• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Chyba Waze.
Občas jim proteče stejná už několikrát vyřešená chyba do další verze. Stejně jako při připojení telefonu na CP přestane hrát rádio a preferuje se zvuk z iOS.
Waze si bere tmavý režim ze světel (hlavní světlomety, ne denní )

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mno, já tak nějak dotykový displej za jízdy mám i v Mazdě o_O
Klitoris (všesměrový ovladač) a dotyk používám 50:50

...Nemáme dotykové displeje za jízdy :) Adresu do navigace nastavuju před jízdou nebo vybírám kolečkem z oblíbených pár klikama
To ale platí až pro modely 2019(?) a pozdější.

po přečtení diskuze o dotykovém displayi jsem si uvědomil, že tuto funkci jsem využil pouze 1x a to při přebírání nového vozu, kdy jsem chtěl vyzkoušet zda to vůbec funguje.. od té doby ani jednou, mě to kolečko vyhovuje.. možná je to i způsobeno tím, že je display celkově mnohem dál od řidiče

Taky používám ovladač u řadiči páky, ale nemám ani AA ani CP a tak nevím, jak pohodlné (časově náročné) je jejich ovládání ovladačem.

skoro bych řekl, že s poslední verzí iOS 13.4.1 se ještě zhoršila ochota se připojovat k Car Play ... :-( infotainment začal vyhazovat hlášku " Car Play selhal " .

Včera po několikátém pokusu připojit k CP úplně zdechnul infotainment. Přes několik restartů auta černá obrazovka, která jenom nahoře občas ukazuje ulici kolem které projíždím. A to dokonce ještě dlouho po vypnutí auta :-/

IMG_5026.jpeg IMG_5025.jpeg

dneska aktualizován systém na verzi 700.00.352 EU N , ale k CP jsem se nepřipojil celou cestu z Car Star domů i přes restart telefonu :-/ grrrrrr:skull::poop:o_O:mask:

Pokud se ti ukáže chyba CarPlay selhal, nech to aspoň 20 minut vypnute (myslim cele auto).
Občas mne to také naběhne. Nic s tím neuděláš. MZD potřebuje něco jako restart.
Klep klep, delší dobu mám od tohoto klid.

iOS 13.4.5 beta2
Já chápu, že chceš jet. Ale v tom případě je lepší nedávat iP na kabel k CP. Já mám držák tak, že si vyberu možnost jak to chci. (Abych mohl testovat Waze pro oba způsoby)

já jsem asi příliš spoléhal na to, že pokud něco už prodávají za poměrně dost peněz, tak to bude fungovat aspoň na 95%. Takže telefon mám položený vedle fofrklacku, čili na něj moc nevidím. A pořád předpokládám, že ta věc prostě bude normálně fungovat :) Pokud mám být beta tester, tak mi to vadit nebude a budu mít radost z toho, že pomáhám odhalovat bugy. Ale to bych to musel dostat "zdarma" za to, že o tom budu reportovat. Ne za to vypláznout okolo 5000 Kč :-/

jezdím s puštěným Waze téměř neustále a vyhovuje mi ho i s určitýma chybkama mít na displeji auta, takže mi to prostě leze krkem neustále, jestli mi jako rozumíš :) a fakt se mi nechce pyzdit palubku držákem na telefon, když to není nutný ....

Já ti rozumím. :)
Jen mne trosku překvapuje a děsí, že přes novou verzi MZD co mas, je problém stále. Já mám nějakou první verzi 70.x.x.... a tam jsem smířený s chybami. (Ale AIO je pro mne zatím větší přidaná hodnota)

uvidíme, třeba to bude fungovat líp a dneska to prostě nemělo náladu.... zítra restartuju telefon, auto i svoji náladu směrem k CP a ještě zkusím jiný kabel, víc pro to asi udělat nemůžu...

Co se mne občas stane, že se jakoby rozhodí obraz.
Jsou vzájemně posunuté řádky na grafice. Ale to není problém CP, ale samotného MZD.

uvidíme, třeba to bude fungovat líp a dneska to prostě nemělo náladu.... zítra restartuju telefon, auto i svoji náladu směrem k CP a ještě zkusím jiný kabel, víc pro to asi udělat nemůžu...
Ahoj Víťo,
včera jsem po dlouhé době zkusil (po přečtení komunikace výše) ACP s iPhone X, posledním operačním systémem iOS 13.4.1 s originálním kabelem a vše OK. V autě mám taky poslední verzi 700.00.352 EU N. Překvapilo mě mile, že jsem měl v kalendáři schůzku a hned mi to nabídlo po připojení kalendář a navigaci s naplánovanou trasou. Možná samozřejmost, ale já o ní nevěděl.

To je ta rozdělena obrazovka. Jenze navigace funguje jen od Apple (poději budou i další), ale kalendář a hudba je natvrdo od Apple. Takže pro dost lidi k nicemu.

tak bohužel, zázraky se nedějou :-( S nejnovějším MZD, iOS se mi povedlo za poslední tři dny připojit k CP celkem dvakrát z cca 50ti pokusů. Vyzkoušeny tři orig.kabely + další dva neoriginální. Prostě ne :-/ Neustále hlásí že Car Play selhal....

Překvapilo mě mile, že jsem měl v kalendáři schůzku a hned mi to nabídlo po připojení kalendář a navigaci s naplánovanou trasou. Možná samozřejmost, ale já o ní nevěděl.

moc prima funkce. Pokud si ve Waze povolíš synchronizaci s kalendářem, řekne ti s předstihem, že máš vyrazit a bez Car Play, třeba když sedíš v kanceláři ;) Samo je potřeba mít v kalendáři adresu schůzky a v nastavení upozornění kalendáře "je čas vyrazit"

Back