• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Už mě ta Siri v CarPlay na MZD Connect 2 v BP pěkně štve (hodně umírněně řečeno). Už ji radši ani nepoužívám, protože asi tak po každém pátém spuštění Siri tlačítkem na volantu se mi úplně kousne infotainment, přestane hrát hudba a tak za 5-10 minut se to teprve samo zrestartuje. Během těch pár minut si poslechnu, co všechno v tom autě štěrchá :grinning: (a musím pochválit, že je fakt dobře odhlučněná :cool:). To fakt dělá jenom mně nebo nikdo Siri v BP nepoužíváte? Připouštím, že existuje možnost, že by to mohlo být starším iPhonem (původní SE), ale moc se mi to nezdá.

Takže hlavní otázka - jak se to dá oficiálně reportovat do Mazdy? Poslední upgrade firmwaru MZD Connect to nevyřešil.

Zdar pánové, mám předfaceliftovou šestku z roku 2018, u které zvažuju instalaci AA a související dotaz: Ve chvíli, kdy připojím AA, mám přístup pouze k Androidu a pro práci s původním infotainmentem musím telefon odpojit, nebo se AA bere jako aplikace a je možný se z ní zase vracet k původnímu Mazdímu infotainmentu?

Tak Android Auto mám zatím tejden a poměrně dost si to užívám. Byl jsem v brněnském Balvínovi, kde teda trochu zvedli ceny, protože instalace nakonec za nějakých 6700.

Mapy pochopitelně super, délka připojení obvykle tak dvě minuty - import kontaktů, pak si auto samo vypne bluetooth a připojí se.
Trochu méně spokojenosti je s hudbou, protože při spouštění aplikace v telefonu z infotainmentu to vypíše chybu a aplikaci nepustí - poprvé po připojení musím hudbu pustit z telefonu, potom už se dá normálně ovládat.
Google asistent podle očekávání (a čtení tohohle threadu) nanic, protože i když se angličtinou živím a rozumím i ožralýmu Australanovi, u češtiny čtené anglicky (v ideálním případě ještě vyhláskované) se docela nechytám.
Trochu mrzení způsobuje fakt, že stisknutí telefonu na volantu už vás nehodí do posledních volaných čísel, dá se tím jen zvedat/pokládat příchozí hovor.

Konečné hodnocení Androida - řekl bych nekritických 6,5/10, za ty prachy to stojí.

Už mě ta Siri v CarPlay na MZD Connect 2 v BP pěkně štve (hodně umírněně řečeno). Už ji radši ani nepoužívám, protože asi tak po každém pátém spuštění Siri tlačítkem na volantu se mi úplně kousne infotainment, přestane hrát hudba a tak za 5-10 minut se to teprve samo zrestartuje. Během těch pár minut si poslechnu, co všechno v tom autě štěrchá :grinning: (a musím pochválit, že je fakt dobře odhlučněná :cool:). To fakt dělá jenom mně nebo nikdo Siri v BP nepoužíváte? Připouštím, že existuje možnost, že by to mohlo být starším iPhonem (původní SE), ale moc se mi to nezdá.

Takže hlavní otázka - jak se to dá oficiálně reportovat do Mazdy? Poslední upgrade firmwaru MZD Connect to nevyřešil.

Proč voláš Siri tlačítkem?
Od toho je Hej Siri....

Sent from my iPhone using Tapatalk

zkoušel už někdo nainstalovat nový iOS 14 ? Funguje vám pořád CarPlay? Trochu mám strach to upgradovat, i s třetí betaverzí to v Carplay dělalo strašlivý věci .....

Jedu všechny bety iOS14. Nevšimnul jsem si potíží přímo s CP a to jezdím skoro každý den. (Potíže měli některé aplikace v době testování, ale s tím se počítá)

s třetí betou mi Waze a Spotify na CP bylo skoro nepoužitelné, nešlo ovládat kolečkem skoro nic. Jenom při zastavení dotykem

U bety nemůžeš hodnotit aplikace. Třeba Waze řeší betu prakticky až u GM iOS verze. Ne že by jsme nesledovali problémy při testování v průběhu doby. To normálně probíhá v čase a reklamuje se Apple chyby.

Tím chci říct, “to je tvá volba a riziko používat betu”.

To vubec nerozporuju, doby beta testovani uz mam davno za sebou, dneska si radeji pockam na final produkt, protoze telefon je muj vyrobni nastroj a potrebuju aby to fungovalo :). Betu jsem mel nainstalovanou kvuli kompatibilite s necim, co jsem chtel vyzkouset a fungovalo to na pytel.

Proto se ptam, zdali to funguje s iOS14 v pohode ;)

Ahoj mam dotaz nikde nemohu najid v AA Spotify Waze je tam bez problému,nevite cim by to mohlo byt?

Ahoj mam dotaz nikde nemohu najid v AA Spotify Waze je tam bez problému,nevite cim by to mohlo byt?
Ak máš spotify nainštalovaný iným spôsobom ako priamo oficiálne z Google Play, tak treba v nastaveniach AA cez vývojárske nastavenia povoliť "neznáme zdroje".

Dnes som si všimol že na mobile už mám vo waze navigovanie do pruhov pred križovatkou. Je nejaká šanca že to uvidím aj na displeji v aute?

Zdravim,
poridil jsem si novou CX-5 2019 a jedna z veci, na kterou jsem se tesil nejvice (Android Auto) bohuzel nefunguje tak, jak ma. Pripojit ji bylo temer bez problemu, ale mam s aplikaci 2 velke problemy

- v ramci aplikace Android Auto vubec nefunguje dotykovy display (ani kdyz je auto zastavene)
- presto, ze aplikace na me mluvi cesky a cesky se snazi predcitat text, kdyz jde o hlasove prikazy, cesky nerozumi, i kdyz vsude ctu, ze by umet mela. Kdyz zkousim google asistenta primo na telefonu, cesky rozumi, v aute v ramci android auto ale nikoliv.

Netusite prosim nahodou nekdo, v cem by mohl byt problem? Telefon, na kterem AA provozuji je Samsung S10. Diky moc!!!!!!!!!!!

Back