• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Ahoj, mohu požádat o radu? Mam novou M6 s Android auto, to mam v mobilu. Připojím se, zobrazí se AA. Pustím google maps a naviguje mě to v pohodě. Pustím waze, najdu trasu, ale jakoby neměl signál GPS... když to přepnu do Google maps, tak pozici mám a je to v pohodě. Nevíte čím by to mohlo být? Obdobně třeba u Spotify nebo JetAudio, když je chci pustit v AA, tak mi to píše, to to nelze spustit (ikona tam je, kliknu na ni, ale napise to,že to nejde...). Není nekde v AA nějaká nutnost povolení pro ostatní aplikace? Předem díky!

Ahoj, mame novou M6 r.v.2019 dovezenou z Nemecka. Bohuzel je v ni jeste stary modul s USB a pametovou kartou - cili bez AA a CP :(
Co presne obnasi vymena tohoto modulu za novy s AA ? Znamena to pouze "vymenit krabicku s USB... za novou, nebo to znamena i vymenu kabelu co do ni vede atd., takze rozebirani palubky... ?
Dekuju R.

Jojo, taky jsem si to myslel :( Bohuzel jsem v dobe kdy sme si pro auto jeli jeste nevedel o tom smybolu mobilu, ktery bych si mohl zkontrolovat a tak jsem teprve vcera zjistil, ze AA tam neni...

Jojo, taky jsem si to myslel :( Bohuzel jsem v dobe kdy sme si pro auto jeli jeste nevedel o tom smybolu mobilu, ktery bych si mohl zkontrolovat a tak jsem teprve vcera zjistil, ze AA tam neni...
Do určitého měsíce 2019 se vyráběla Mazda 6 GL bez zmiňovaného modulu pro AC/AA. Taky jsem kupoval loni skladovou, která neměla ještě AC/AA. V Mazdě Ti to dodělají. Je to práce na cca 2 hod. Musí se rozdělat část přístrojové desky a vyndat displej s CMU jednotkou, do ní napojit nový kabel, který se protáhne tunelem a na něj namísto původní jednotky jednotka s ikonou mobilu (viz. příspěvek výše). Určitě to ale stojí zato. Lze koupit i jednotku mimo Mazdu, která se zapojí potom v kastlíku pod loketkou do USB pro AC/AA, která by měla zajistit propojení s telefonem bez kabelu. Videa jsem už viděl, ale neznám osobně někoho, kdo to má. Na letu najdeš spoustu prodejců za různé ceny.

Za kolik to zhruba dělají v ofiko mazde? Ptal jsem se před časem v autopalace Brno a řekli mi cenu něco přes 6 tis s daní včetně práce. Je to možné?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za kolik to zhruba dělají v ofiko mazde? Ptal jsem se před časem v autopalace Brno a řekli mi cenu něco přes 6 tis s daní včetně práce. Je to možné?

Někde i víc. Jen ta jednotka s USB vstupy a čtečkou SD karty + kabel stojí tuším přes 4.000 Kč a kde je práce.

Ano cena ofiko servisu je cca 5500 - 6000 kč

Díky moc za odpověď. Tak nekecaji, já viděl někde právě ty 4 tis a to byl tedy ten hardware.

Ahoj, rad bych se zeptal, zda se nekdo nesetkal s nasledujicimi problemy s Carplay:

1) kdykoliv pouziju navigacni kolecko v aute jako joystick pro pohyb kurzoru dolu/nahoru (teda ze s nim netocim, ale "klikam" nahoru/dolu), Carplay spadne a nekdy se i restartuje telefon. Pozoroval jsem to napr. v Google Maps, ale i myTunerRadio.
2) asi pred 2 mesicema, po updatu aplikace v telefonu, prestaly mluvit Google Maps
3) pokud je aktivni Google maps na pozadi, hraje radio jen z pravyho reproduktoru (auto si mysli, ze navigace permanentne hlasi), pomuze jedine prejit do aplikace Google maps, pak hrajou zas oba
4) Asi pul roku je v aplikaci TuneIn Radio nemozny navigovat kurzorem, protoze ten porad skace sam od sebe nahoru. Jina aplikace to nedela.
5) Kdyz posloucham radio (myTunerRadio) a pak telefonuju, tak po ukonceni hovoru radio uz nezacne hrat, musim se dohrabat do aplikace a spustit stream znova. To fungovalo v TuneIn, dokud TuneIn fungovalo - nema nekdo tip na funkcni aplikace pro streamovany radio?

Uz mam dost starej telefon (iphone 6), pro kterej nejde stahnout nejnovejsi iOS. Premyslim teda o koupi novyho telefonu, aby bylo Carplay v Mazde zas pouzitelny, ale nejdriv jsem se chtel zeptat, zda nekdo nemel podobnej problem a nevyresil to jinak nez novym telefonem nebo jinou aplikaci (ale Google maps bych nerad opoustel).

Diky

1) kdykoliv pouziju navigacni kolecko v aute jako joystick pro pohyb kurzoru dolu/nahoru (teda ze s nim netocim, ale "klikam" nahoru/dolu), Carplay spadne a nekdy se i restartuje telefon. Pozoroval jsem to napr. v Google Maps, ale i myTunerRadio.

nepozoroval jsem, ale nepoužívám GM ani mTR

2) asi pred 2 mesicema, po updatu aplikace v telefonu, prestaly mluvit Google Maps

nepoužívám GM

3) pokud je aktivni Google maps na pozadi, hraje radio jen z pravyho reproduktoru (auto si mysli, ze navigace permanentne hlasi), pomuze jedine prejit do aplikace Google maps, pak hrajou zas oba

tohle mi dělával i WAZE, musel jsem v telefonu vlézt do WAZE a zapl se i druhý reprák. Už to nedělá

4) Asi pul roku je v aplikaci TuneIn Radio nemozny navigovat kurzorem, protoze ten porad skace sam od sebe nahoru. Jina aplikace to nedela.

nepoužívám mTR

5) Kdyz posloucham radio (myTunerRadio) a pak telefonuju, tak po ukonceni hovoru radio uz nezacne hrat, musim se dohrabat do aplikace a spustit stream znova. To fungovalo v TuneIn, dokud TuneIn fungovalo - nema nekdo tip na funkcni aplikace pro streamovany radio?

tohle mi dělá i s Mazda radiem - vypozoroval jsem, že tomu brání CP - radio nelze spustit až do odpojení telefonu

Jen dodám, že CP a samotné aplikace prošli výrazným vývojem. Staré iOS a nové verze aplikaci nemusí být úplně kompatibilní.
Vidím ten vývoj u Waze kolik různých změn proběhlo s samozřejmě se píše aplikace především na nové verze iOS. Bohužel.

No a pritom vsechno mi prvnich cca 6 mesicu fungovalo, ale jak to vypada, s aktualizacema aplikaci a koncem podpory novy verze ios pro iphone6 se to asi zaclo postupne sesypavat.

Kdyz bych teda kupoval novej telefon, tak bych se jeste zeptal, jestli nejaky aplikace umej vyuzivat head up display. Neco jsem cetl o Androidu, ze to snad umi v Google Maps a Waze - muze nekdo potvrdit? Pokud mozno ale s originalnim firmwarem jak v aute, tak v telefonu...

Tak jsem teda zkusil iPhone s aktualnim iOS a vsechno chodi jak ma a navic se i trochu zmenil design samotnyho CarPlay. Bohuzel teda s iOS12 je s CarPlay asi konec, ale jsem rad, ze to teda neni problem Mazdy.

Back