• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

To bude nejspis chyba AA na konkretnim telefonu. Telefonuju docela casto, normalne pres interface AA, a zadny odpojeni/pripojeni nepozoruju. Na mem (lowend) Xiaomi a manzelcine (lowend) Motorole jsou zase jine problemy - na Xiaomi mi treba dost casto prestane odpovidat Google Assistant, na Motorole zas obcas po opakovanem pripojeni (zastaveni auta, vypnuti motoru, znovu nastartovani) cerna obrazovka. V obou pripadech resenim restart telefonu. Ja jim to odpoustim, protoze co bych chtel od telefonu za 2500...

Mám verzi
Android Auto: 5.4.502264-release

Třeba je nějaká novější

Z moji zkusenosti jde obyvkle o kombinaci konkretni verze AA, konkretniho telefonu, a konkretni verze jeho firmware. Je to jako na houpacce, jedna verze funguje bezchybne, dalsi nikoliv, pak upgradnu operacni system, a uz i ta co fungovala bez chyby ma opet nejaky problem... Ja to teda svadim na ty nase levny telefony, neznam situaci treba u nejakych Samsungu za 15+, kde bych cekal, ze bude Samsungu dost zalezet na tom, aby AA na jejich vyssich radach telefonu bylo odladeny. Na druhou stranu vsude mozne slycham narky na CarPlay, takze ani ve svete iPhonu to neprekvapive neni o nic moc lepsi (coz zazivam se vsemi nasimi Apple zarizenimi... treba iPady povazuji za nejnestabilnejsi pocitace vsech dob, mne, manzelce i diteti padaji aplikace na iPadech - mame tri ruzny, ja Pro - casteji, nez padaly Win 3.11 :)).

Z moji zkusenosti jde obyvkle o kombinaci konkretni verze AA, konkretniho telefonu, a konkretni verze jeho firmware. Je to jako na houpacce, jedna verze funguje bezchybne, dalsi nikoliv, pak upgradnu operacni system, a uz i ta co fungovala bez chyby ma opet nejaky problem... Ja to teda svadim na ty nase levny telefony, neznam situaci treba u nejakych Samsungu za 15+, kde bych cekal, ze bude Samsungu dost zalezet na tom, aby AA na jejich vyssich radach telefonu bylo odladeny. Na druhou stranu vsude mozne slycham narky na CarPlay, takze ani ve svete iPhonu to neprekvapive neni o nic moc lepsi (coz zazivam se vsemi nasimi Apple zarizenimi... treba iPady povazuji za nejnestabilnejsi pocitace vsech dob, mne, manzelce i diteti padaji aplikace na iPadech - mame tri ruzny, ja Pro - casteji, nez padaly Win 3.11 :)).
Je to jako s mou navigací v M6. Někomu funguje a někomu ne. Už po několikáté si tady stěžuješ na Apple a já zase na něj nedám dopustit. Mám stolní iMac, manželka MacBook Pro, oba po několikáté iPhone, v autě CarPlay a vaše vždy bez problémů. Všechna zařízení jsou díky naší práci poměrně dost vytěžována. Přesto netvrdím, že je Apple dokonalý a to už nemluvím o dost vysokých pořizovacích nákladech. Jediné co mě štve je, že si v autě připojím Wi-Fi přes hotspot z telefonu a po každém vypnutí auta jej musím znovu manuálně připojit a znovu zadat heslo. Co připojení, to mi auto uloží další zařízení se stejným názvem. Někdo mi říkal, že to je zabezpečením Apple, ale nikde jsem to nezjistil. Ví bůh, kde je pravda? Pokud zná někdo řešení, díky za radu ;)

No máme doma od Apple asi 11 "počítačů" ('18 MBP15, '17 iMac 27, nějaký starší Macbook Airy, čtyři iPady od 2g po '18 Pro, testovací iPod Touch, nějaký iPody...) a velká část jede od rána do večera, manželka k práci, já částečně :). Bylo/je těžké z toho ekosystému vystoupit, proto pořád ta setrvačnost. Na CarPlay čítám stížnosti docela často, ne přímo zde, takže jsem pouze spekuloval, že to nejspíš nebude o nic moc lepší, než stabilita Android Auto. Pokud u Mazdy funguje skvěle, nebo pokud na iPhonech je lepší stabilita aplikací, než na iPadech, pak je to samozřejmě super.

