• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Jak dostanu do AA Sygic a Mapy.cz.Prosím o schovívavost počítače nejspu moje hobby.Díky.

Pri aplikácii mapy.cz je na to potrebná verzia 9 a tú ešte na obchode play nevidím, takže je to asi len pre tých, čo tam aktivujú tú možnosť dostávať nefinálne verzie (dá sa to na obchode play pri rozkliknutí aplikácie). Ja mám najnovšiu verziu iba 8.5, ktorá je cca 2 týždne stará, takže čakám kedy vyjde update. Sygic neviem ako to má, ten som nepoužil už tak 3 roky.

Pri aplikácii mapy.cz je na to potrebná verzia 9 a tú ešte na obchode play nevidím, takže je to asi len pre tých, čo tam aktivujú tú možnosť dostávať nefinálne verzie (dá sa to na obchode play pri rozkliknutí aplikácie). Ja mám najnovšiu verziu iba 8.5, ktorá je cca 2 týždne stará, takže čakám kedy vyjde update. Sygic neviem ako to má, ten som nepoužil už tak 3 roky.
Akurát cca dva týždne dozadu som namontoval AA do do mojej CX3/viď. môj príspevok str.116-Co jste dnes udelelali na Vašich Mazdách/ a zároveň som stiahol aplikáciu od Sygic/Premium for AA/ a Vaze - obe fungujú bez problémov.

Ahoj, dotaz k verzím AA a Androidu - víte někdo o tom, jak je to s podporou češtiny u Androidu 11? Přešel jsem z Honoru 10 (Android 10) na OnePlus 8 (Android 11) a začalo se mi hlasové ovládání Waze rozpoznávat v angličtině. Telefon česky, MZD česky, Waze česky, voice input na Waze česky, ale stejně to mluvené slovo analyzuje podle angličtiny, i když předchozí telefon to zvládal v češtině...

Kdo montoval sám tak se zeptám. Původní kabeláž se musí jen zaslepit a ponechat nebo lze úplně vyjmout? Údajně je namotana a to důkladně do centrální kabeláže ale přijde mi zbytečné jí tam nechávat jestliže nemá už účel.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Tak som dnes otestoval mapy.cz v AA na 400km ceste. Musel som si v obchode Play zapnúť, že chcem dostávať betaverzie, potom mi ponúklo verziu 9.

+ pekná grafika (oproti waze je to farebnejšie a lepšie vidno čo je aká cesta)
+ keď som zastavil na odpočívadle, napísalo mi ako sa volá
+ ukážkové zobrazenie pruhov na ceste - toto by mal skopírovať Waze. Aj na diaľnici ukazuje na každom zjazde na trase, koľko pruhov je priamych a koľko odbočuje, v meste ukazuje všetky pruhy aj na križovatke kde sa ide rovno.
+ v Prahe to zvládlo aj uzávierky ciest presmerovať správne na obchádzky
+ spotreba dát keď mám stiahnuté mapy offline - za 4,5hod spotrebovali 25MB dát, waze ktorý asi bežal na pozadí (neviem ako ho vypnúť keď už sa raz v AA zapne) spotreboval 49MB

- neviem vypnúť hlasové pokyny (možno v aplikacii priamo, ale nie počas cesty)
- hlasové pokyny sú strašne ukecané
- symbol auta na mape poskakoval 3cm vpred a 1cm vzad, najprv som myslel že je to blbý signál v lese, ale robilo to tak celou cestou
- zadávanie cieľa po písmenkách otočným ovládačom, nenašiel som nejakú históriu z mapy.cz
- pomalé prepočítanie po odbočení z trasy (najprv šlo autíčko pôvodným smerom a potom začalo poskakovať na nadjazdy okolo, chytilo sa až keď už iné cesty neboli okolo)
- neaktuálne dopravné info (chcel sa vyhnúť imaginárnej kolóne ktorá tam vôbec nebola, ale cesta na mape bola stále červená)
- neviem počas cesty pridať cieľ, napríklad benzínku
- ako cieľ som zadal obec, navigácia skončila asi 500m pred ňou

Neskúšal som hlasové ovládanie, možno sa cieľ a zastávky dajú cestou diktovať.

Záver - po 2 rokoch s Waze je to príjemná alternatíva, Google Mapy sa mi nepáčia, lebo sú hrozne málo kontrastné a proti Waze nemajú asi žiadnu výhodu. Tu mi chýbalo akurát zobrazenie radarov, ktorých bolo dnes fakt dosť. Keby sa dal urobiť záznam trasy ako je v aplikacii mapy, bolo by to úplne super.

