• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Kdyby to někoho minulo...

https://smartmania.cz/android-auto-oficialne-prichazi-do-ceske-republiky/

Snad se konečně dočkáme fungujícího hlasového ovládání.

Mimochodem, dneska jsem dokoupil kvalitní kabel na propojení a je to tak obrovská změna, že se to ani nechce věřit. Používám Honor 8, který stál před dvěma lety cca desítku, a používal jsem originální kabel. Teď jsem koupil dražší kabel (kolem 300 za metr) s pozlacenými konektory a najednou má AA odezvu naprosto bez zpoždění, připojuje se bez zaváhání (průměrně 8 sekund oproti předchozím 15-30) a neexistuje, že bych musel telefon připojovat dvakrát, protože poprvé se nechytil. To je aspoň investice.

Na hlasové ovládání je ještě víc stížnosti než před tím. Asi tak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kdyby to někoho minulo...

https://smartmania.cz/android-auto-oficialne-prichazi-do-ceske-republiky/

Snad se konečně dočkáme fungujícího hlasového ovládání.

Mimochodem, dneska jsem dokoupil kvalitní kabel na propojení a je to tak obrovská změna, že se to ani nechce věřit. Používám Honor 8, který stál před dvěma lety cca desítku, a používal jsem originální kabel. Teď jsem koupil dražší kabel (kolem 300 za metr) s pozlacenými konektory a najednou má AA odezvu naprosto bez zpoždění, připojuje se bez zaváhání (průměrně 8 sekund oproti předchozím 15-30) a neexistuje, že bych musel telefon připojovat dvakrát, protože poprvé se nechytil. To je aspoň investice.

Cim to muze u digitalniho prenosu byt? Tolik vadnych paketu, ze to snizi prenosovou kapacitu na tretinu? Vzdyt preci to AA nemuze byt na kapacitu moc narocne, neni to vysoke rozliseni, neposila se asi nic krom obrazu a ovladani, ne?

Ja nikdy rozdily mezi kabely nepozoroval, jen v zivotnosti, a popravde ani v audio svete, kde me po shlednuti vysledku mnoha double-blind testu nikdo nepresvedci, ze na kabelazi zalezi, a to ani u reprokabelu, ani u propojovacich digitalnich :). Co se tyka USB C i Lightning, tak treba hezky vypadajici kabely z IKEA se ukazaly asi jako to nejhorsi, ze ctyr uz jsou tri polomrtve, cca za pulrok. Ale neni to tak, ze by byly problemy s rychlosti pripojeni nebo prenosu, jeden USB C nefunguje vubec, jeden vypadne kazdych x minut, a jeden Lightning uz umi jen nabijet, prenos dat nejde... proste mrtvy zily.

Chlapy, potřebuji poradit. Na jaře se chystám instalovat AA modůl, ale ne do loketky, ale do přihrádky pod panelem klimatizace (tak, jak to má US verze Touring, plasty mám objednány), ale chtěl bych zachovat "živé" výstupy i v té loketce krom toho SD vstupu. Takže přiložený kabel k AA modulu propojím HUB/CMU a výstupy USB/12V co jsou v loketce tedy připojím jak?
Jinak nějaké novinky ohledně AA? Nový SW nebo vylepšená funkčnost? Zamrzání? Na HUD asi stále zobrazuje pouze originál navigace?
Díky

Nevíte prosím jak to teď je oficiálně? Mám čerstvou CX-3 a očekával jsem, že už tam AA bude... a není. Přesto, že se tím na webu chlubí. Trochu mě to zaskočilo, ale než se budu ptát u dealera, chtěl jsem se dozvědět něco víc tady. Bohužel jsem nic relevantního k tomu, zda to v nových autech už je, nebo není nenašel. Díky.

3, 6, CX5, CX30 uz ho maji i v nejnizsi vybave dele nez rok. CX3 ho taky uvedeny v ceniku ma, a pocitam ze Mazda nema zadnou motivaci lhat. Staci pripojit telefon do spravneho portu, mit to na telefonu nainstalovane a povolene (a nejsem si jisty, na jak stare telefony - od ktere verze Androidu - lze AA nainstalovat, pripadne od ktere verze je CarPlay dostupny na iOS), projit skrz kratke sparovani/nastaveni a uz to jede. V navodu to bude nejspis popsane podrobneji.

DOPLNENI: Wikipedie rika, ze Android Auto vyzaduje Android 6.0+, CarPlay je od iOS 7.1. Takze asi pouze velmi historicke, nebo obskurni (napr. Androidy bez podpory Google aplikaci) telefony podporu nemaji.

Poslední úprava:
Samozřejmě poslední verzi AA mám v telefonu nainstalovanou. Jinak systém telefonu mám čistý A9. Připojuju se kvalitním kabelem.

Problém vidím v tom, že to v autě nebude vůbec nainstalované - vůbec není v aplikacích connectu, ani jako neaktivní položka. Domnívám se, že tak by měl být vidět, i když telefon není vůbec připojený. Nebo se pletu?

U 6 a CX5 je to v nejlevejsi bubline Applications, bez pripojeneho telefonu zasedla, ale pritomna polozka. Jak pripojim telefon, stane se aktivni. Mel jsem pripojenych plno telefonu, vzdy bez problemu, nejaky stary Xiaomi (nekdejsi manzelcino Redmi 3, jestli si nepletu model) vyzadovaly rucni zvyseni permissions AA aplikace. Cx30/3 uz maji ten novejsi infotainment, kde je to cely nejak trochu jinak, ten po pameti neznam. Z fotek to vypada, ze Cx3 ma to ale porad to same, co Cx5 a 6.

Poslední úprava:
ondrej k: díky, myslel jsem si to. já tam tu položku nemám.

cx5f: taky díky, mrknu na to, až budu v autě. kdyby tam ta ikona nebyla, znamená to něco ve smyslu komplikací s instalací?

Máte někdo zkušenost se -Smartlink mirror apple CarPlay. Potřebuji propojit telefon s autem Mazda 6 GJ 2015.Údajně to funguje.

Ahoj,rozchodil jste někdo na pres carplay i jiné aplikace bez jailbreaku?

Máte někdo zkušenost se -Smartlink mirror apple CarPlay. Potřebuji propojit telefon s autem Mazda 6 GJ 2015.Údajně to funguje.
2015 má už po faceliftu displej nahoře + MZD Connect, ne? Jestli jo, tak bych šel jedině do oficiálního řešení od Mazdy.

Ahoj,rozchodil jste někdo na pres carplay i jiné aplikace bez jailbreaku?
Jak to myslíš? Jaké aplikace? Bez jailbreaku jen ty, co CarPlay podporují oficiálně. A zbytek myslím není potřeba - nechápu, kdo se chce za jízdy dívat na YouTube :)

Jak to myslíš? Jaké aplikace? Bez jailbreaku jen ty, co CarPlay podporují oficiálně. A zbytek myslím není potřeba - nechápu, kdo se chce za jízdy dívat na YouTube :)
Tak ne vždy jedeš,kolikrát někde hodinu čekám tak bych uvital třeba spustit tv

Zdravím na Klanu. Uvažuji o montáži AA na M3 2018. Jak mám rozumět tomu, že AA není podporováno pro ČR ani SR. Předem díky za odpověď.

Od Androidu 10 už je aplikácia v telefóne predinštalovaná a normálne sa mi aktualizuje.

Back