• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Mám dotaz.
V M2 je Apple CarPlay ale né origo Mazda navigace.

Když v Connectu vyberu navigaci objeví se že není podporována. Nedá se to nastavit tak aby tam naskočila navigace z CarPlay - tedy za podmínky že je iPhone připojen.

Pokud totiž jsem v MZD Coonnectu a v pravo nahoře od otočného voliče pod řadičkou zmáčknu tlačítko navigace tak tam CarPlay naskočí rovnou s otevřenou aplikací mapy - pokud je iPhone připojen, pokud ne naskočí tam jen ,,kompas” z MZD C s tím ze navigace není.

Tedy přes ten ,,čudlík” to funguje logicky, ale přes SW ne.

Jak je to s vymazáním již nepoužívaných tras? Testoval jsem to v google maps v AA a netuším jak se jich ted zbavit každá nová tam asi bude na věky - díky.

Včera som skúsil v nastaveniach MZD Connect vypnúť Android auto. Asi to reštartovalo USB jednotku, pretože telefón sa odpojil a prestal nabíjať, po krátke chvíli sa znova začal nabíjať a Android auto nenabehlo (podľa očakávaní). Chcel som to potom naspäť zapnúť, avšak položka Android Auto v MZD Connect je zašednutá a neviem to aktivovať. Skúšal som to aj bez pripojeného telefónu, reštartovať auto, ale stále to nejde.
Máte s tým niekto skúsenosť? Rád by som sa vyhol factory resetu MZD Connect...

Mám dotaz.
V M2 je Apple CarPlay ale né origo Mazda navigace.

Když v Connectu vyberu navigaci objeví se že není podporována. Nedá se to nastavit tak aby tam naskočila navigace z CarPlay - tedy za podmínky že je iPhone připojen.

Pokud totiž jsem v MZD Coonnectu a v pravo nahoře od otočného voliče pod řadičkou zmáčknu tlačítko navigace tak tam CarPlay naskočí rovnou s otevřenou aplikací mapy - pokud je iPhone připojen, pokud ne naskočí tam jen ,,kompas” z MZD C s tím ze navigace není.

Tedy přes ten ,,čudlík” to funguje logicky, ale přes SW ne.
CarPlay je stejně jako Android Auto zrcadlení obrazovky mobilu a přenos některých dalších údajů (povely ovládání) mezi mobilem a autem. Po výběru CarPlay nastartuje v infotainmentu aplikace, která tento přenos zprostředkovává. Tato aplikace je na stejné úrovni jako další aplikace, co zajišťuje tovární navigaci. Nelze tedy s ohledem na kvanta různých systémů a implementací CP/AA požadovat nějaké plné včlenění aplikací běžících na tvém mobilu do systému běžícím na linuxovém počítači infotainmentu v autě, protože tyto se jen zrcadlí.

@shr3k-u ja to teda pochopil, ze on si stezuje na to, ze tlacitko "NAV" na HMI controlleru ho do CP navigace posle, ale rucni volba "Navigace" v zakladnim menu MZD Connectu nikoliv. Coz bych rozhodne chapal jako neco, co je v kontrole MZD Connectu (stejne, jako to tlacitko).

@shr3k-u ja to teda pochopil, ze on si stezuje na to, ze tlacitko "NAV" na HMI controlleru ho do CP navigace posle, ale rucni volba "Navigace" v zakladnim menu MZD Connectu nikoliv. Coz bych rozhodne chapal jako neco, co je v kontrole MZD Connectu (stejne, jako to tlacitko).
Třeba má nějaký CP protokol pro hardwarové ovládání povel "navigace" a to menu je jen v HTML/JavaScriptu a spouští binárku navigačního jádra.

Muze byt, ze CP ma implementovano jen HW spusteni. Ale mel-li bych si tipnout, zda je to nedostatecne API CP nebo nedostatecna implementace MZD Connectu, tak bych zrovna vetsi sanci Madarum (nepletu-li se) nedaval :rolleyes:.

Muze byt, ze CP ma implementovano jen HW spusteni. Ale mel-li bych si tipnout, zda je to nedostatecne API CP nebo nedostatecna implementace MZD Connectu, tak bych zrovna vetsi sanci Madarum (nepletu-li se) nedaval :rolleyes:.
At minimum, a Siri button, navigation controls, selection controls, and back controls are always present when physical controls provide the primary means of user input.
https://developer.apple.com/design/...lines/carplay/interaction/knobs-and-controls/

S ohledem na vývoj posledních 5 let bych si to taky tipnul na Maďara. :D

Poslední úprava:
Jj přesně tak šlo mi o to že čudlem mě to tam hodí hned ale v Mazda systému přes ,,obrazovku” ne.

No tak stejně bude praktičtější jen zmacknout čudlík než vybírat že chci navigaci (což tedy nefunguje) nebo jít do Aplikací a vybírat CarPlay a pak vybírat mapy.

Tak jsem si ted vyzkousel, ze se to chova srejne i s AA. Fyzicke tlacitko me spolehlive (u Google Maps - diky, @Ondrej K) posilalo do AA.

Softwarove tlacitko vzdy otevrelo integrovanou navigaci, kterou ja teda i mam oproti @M2DJ.

Dokonce ikdyz jsem byl v MZD navigaci, tak me NAV tlacitko poslalo do Google Maps :D.

@Milos Když jsem si to takhle odkliknul já, tak myslím nakonec pomohl opravdu až Factory reset - případně zkus reset přes "dvojhmat" nebo trojhmat" tlačítky MZD Connect, co si pamatuji, na nějaký problém mi to taky už pomohlo.

Taky jsem musel udelat factory reset. Odklikl jsem to jen tak,ze jsem byl zvedavej :)

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

U mě to tehdy bylo to samé, zkoušel jsem a procházel MZD Connect a myslím, že nikdo nečeká, že po odkliknutí už to nejde narozdíl od jiných vrátit zpět.:D

A ja mam takovy matny pocit, ze jsem to take zkousel. Zkusit se musi vsechno, kdyz to tam je, ze jo :D. Akorat si nepamatuju, ze bych delal factory reset.

@tommas @mellda Podarilo sa mi to bez factory resetu :)
V telefóne v Android Auto som zrušil párovanie s autom (neviem, či to bolo nutné).
Potom som pripojil telefón k auto, odblokoval som lockscreenu a Android sa opýtal, či chcem povoliť prístup k dátam telefónu cez USB. Keď som to povolil, tak sa položka Android Auto v nastaveniach MZD Connect znovu aktivovala, mohol som na ňu kliknúť a zapnúť Android Auto. Znova som si prešiel cez párovanie AA v telefóne a teraz už všetko funguje ako pred tým.

@myscho Keď je aktivované Android Auto, nefunguje volanie z MZD Connect. Android Auto mi však nedovolí za jazdy prechádzať všetky kontakty v telefóne, hlasové vyhľadávanie v angličtine nefunguje na slovenské/české mená, a teda za jazdy občas musím vytáčať kontakt cez telefón. Je bezpečnejšie vypnúť Android Auto a potom nájsť správny kontakt cez MZD Connect... Avšak keďže opätovná aktivácia nefunguje podľa očakávaní, budem radšej aj naďalej hľadať kontakt v telefóne.

Back