• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Skvělá zpráva. Tak to mi zůstanou i kontakty a adresy do navigace

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Skvělá zpráva. Tak to mi zůstanou i kontakty a adresy do navigace

Tak to abych se přiznal jsem nekontroloval, protože od montáže AA jsem vestavěnou navigaci nezkoušel. Ale podívám se a dám vědět.

Tak jsem se byl podívat, v navigaci zůstalo nastavení Oblíbené i Historie, jako bylo před nahrátím nové verze infotaimentu.

Sikyl,díky moc pane! Mrknu na aktualizace a vyzkouším. Já teď zkoušel mapy.cz a tam se dvě "bubliny" na AA krásně zobrazují.

Funguje, prosím, dotykové ovládání s AA, když auto stojí?
-----
Trochu jsem Googlil a přišel na to, že Mazda a AndroidAuto nepodporuje nikdy dotykové ovládání.
Pouze u AppleCarPlay při zastaveném voze funguje :)

Poslední úprava:
Ne, nefunguje. Tedy alespoň mně...

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk

Tohle je celkem nepříjemné info co jsem netušil. Když to umí CP tak proč ne AA. Serou na to vývojáři.?

Ano, serou, neoficiální AA umí dotyk i za jízdy, tak jako umí ukazatele do HUD.

Můžeš trochu rozvést. Ukazatele HUD kterých aplikací? Co konkrétně by člověk měl tedy nainstalovat? Musím i tak instalovat verzi sw 70...?
Nekdo někde psal že se to dá dost pokazit při přehrávání... Mám doma už AA a chystám se na instalaci přes léto.

Nevím, jestli tady taky někdo řeší celkově kvalitu zvuku (třeba na domácím kině, audio sestavě, sluchátkách apod) a aktuální novinky u Apple Music s novou podporou lossless (až do 24bit/48Khz), hi-res (až do 24bit/192Khz) a také ve formátu Dolby Atmos.

Doma jsem si nedávno stavěl domácí kino 5.1.2 s výsledkem být schopný reprodukovat Dolby Vision (video) Dolby Atmos (audio), takže za těch pár měsíců jsem naposlouchat stovky skladeb, pouštěl stejné skladby v různé kvalitě, v Dolby Atmos (pokud existuje) a z různých zdrojů. U filmů to přináší absolutně novej požitek a je to opravdu Home Theatre experience, čiště u audia to tak obrovskej rozdíl od klasického sterea není, ale na druhou stranu změna to je a máte možnost to slyšet a porovnat i se standardním sluchem :)

Každopádně píšu to proto, že pro ty, co používají v Mazdě Carplay (pomocí kabelu) a aplikaci Apple Music, tak u iPhonů s verzí iOS 14.6 můžete pomocí kabelu posílat do Carplaye lossless kvalitu. (Nastavení - Zvuk - Kvalita Zvuku). Samozřejmě potom záleží na reproduktorech, které v autě máte. Za sebe říkám, že v mé M3 2017 Revolution s Bose audiem, to hraje pěkně. A můžete také zkusit, jak vám zní Dolby Atmos audio, které si lze v iPhonu vynutit přes Apple Music (Kvalita - Zvuk - Dolby Atmos). Taková reprodukce Dolby Atmos v autě je spíše virtualizovaná, protože reproduktory v autě nejsou směrované a kalibrované tak, jak u domácího kina, ale rozdíl je také slyšitelný.

Takže doporučuji vyzkoušet, něco naposlochat a sami se rozhodněte, jestli slyšíte rozdíl a přijde vám to lepší, či nikoliv.

Pokud by vás něco zajímalo tak dejte vědět (SZ), poslední půl rok jsem tím strávil fakt hodně času.

Má sestava:
TV: LG OLED CX65 (4K Dolby Vision, Dolby Atmos)
Audio: Sonos Arc + Sub 3gen + 2x One SL (připojeno pomocí HDMI eARC)

Jj je to fajn jsem rad že Apple přišel s ,,plnotučnými” formáty. A trochu lepší to opravdu je.
Nicméně se nemohu zbavit dojmu, že se nic nevyrovná gramodesce do velkých dřevěných beden i když to je 30 let starý a byl to tehdy takový základ…. Vlastně ano - Stratocaster píchnutej do lampového komba, to je úplně jiný objem zvuku a těch 7 watů výkonu v čisté A třídě rozechvěje okna v celém bytě.

Řešil už někdo kvalitní audio do Mazdy? Tím nemyslím Bose a jiné ,,šidítka” ale dát tam opravdu něco co hraje a vytlumit.

Řešil už někdo kvalitní audio do Mazdy? Tím nemyslím Bose a jiné ,,šidítka” ale dát tam opravdu něco co hraje a vytlumit.
Kdysi
, dneska už na to dlabu, do M2 mám připravený už rok DSP se zesilovačem, i konektor na míru jsem si udělal a ještě se nedokopal k zasunutí. :D

? https://www.carmedia.cz/montaze-autohifi/montaze-do-vozu-mazda/mazda-mx-5-vymena-prednich-reproduktoru-tlumeni-dveri/ :)

atd..

Nazdar chlapci. Prosim vás, nevíte na co se konkrétně zaměřit, když mi vlastně každou jízdu "spadne" navigace ? Používám AA (už jsem to s tím koupil) a navi Waze. Každou jízdu to "spadne" viz. foto. Jednou po 10ti min., jindy po 40 min., pokaždé jinak. V tel. nemám aktivní žádný spořič nebo uspání telefonu nebo aplikace. Telefona mám Realme. Díky za případné postřehy. Jo a když občas jede Mazdící žena, tak používá Appla a nikdy se jí toto nestalo, takže v autě problém asi nebude, ale nevím. Ještě jednou díky ✌️

IMG20210709062845.jpg

To je snadný tu aplikaci to bere z telefonu je to jakési zrcadlení, takže klasika proste android - kup si Apple a mas klid.
Kamosovi to s S20 taky padá…. To si nevybereš, občas si to sedne, většinou ne.

Přesně, většinou ne :D Jablko kvůli tomu kupovat nebudu, takže to dál budu brát jako vlastnost ;) Každopádně díky za info.

Nebo se koukni jestli máš aktuální verzi aplikace v telefonu.

Mít takový pěkný auto a trpět kvůli pár tisícovkám za telefon…. ?
Na to ti stačí i starej iPhone 6s/7 kterej koupíš za 4000,- a ve výsledku stejně na něm máš aktuální iOS a šlape lip jak nejnovější android.
I když bych se dnes koukl alespoň po X který je za 8-9 v klidu.

Back