• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Chlapi to je síla nedivte se já mám informace od mazdy D.Benešov chtějí 6500kc -to už se tady řešilo,no a vzpoměl jsem si na takového skoro známého v kodecar Ostrava a ten mele to samé.Sice cenu zatím nevím ale co se týče funkce(rostlináře) furt to stejné a že to má vliv typ telefonu a že na huawei to nejde atd. na otázku na čem si je jist odpověděl apple.A to je dobrý nápad v pondělí jedu na garančku vyzkouším to tam ( pokud tam mají takové auto).Jinak jsem od ostravy takže díky.

Xiaomi Mi A1, Mi A2, Redmi 5, Mi 4c... vsechno bez problemu, vyzkousene. Staci akorat aby na tom Androidu byla podpora pro Google apps (u cinskych verzich Xiaomi s cinskym firmware neni; cokoliv co se tu prodava ale byva s xiaomi.eu firmwarem nebo globalnim firmwarem primo od Xiaomi, u tech samozrejme Google apps jsou) fungovala Android Auto aplikace stazena treba z Apkmirror.

No a protoze to neni oficialne podporovany, nektery verze AA zlobi v nejakych dilcich funkcich, ze treba nechce chytat v jedny verzi hlasovy povely na "OK Google" a v dalsi uz to funguje, ale poslednich nekolik verzi je v mem i manzelcine pripade jiz zcela bez chyb.

Ja to mam od vcera, robene v autogrand BA. Sice cena trochu moc, ale co uz. Pokial ti mobil podporuje android auto aplikaciu, tak to ist musi. Aj CZ/SK navod hovori o AA. Pan co vybavuje servis hovoril, ze staci dat do googlu a stiahnut app (aj ked som ju uz mal dopredu), cize vedia ako to funguje.

Uz len aby bol ten redesign. Inac kde treba pridat hlas aby upozornenia z waze bolo pocut? Teraz sa mi len stisi lavy reprak a je ticho.

V nastavení zvuku rádia (nie v AA), je položka "hlasitosť navigačných pokynov" alebo niečo také podobné.. tam to stačí pridať, alebo počas prebiehajúceho hlásenia pridať hlasitosť.

Zdravím všechny - takže po montáži v mazde a ujištění technikem že to na 100 procent nefunguje - teda AA- jsem to na první pokus rozjel ono se to spíš rozjelo samo takže spokojenost. Ještě prosím o odpověd - lze používat i jiné navigace jako sygic,waze atd.? nebo je to jen v tom AIO. dekuji.

Sygic, Google Maps, Waze, Apple maps.

A takové techniky mám z duše rád.

V AIO nic navíc není.

Tak moje omluva. Mám to nějak zafixovane od Apple hraček, ze to běží.

Ano, lze normalne pouzivat ruzne navigace jako napr. Waze. Pokud chces zvolit jinou navigacni aplikaci, nez mas zrovna zobrazenou, tak znovu (opakovane) zvol polozku navigace na zakladnim menu a da Ti to na vyber z dostupnych navigacnich aplikaci. Stejne to funguje pro media.

Jinak AIO podle me nezasahuje do AA jako takoveho.

Jinak jsem narazil treba na link ...
https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3001303_android_auto_all

Ale asi to nemusi byt nutne plny vycet.

AIO ma vlastni AA (coz vetsina z nas vi) a umi ho pripojit bezdratove pres wifi. Pry se obcas seka zvuk. Ja mam taky novy usb hub s verzi fw 70, takze jsem nemel moznost to vyzkouset,protoze s touto verzi fw tam nefunguje zvuk.
Dal umi navic AA od AIO navigacni sipky v HUD. To uz jsem moznost vyzkouset mel. Funguje to vcelku dobre,ale perfektni to neni. Vzal jsem si ze servisu ten stary usb hub,abych kdyztak udelal downgrade fw a mohl pouzivat ty sipky, ale nejak se mi do toho moc nechce. Doufal jsem,ze to zprovozni pro v70, ale borec tam k tomu bugu dal stitek "help wanted", takze on na tom asi delat nebude.

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

- jeste k ofiko AA podpore -

Jeste dodam, ze pokud pouzivas Waze misto Google Maps, nefunguje do nej zkratka pres tlacitko navigace na stredovem panelu... Coz je pro me docela velky argument pro Google Maps, i kdyby oboji navigovalo stejne :). Takhle si normalne HW tlacitkem, ktery kdykoliv nahmatam poslepu, muzu prepinat mezi palubnim systemem - typicky prehled spotreby (dlouhy podrzeni), Google Maps (tlacitko navigace), Spotify (tlacitko hudby) velmi rychle...

No zkratka ... zkratka funguje v ramci AA prostredi (u me) a dokonce i obcas, velmi zridka, funguje i z MZD Connect prostredi. Ale mam za to, ze to drive bylo spolehlivejsi. Kazdopadne ja beztak nyni pouzivam tak v 95% AA a do MZD chodim jen vyjimecne, kdyz si pustim FM radio. Takze ji vicemene bezne pouzivam.

V pripade me (GL 2017) i kolegy (GJ 2016) v praci to fungovalo i z MZD Connect do Google Maps vzdy spolehlive... Kdezto kdyz mas v AA nastaveny Waze, nefungovalo to ani me, ani kolegovi, vubec. Ja - jako spravny Cech :) - casto koukam na spotrebu nebo i obcas ladim DAB, takze to prepinani pouzivam docela dost a ta zkratka tlacitkem primo na spravny misto v AA mi prijde super...

Ja taky koukal casto na spotrebu a to prepinani me docela dost stvalo, tak jsem si v AIO nastavil,ze mam spotrebu zobrazenou vzdy vpravo nahore a je jedno,na jake jsem obrazovce (AA nebo MZD Connect). Mam tam zobrazenou i teplotu chladici kapaliny.

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Není v tom sice moc logika, ale jak píše @Ter Leeloo II i s tím Waze to z MZD Connect taky funguje. U mne bych si tipnul třeba ve 2/3 případů. S hudbou ze Spotify to funguje pak 100%. Ale je fakt, že do MZD Connect nemám vlastně jediný důvod chodit. Mi vadí akorát ten pomalý start samotného MZD Connect a následné prvotní načítání AA. Na dovolené jsem teď dostal z půjčovny DS 3 a ač to bylo celkově hrozné auto, tak po nastartování auta jsem byl na hlavní stránce AA a klikal na Waze do 10 vteřin.

Tiež mi to prepínanie tlačítkami funguje, ale musím tú funkciu najprv použiť - napr. musím najprv ísť do spotify ručne, potom zapnem waze a potom už tie tlačítka NAV a ♫ fungujú na prepínanie Spotify a Waze.. ak do aplikácii najprv nevleziem tak prepínam napr Waze / Rádio, čo sa tiež hodí, ak nechcem počas konkrétnej jazdy používať Spotify.

Mňa vytáča to dlhé spúšťanie Connectu, hlavne tá otravná varovná hláška, ktorá by sa mohla dať vypnúť. Spotrebu mám vedľa tachometra a aj tak si tam radšej dávam teplotu motora alebo niečo menej negatívne :)

Me to dlouhe spousteni az tak moc netrapi. Protoze do AA to naskoci rychleji, nez mi klesnou otacky motoru po zahrivani pri nastartovani. Takze stejne vyrazim az potom. A vzhledem k tomu, ze to hned zacne pokracovat v prehravani, tak vlastne na nic ani nemusim sahat.

Vyjimkou samozrejme je, kdyz si chci nastavit cil v navigaci, tam bych to uvital rychlejsi, pravda.

Back