit svuj telefon a stavit se v nejakem Mazda dealerstvi, zda maji predvadecku s instalovanym modulem. A tam to otestovat.

A definice telefonu "xiaomi" pro overeni kompatibility beztak nicemu nestaci. Ale pokud je tam aktualizovana verze OS, aktualizovana verze AA, moc bych se toho nebal.

Tedy jestli to správně chápu tak ne každy mobil a ne každá verze AA na našich mazdách jede.A co třeba xiaomi jede to někomu? Pak už jen na jaké verzi AA a vím vše.Nekoupím si kvůli tomu apple.Dík.

Presne, jak radi kolega, zastav se u dealera, a vem si s sebou telefon a kabel, vyzkousej. Divim se, ze jsi to uz davno neudelal ;), pokud tak hodne resis, jestli ti to pojede nebo ne. Ja to koupil a nic neresil, nepocital jsem ze to hned budu vyuzivat. Ale otestoval jsem to, funguje AA na "oneplus 2" tel., tak bych se toho "xiaomi" zas tak nebal, a mimo to nevis, treba v budoucnu koupis apple ;)

Pokud jses někde od Brna, tak se muzeme domluvit na predvadečku. ;)

Popřípadě na mém autě na srazu v Třebíči 20.7.-21.7.

Ja taky Brno. Mam tam i nejaky vychytavky navic, tak muzu predvezt i to.

Back