Jak jsem psal, pro mě je láce zařízení s Androidem důvodem k odpouštění chyb. Macbooku nebo iMacu za 120k se odpouštějí chyby hůř, než telefonu za 2790 :).

Každopádně se asi shodneme, že u AA nebo CP bude častěji problém v software telefonu, než u auta, které jen zobrazuje výstup telefonu a poskytuje mu nějaké vstupy a výstupy (mikrofon, kolečko, reproduktor...). V principu auto nemá jak shodit aplikaci na mobilu... maximálně přestane fungovat nějaké komunikační API/call, nebo dává neočekávané hodnoty, a aplikace si s tím nedokáže poradit.

Poslední úprava:
Nezkoušel tu náhodou někdo jen SW update a bezdrát Android Auto?
Na pixelech, a dalších high-endech se to prý dá.

Nebo možná jinak, ohledně té kabeláže, kterou je potřeba dokoupit. Je v tom i něco víc než jen elektronika pro dostatečnou voltáž USB? Je v tom třeba nějaký čip navíc, nebo tak, nevíte?

Totiž všechny návody co jsem viděl byly od zpovykaných, kterým vadilo kabelový AA a tak udělali šli do wireless, ale nikde jsem nenašel, jestli to jde bez té kabeláže.

Případně, není tu někdo se SW 70+ bez kabeláže s lepším AA telefonem, že by to prubnul?

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
Vyzkoušeno za vás. Nefunguje :D
Nevím teda, kde bych měl AA vidět. Zkoušel jsem to různě popárovat přes wifi, BT, kabel, ale nic. Předpokládám, že podmínka pro AA v systému budou ty HW díly, aby pak lidi nebyli smutní, že jim to nedobíjí dost rychle. Takže smolík.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Tak som to rozlustil.. :)
je to Slovensky text precitany anglictinou

Tak problém odstránený. Stačilo telefón prepnúť do angličtiny, tam sa Asistent správa korektne a dala sa tá hláška odkliknúť a prejsť nastavením. Potom som prepol telefón nazad do SK a už to funguje.

Akurát vyhľadávanie stále zabezpečuje Asistent a nie Waze, takže okrem medzinárodných pokynov typu "Kaufland" sa to moc použiť nedá, ulice a čísla to nezvláda. Takže si cieľ vyhľadám na mobile pred jazdou a potom len zvolím posledný, dá sa s tým žiť.

mám teď v autě na vyzkoušení bezdrát Carplay https://carplay2air.com/products/cp...y-android-auto-module-and-mirror-link-feature a kupodivu to zatím funguje celkem spolehlivě. Ještě den potestuju a pak asi objednám :)

Super, tak se teším na recenzi!

Já čekám na září/říjen, až Apple konečně vydá malý 5,4” iPhone 12 a odložím mé stařičké SEčko. A koupil bych k tomu zrovna bezdrátovou nabíječku do loketní opěrky. Bez ní to postrádá smysl.

Jinak mně u BP se už 2x nebo spíš 3x stalo, že když jsem se chtěl něco zeptat Siri a zmáčkl tlačítko na volantu, totálně si zasekl infotainment. Nehrálo ani rádio, po cca 10 minutách se to samo zresetovalo (nebo pomůže vypnout a zapnout motor). Ale může to být třeba i mým iPhonem.

mám teď v autě na vyzkoušení bezdrát Carplay https://carplay2air.com/products/cp...y-android-auto-module-and-mirror-link-feature a kupodivu to zatím funguje celkem spolehlivě. Ještě den potestuju a pak asi objednám :)
Ještě jeden prvotní dotaz. Jak dlouho se CarPlay bezdrátově připojuje? V BM jsem zastrčil kabel a po prvním nastartování auta trvalo věčnost, než bylo CarPlay použitelné. Teď v BP je to "než řekneš švec" a rád bych, aby to tak nějak zůstalo.

