• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Virus, zkoušel jsi restartovat iP?
Případně bych CP vypnul a zapnul.

Sent from my iPhone using Tapatalk

v týhle době může bejt nebezpečný si plést Vitus a virus :D :D

ano, přestože si nepamatuju, že bych kdy musel iP restartovat, kvůli CP už jsem to samosebou dělal stokrát :-/ . Vypnutí CP myslíš v MZD ? To jsem taky zkoušel......

Jáj autokorekce. Omluva.

Myslim přímo v iP. Vypnout CP, restart a znovu napárovat auto.

Viťo,
nevím jaký máš model iPhone, ale občas je dobré restartovat se smazáním RAM. Já u iPhone X rychle zmáčknu volume +, pak volume - a potom držím pravé tlačítko dokud nezhasne a znovu nenaskočí nakousl jablko, pak pustím a nechám telefon naběhnout. Mnohokrát mi to vyřešilo různé záludnosti. Pokud máš iPhone ještě se snímačem otisku prstu, tak mrkni na net na postup, například na YouTube.

zmáčknu volume +, pak volume - a potom držím pravé tlačítko dokud nezhasne a znovu nenaskočí nakousl jablko, pak pustím a nechám telefon naběhnout.
Luďku díky, tak to dělám. Standardní iP "reset", mám 11pro , vlastně ani nevím jak jinak iP restartovat, nikdy to nebylo potřeba. Zítra ještě vyzkouším odstranit Mazdu z CP v iP a spářit znova, jak píše @GinBook. Jinak už mě nic moc nenapadá. Možná mi to dělá poslední verze iOS, do té doby jsem nikdy neviděl hlášku " Car Play selhal" , jenom se to prostě občas nepřipojilo. Někdy stačilo restartovat auto, jindy zas telefon, ale po instalaci update na 13.4.1 se k obvyklým potížím přidalo ono "selhání", které zatím nemá řešení....

Já mám pro změnu k navigaci ještě problém, a to že si auto nezapamatuje heslo WiFi. Jak jsi na tom Ty? Už jsem vyzkoušel kde co, tak jako Ty. Posledních několik aktualizací iOS (od 13) mám pocit, že je Apple absolutně ukradená konektivita s dalšími zařízeními ... Je otázkou, zda je chyba na straně Apple, nebo Mazdy?

Tak to heslo k wifi si moje 6 taky nepamatuje. Ale zatím jsem tu wifi na nic nevyužil, jen že začátku k navigaci bylo nějakých 60 dní zdarma online konektivity, omylem jsem to zapl, ale nijak nevyužil - počasí, cena benzínu atd... Nevím, jestli to spíš nefunguje v mazda navigaci víc v zahraničí. CP mi mají nainstalovat v úterý, tak uvidím.

Tak začínám mít pocit, že problém nebude u Apple, ale u Mazdy! Je nás ve světě docela dost, kterým nefungují navigace tak jak by měla u Mazdy 6 GL po faceliftu 2018, problémy se zapamatováním hesla WiFi, problémy s CarPlay a kdo ví co ještě. Jednoznačně se jedná o problémy elektroniky. A to pominu dalších spoustu mechanických pronlémů, jako jsou například zrcátka...

Teda to pamatovani hesel je nepravidelně. Jednou to tam je, podruhé ne. Jednou se to podaří připojit hned, podruhé musím to heslo zadat znovu. Každopádně automatické připojení wifiny,když jsem si pustil wifi hotspot z iPhonu, nejelo snad nikdy... Ale na druhou stranu nevím, jestli to má tu funkci. I když myšlenka primárně to pokaždy manuálně připojovat je asi blbost

Hotspot z iP funguje. Heslo mne fungovalo 12345678 a to vždy jednou (znaky ani písmena mne Mazda nevzala). A připojil jsem se tak až na třetí pokus.
A mimochodem, k čemu řešíte připojení Mazdy na Internet?

