• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Jak už jsem psal v recenzích servisů, absolvoval jsem ve Zlíně po dlouhodobém trápení se špatným připojováním telefonu k Car play výměnu jednotky CP. Telefon se připojil v cca. 30% pokusů a na displeji auta se objevilo " připojení Apple Car play se nezdařilo" A světe div se, ono to snad bude fungovat :). Dosavadní úspěšnost připojení je 100%, snad to nezakřiknu. Pro jistotu jsem provedl i hard reset infotainmentu trojhmatem. Tak snad to už bude fungovat :)

Poslední beta iOS má problém se zvukem do CP, přesněji neteče zvuk z Apple Music.
A to propojeni je často bincem v konektoru napájení, nebo vadný kabelem. Skutecnost je ta, že i přes originál Apple kabel, musím měnit jednou za rok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neviem, čo s tými káblami robíte ;), ale ja mám už cez 2 roky (objednaný v októbri 2018) stále ten istý čínsky USB-C kábel (Baseus 2m s pravoúhlym konektorom v červenej farbe) a stále v pohode funguje.
Možno to bude tým pravoúhlym koncom - zapojím ho a akurát mi s ním vojde naprieč mobil pred radiacu páku a kábel sa neťahá do strany a nie je zalomený v konektore.

Je to niečo takéto, akurát ja som platil $4.44, asi bola nejaká akcia.

Android 10+ má AA už v sobě pro CZ/SK.
Starší androidy mají rády pouze verzi z APKmirror. ;)

Poslední beta iOS má problém se zvukem do CP, přesněji neteče zvuk z Apple Music.
A to propojeni je často bincem v konektoru napájení, nebo vadný kabelem. Skutecnost je ta, že i přes originál Apple kabel, musím měnit jednou za rok.

Chci se tě zeptat. To, že když po připojení kabelu naskočí Waze na CarPlay a vypne se mi rádio, na to už jsem si zvykl - přesto - plánujete to někdy opravit? :)

Druhá věc, která možná souvisí s tím co píšeš. Jedu si tak domů podle Wazu (iOS 14.4), poslouchám FM rádio a napadlo mě, že si pustím písničku z Apple Music, jenže když ji pustím (a normálně běží posuvník přehrávání), tak dál hraje rádio. Pak mi to resetovalo úplně CarPlay spojení. Tak jsem to zkusil obráceně. Zapnu Waze, pustím si písničku přes Apple Music - hraje to (konečně). Pak pustím rádio a nic, opět reset CarPlay. Tak jsem se dál navigoval přes Google Maps, protože tam to funguje normálně jak má ;) O tomhle víte?

Jo a když mám puštěný Waze a přepnu na jinou appku a pak zpět na Waze tak rychloměr se dostane mimo obrazovku (je ho vidět jen půlka). Tak pro prosím všechno odreportuj.

Díky.

Poslední úprava:
Add1) my nic neopravujeme. Nejsme vývojáři. A naopak, má se vypnout rádio a zapnout zvuk jako CarPlay.

Add2) všeobecně, Mazda a Ford jsou problémová značka ohledně zvuků a chování v CP. Skoro jakoby ta banda vývojářů chodila do stejné hospody. Nedělejme si iluze o Waze. Těch je taky dost.
Proste se to řešení už snad rok.

Add3) jo to je chyba. Apple dal 3tim stranám nový nástroj ohledne možnosti úpravy rozlišení různých displejů v autech. Pracuje se na těchto chybách všeobecně. Přesněji se přepisují střeva kódu.

Add1) my nic neopravujeme. Nejsme vývojáři. A naopak, má se vypnout rádio a zapnout zvuk jako CarPlay.

Add2) všeobecně, Mazda a Ford jsou problémová značka ohledně zvuků a chování v CP. Skoro jakoby ta banda vývojářů chodila do stejné hospody. Nedělejme si iluze o Waze. Těch je taky dost.
Proste se to řešení už snad rok.

Add3) jo to je chyba. Apple dal 3tim stranám nový nástroj ohledne možnosti úpravy rozlišení různých displejů v autech. Pracuje se na těchto chybách všeobecně. Přesněji se přepisují střeva kódu.

Na mém autě rádio teda vypnout nejde, pokud nepřepneš na jiný vstup a žádný vstup "CarPlay" tam určitě není. A je to blbost, než bys to udělal, tak se 3x vybouráš :) Já neříkám, abys to opravoval, jen tě prosím, jestli to můžeš odreportovat. Předem moc díky!

Tak za mě carplay zklamání,kdyz nastavim na telefonu na waze adresu a pripojim kabel tak naskakuje že neni signal gps,musim znova zadat a nebo odpojit,spotify tak nějak funguje,radio se nechce někdy opet spustit po ukončení hovoru a celkově to je nějaký kostrbatý,když srovnám s carplay co mám v druhym autě v rádiu pioneer kde to funguje parádně

Jak se resetuje infotainment trojhmatem? Tedy ne že bych to aktuálně potřeboval, ale člověk nikdy neví...

Jaky je rozdil mezi restartem trojhmatem a restartem jen dvouma tlacitkama (takto to bezne delam)?

Jak se resetuje infotainment trojhmatem? Tedy ne že bych to aktuálně potřeboval, ale člověk nikdy neví...
JAK RESTARTOVAT MAZDA CONNECT SYSTÉM: stisknout kombinaci tlačítek zpět + nav + mute a chvíli podržet.

JAK RESETUJI SVŮJ INFORMAČNÍ A ZÁBAVNÍ SYSTÉM MAZDA CONNECT ™?​

Pokud dochází k problémům, jako je zamrzlý displej nebo zpoždění systému, mělo by obnovení systému obnovit tovární nastavení. Chcete-li provést tvrdý reset systému MAZDA CONNECT ™, stiskněte a podržte knoflík hlasitosti, tlačítko Zpět a tlačítko NAV, dokud se nespustí reset systému (asi 10 sekund).

Chlapy, nejste někdo "pražák" nebo blízké okolí? Že bych se přijel podívat, jak aktuálně funguje ten AA a zda má smysl do toho investovat?
Díky...

Back