Když se ale ještě jednou zamyslím nad tím, co jsem napsal o příspěvek výš a představím si, že pokaždé odsunu loketní opěrku, dám mobil na bezdrátovou nabíječku, pak to víko zase zaklopím (a to nepočítám, že tam ten mobil skoro pokaždé zapomenu a budu se do auta vracet), tak je toto řešení míň elegantní než vpředu připojit kablík a položit mobil do poličky. Ano, na kratší trasy asi OK, ale takhle (kabel) má člověk zas jistotu, že se mu vždycky dobije mobil.

No prave. Dratem z USB to nabiji rychle, takze i za hodinovou cestu do prace se mi vzdy spolehlive dobije mobil i z par procent, ackoliv jeste celou dobu naviguje a hraje hudbu. A to pripojeni/odpojeni kabelu vubec nevnimam jako nejakou prekazku nebo zdrzeni. Kolik W max ma ten wireless charger? (Web rika, ze jsou ruzny specifikace)

Každý telefón má inú maximálnu rýchlosť bezdrôtového nabíjania, akú zvládne. Ja na Huawei mám tuším 20W bezdrôtovo a 40W kábel (Apple má 18W ako turbo kábel za príplatok)

Každý telefón má inú maximálnu rýchlosť bezdrôtového nabíjania, akú zvládne. Ja na Huawei mám tuším 20W bezdrôtovo a 40W kábel (Apple má 18W ako turbo kábel za príplatok)
Díky, my ale řešíme, kolik má maximální příkon ta Mazda wireless podložka, ne telefon :cool:

tak prvotní dojmy jsou rozpačité. Prvních pět připojení proběhlo bez potíží, pak jsem vždy musel krabičku vyndat z USB v loketce a zas ji tam několikrát vracet, jelikož vůbec nenaběhla (ani kontrolky nesvítily). Na displeji auta se objevovalo obligátní "Apple Car Play selhal" ..... takže jsem se naštval a zase spároval telefon s Mazdou a přestože v návodu je, aby bylo BT spojení s autem určitě vypnuté, od té chvíle to zas funguje...

Délka připojení je různá. Někdy to naběhne během chvíle, jindy stihnu vyjet z garáží a až teprva venku se to rozběhne...

Ahoj, dostala se ke mě mazda 3 z roku 2015, u které bohužel šetřili při nákupu a je bez navigace. Když se snažím na televizi v menu zapnout navigaci, tak to jen píše Tato mazda není vybavena navigací... Procházel jsem ruzná témata tady i jinde na internetu a trochu váhám, co dělat. Zatím se mi do android auto úplně nechce. Na druhou stranu dávat za originální kartu u Mazdy asi 16 000, to je úplný nesmysl. U nákupu na ebay nebo na Sbazaru atd. je docela riziko, jestli to bude fungovat, jaká tam je verze map atd... Pak jsem našel nějaký eshop: https://www.auto-navi.cz/mazda-connect-mapy-2020-evropa-sd-karta-bjm766ez1p kde kartu prodávají za docela dobrou cenu. Ovšem mám obavu, aby to nebyl nějaký podvod. Nemá s tímhle obchodem někdo zkušenost? Nenašel jsem žádná hodnocení třeba na Heurece atd. Dovolat se mi tam nedaří 2 dny, tak to ve mě úplně nebudí důvěru :-/

tak jsem zas krabičku vrátil a kupovat určitě nebudu. Krabička je nejspíš v pohodě a funguje (podle tisíců kladných recenzí majitelů různých značek aut), ovšem s Mazdou (alespoň tou mojí) prostě funguje ráno, v neděli a v dubnu, a to mě nebaví :) Chtěl jsem udělat video, jak to nabíhá a funguje, ale celé odpoledne už jsem se nepřipojil, takže zůstávám u kabelu, kde je šance na funkční CP o něco větší :-/

Tady aspoň fotky krabičky :

IMG_0080.jpeg IMG_0081.jpeg IMG_0079.jpeg

Back