Já to s tou wifi psal jen,protože tady kolega to zmiňoval, že mu to nejede... Jinak já osobně to na nic nepotrebuju ani nevyužiju.

díky @GinBook za tip na odstranění auta v iP, hned se to po dalším spárování chytlo. Zatím z deseti pokusů, osm úspěšných :)

@Sikyl mám v autě stálý wifi hotspot, heslo na wifi do MZD po prvním zadání (napoprvé) drží. Vlastně jsem do minulého týdne, kdy začal mohutně vysírat CP, ani nevěděl že lze připojit na internet, ale jak jsem se hrabal v menu a hledal řešení, našel jsem wifi, zadal a funguje. Aktualizovala se integrovaná navigace a nějaké databáze.....

Tak jsem dnes zadal do osobního hotspotu číselné heslo. Wi-Fi se připojila. Po vypnutí auta a opětovném nastartování jsem heslo musel zadat znovu. Když jsem se podíval do položky smazat, tak tam už byly dva telefony (hotspoty). Ten první a druhý momentálně připojený s fajfkou, jako že připojeno :-( . Jestli je míč na straně Apple, nebo Mazdy ví bůh.

@Sikyl a nemůžou tam dělat bordel ty dva telefony/hotspoty? Osobně jsem z MZD vyhmyzil všechny dříve připojené telefony.

jinak volám sláva do celého světa, Car Play už se zase připojuje jak za mlada :) Dokonce i kabel s magnetickým konektorem :)

@Sikyl a nemůžou tam dělat bordel ty dva telefony/hotspoty? Osobně jsem z MZD vyhmyzil všechny dříve připojené telefony.

jinak volám sláva do celého světa, Car Play už se zase připojuje jak za mlada :) Dokonce i kabel s magnetickým konektorem :)
Ahoj ,
včera jsem dle návodu Apple celý telefon pročistil kvůli Hotspotu, znovu obnovil nastavení sítě, odpojil a znovu připojil iCloud a vše vymazal v autě.

Telefon jsem připojil a po vypnutí, nebo odpojení a znovu připojení chce auto znovu a znovu heslo. Když se podívám do položky smazat, tak je tam tolikrát uložený můj Hotspot z telefonu, kolikrát jsem se připojil. sám se nepřipojí ani náhodou :-(.

Tak mám druhý den car play a zatím ok. Mám kabel k iphonu z alzy a-data made for iphone a pohoda, pokaždé se to zatím bez problémů spojilo. Waze funguje v pořádku, hudba také. Diktování zpráv je přes siri, takže angličtina. To mě až tak netrápí, v autě řídím a nekomunikuju po smskách či messengerech, kdyžtak telefonuju.
Škoda, že se nepromítají info z navigačky (waze) do HUD, zmizly mi při navigaci i ty autem přečtené a na HUD promítané dopravní značky - ale to si asi bere z nativní mazda navigace.
Tak uvidíme. Spíš jsem to auto vybavil tím apple car play, aby mě neštvalo, že to u takhle nového/starého auta nemám :D

Jinak oprava, značky v hud to zas už ukazuje, měl jsem blbě zastrcenou kartu mazdi navigace jak měnili modul v rámci instalace car play.

To sice jo, šle jakmile pustit Waze (jinou navigaci) už na HUD nic mít nebudeš. Přesněji ne pruhy, jen rychlostní značky.

Jako že by Waze psalo API pro každou automobilku, verzi auta, verzi Firmware, verzi ví bůh čeho?

Naopak, automobilky mají poskytnout API a Waze už to možná naroubuje. Jenže zase, každé auto, každé rádio, každý firmware..... stujme na zemi. ;)

Spis bych to viděl tak, že automobilky poskytnou připojení podporu s HUD na CP a AA.

Ale nejsem v tomto seznámený s detaily. Někdo chytřejší, kdo vidí do vývoje těchto věcí, by asi řekl více jak funguje propojení auta, HUD, CarPlay, MZD, atd. :)

Back