• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Android Auto za běhu kóduje a posílá obsah obrazovky telefonu jako video, na to by kapacita Bluetooth přenosu poněkud nestačila.

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk
Jestli se nepletu, tak má mazda wifi. Je schopná se připojit na wifi. V životě jsem nepochopil, k čemu je to dobrý, jelikož neparkuju v obyváku.
Chromecast funguje přes wifi a dává i 4K.
Telefon umí udělat hotspot.

Ta cesta tu je. V podstatě to stačilo vyřešit softwarově. Ale hůř by se to prodávalo :)

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Mám nejaký zvláštny problém s hlasovým vyhľadávaním..

Úprimne povedané, nerozumiem, čo to hovorí, ale rovnaké slová opakuje aj po zapnutí tlačítkom na volante. Máte nejakú radu?

U mna to iste.. Tiez nerozumiem co mi chce povedať.. Ale predpokladám, ze to ma nieco spoločné s tym, ze chystaju Google assistent s podporou Slovenčiny..
Predtym ako zacala tato chyba, assistent cital spravy aspon po anglicky..

Tak som to rozlustil.. :)
je to Slovensky text precitany anglictinou

Keď to bude bezpečné, musíte najskôr klepnúť na upozornenie. Potom môžete používať Asistenta Google počas šoférovania.

Tak to ma fakt nenapadlo. :) Ale teraz to tam už počujem.

Horšie je, že kliknem na notifikáciu Assistenta a len sa normálne spustí a nič nerobí, po kliknutí na mikrofón zas opakuje tú hlášku.

Ešte jeden postreh - hlasové vyhľadávanie vo Waze funguje super, ale v AA sa spustí Google Assistant ktorý momentálne vyžaduje odklepnutie hlášky na mobile a následne síce funguje po anglicky, ale nič moc, napríklad má problém s názvami ulíc.
Chcelo by to tlačítkom na volante spustiť hľadanie iba vo waze a nie cez Asistenta, ale toho nejak neviem vypnúť ani keď je deaktivovaný.

Chtěl bych se zeptat kolik vás stála dodatečná instalace CarPlay/AA.
Na stránkách Mazdy píší, že cena je 2 522,51 Kč + propojovací kabel + páska. V servise (Auto Efekt Zlín) byli celkem překvapení když si to také našli, napřed mi totiž tvrdili, že to přijde na cca 5 500,- včetně práce. Budou tedy zjišťovat jak to tedy je.
Proto by mne zajímalo kolik vám servis účtoval.
Díky.

Radek.O: ten připojovací kabel stojí téměř 2000Kč, takže to potom vychází cca 4500Kč materiál + 1000-1500Kč práce... já třeba v servisu platil jen materiál a práci udělali zdarma, ale bylo to z důvodu, že mě museli dvakrát zrušit objednaný termín z důvodu nedostupnosti techniků... cena 5500Kč cca odpovídá průměru v Mazda servisech, někde to může být o něco levnější, jinde si řeknou i kolem 6000Kč. Záleží na hodinové sazbě daného servisu.

jj cena se opravdu pohybuje 5000 - 6000 kč ;) . CarPlay/AA mám dodatečně namontovaný, ale popravdě osobně bych za to ty peníze nedal

Ja to objednaval pri koupi noveho vozu a cena byla o polovinu nizsi cca,ale taky nevim,co na tom je tak drahyho :eek:.

Nevím, jestli nekecám, ale údajně v tom modulu pro CP je zahrnuta i licence, takže poplatek Applu. Možná něco podobného bude i u AA pro Google. Takže to se promítá do celkové ceny. Mazda na tom má taky svou marži, výroba, dodání a jsme tam kde jsme.

BTW: já na CP nedám dopustit a byla to dobrá investice. Nepoužívám téměř vůbec vestavený MZD connect, interní navigaci jsem od té doby nezapl. MZD connect pak slouží už maximálně na nastavení interní výbavy a sledování spotřeby, rádio, případně stav dobítí i-ELOOPu.

Díky všem za odpovědi. Na Amazonu se to dá pořídit za 168 dolarů včetně kabeláže, ale sám bych to nainstalovat nezvládnul. Nechám to tedy zřejmě na servise.

Kolem 6 tisíc s DPH v autopalace Brno. Něco to stojí, ale na druhou stranu... Bez toho už nejezdím (waze), takže za mě spokojenost.

Chtěl bych se zeptat kolik vás stála dodatečná instalace CarPlay/AA.
Na stránkách Mazdy píší, že cena je 2 522,51 Kč + propojovací kabel + páska. V servise (Auto Efekt Zlín) byli celkem překvapení když si to také našli, napřed mi totiž tvrdili, že to přijde na cca 5 500,- včetně práce. Budou tedy zjišťovat jak to tedy je.
Proto by mne zajímalo kolik vám servis účtoval.
Díky.
@MikeMaster řekl vše podstatné a už to tu bylo napsáno.
MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay
Díky všem za odpovědi. Na Amazonu se to dá pořídit za 168 dolarů včetně kabeláže, ale sám bych to nainstalovat nezvládnul. Nechám to tedy zřejmě na servise.
Ano, bez cla a DPH.

Chápu, jen jsem chtěl aktuální info.
Dá se i bez cla a DPH když se ví jak na to a člověk na to nespěchá. Každopádně moc děkuji za info a omlouvám se pokud jsem to tady zbytečně zaplevelil.

nechci to zakřiknout, ale aniž by se změnila verze iOS nebo CP/Mazda Connect, poslední dobou to funguje poměrně spolehlivě i po opakovaném spouštění... kdyby to tak chtělo vydržet :)

Nezkoušel tu náhodou někdo jen SW update a bezdrát Android Auto?
Na pixelech, a dalších high-endech se to prý dá.

Nebo možná jinak, ohledně té kabeláže, kterou je potřeba dokoupit. Je v tom i něco víc než jen elektronika pro dostatečnou voltáž USB? Je v tom třeba nějaký čip navíc, nebo tak, nevíte?

Totiž všechny návody co jsem viděl byly od zpovykaných, kterým vadilo kabelový AA a tak udělali šli do wireless, ale nikde jsem nenašel, jestli to jde bez té kabeláže.

Případně, není tu někdo se SW 70+ bez kabeláže s lepším AA telefonem, že by to prubnul?

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Tak dneska jsem zjistil jeden problém, nevím jestli je to nějakým nastavením, nebo prostě chyba. Pokud mám telefon připojený k AA a přes hovory v menu AA začnu vytáčet hovor, tak se okamžitě telefon odpojí od AA a po skončení hovoru už samozřejmě AA nenaskočí, jedině odpojit a zase připojit kabel

Back