IMG_20210417_110929.jpg

Poslední úprava:
Doplnenie po druhej jazde:
+ hlasové pokyny sa dajú vypnúť v aplikacii
+ adresa sa dá zadať hlasom ako vo Waze, ale nie vždy úspešne - Decathlon to našlo, benzínku nie, konkrétnu adresu tiež nie a ešte to odpovedalo nejakú blbosť

- nočné zobrazenie už tak pekne nevyzerá a cesta je v ňom dosť nevýrazná
- neviem ako nastaviť navigáciu na benzínku, pokyn pumpa, benzín a podobne to rozozná, ale nič nenájde

Doplnenie po druhej jazde:
+ hlasové pokyny sa dajú vypnúť v aplikacii
+ adresa sa dá zadať hlasom ako vo Waze, ale nie vždy úspešne - Decathlon to našlo, benzínku nie, konkrétnu adresu tiež nie a ešte to odpovedalo nejakú blbosť

- nočné zobrazenie už tak pekne nevyzerá a cesta je v ňom dosť nevýrazná
- neviem ako nastaviť navigáciu na benzínku, pokyn pumpa, benzín a podobne to rozozná, ale nič nenájde
tak mě to zatím vždycky při pokusu o navigaci napsalo " chyba v aplikaci " a spadlo to, takže si se alespoň dostal dál ;) . Zatím tedy zůstavámu Waze a GM

Tak som dnes otestoval mapy.cz v AA na 400km ceste. Musel som si v obchode Play zapnúť, že chcem dostávať betaverzie, potom mi ponúklo verziu 9.

+ pekná grafika (oproti waze je to farebnejšie a lepšie vidno čo je aká cesta)
+ keď som zastavil na odpočívadle, napísalo mi ako sa volá
+ ukážkové zobrazenie pruhov na ceste - toto by mal skopírovať Waze. Aj na diaľnici ukazuje na každom zjazde na trase, koľko pruhov je priamych a koľko odbočuje, v meste ukazuje všetky pruhy aj na križovatke kde sa ide rovno.
+ v Prahe to zvládlo aj uzávierky ciest presmerovať správne na obchádzky
+ spotreba dát keď mám stiahnuté mapy offline - za 4,5hod spotrebovali 25MB dát, waze ktorý asi bežal na pozadí (neviem ako ho vypnúť keď už sa raz v AA zapne) spotreboval 49MB

- neviem vypnúť hlasové pokyny (možno v aplikacii priamo, ale nie počas cesty)
- hlasové pokyny sú strašne ukecané
- symbol auta na mape poskakoval 3cm vpred a 1cm vzad, najprv som myslel že je to blbý signál v lese, ale robilo to tak celou cestou
- zadávanie cieľa po písmenkách otočným ovládačom, nenašiel som nejakú históriu z mapy.cz
- pomalé prepočítanie po odbočení z trasy (najprv šlo autíčko pôvodným smerom a potom začalo poskakovať na nadjazdy okolo, chytilo sa až keď už iné cesty neboli okolo)
- neaktuálne dopravné info (chcel sa vyhnúť imaginárnej kolóne ktorá tam vôbec nebola, ale cesta na mape bola stále červená)
- neviem počas cesty pridať cieľ, napríklad benzínku
- ako cieľ som zadal obec, navigácia skončila asi 500m pred ňou

Neskúšal som hlasové ovládanie, možno sa cieľ a zastávky dajú cestou diktovať.

Záver - po 2 rokoch s Waze je to príjemná alternatíva, Google Mapy sa mi nepáčia, lebo sú hrozne málo kontrastné a proti Waze nemajú asi žiadnu výhodu. Tu mi chýbalo akurát zobrazenie radarov, ktorých bolo dnes fakt dosť. Keby sa dal urobiť záznam trasy ako je v aplikacii mapy, bolo by to úplne super.

Zobrazit přílohu 34133
Ahoj. Můžeš mi prosím poradit jak dostat mapy cz na displej. Verzi mám 9.1.0, tel. Samsung Galaxy S7 edge. Google mapy mi jdou. Přípojení kabelem. Děkuji.

Ahoj. Můžeš mi prosím poradit jak dostat mapy cz na displej. Verzi mám 9.1.0, tel. Samsung Galaxy S7 edge. Google mapy mi jdou. Přípojení kabelem. Děkuji.
Možná pomůže se v Mapy.cz přihlásit.

V nastavení AA v mobilu v sekci Přizpůsobit spouštěč jsou mapy.cz vidět ?

Screenshot.jpg

To jsem opoměl napsat.
Pokud jsou zaškrtnuté ve spouštěči, měli by být vidět i na základní obrazovce v autě. Leda že by tam bylo tolik položek, že by se nevešly na obrazovku. To ale jen tak fantazíruju.

Back