• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Snad jezdíš v místech, kdy je aspoň trosku aktuální mapa v navigaci. Snad jezdíš v místech, kde to čte značky dobře.
Ovšem mne to občas vzalo značku z kamionu. Občas to přečetlo značku konec omezení a dalších 20 km se neukazala rychlost. Občas to neukazalo nic. Občas si to z navigace načetlo, pokud načetlo, rychlost z opačného směru. Neaktualnost podkladu a díky tomu falešné rychlostní data ukazující se na HUD, bylo častější než bych chtěl. A dodnes systém nerozezna značku Rychlostní silnice a tedy 110km mimo město a 80km/hod ve městě nenačte. Here má špatně označené rychlosti na nájezdech na dálnici, na mnoha místech na hlavních cestách, atd, atd.... sorry jako.
Chvilku jsem opravoval data v Here editoru, ale když to neproteče přes Mazdu, tak na co?

A teď si představ, že Brusel nutí automobilky k tomu, aby to fungovalo naostro a dle toho se samo auto omezovalo na rychlost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dneska jsem dopoledne jezdil a hrál si přitom s CP. Nejdřív byl problém s připojením, kdy se mi to povedlo připojit asi až po šestém odpojení a připojení kabelu. Google mapy se mi pořád vypinaly a zapinaly, zkusil jsem Waze a ty bez problémů i při zkoušce voláni přes mobil a zavěšení Waze bez problémů ;). Uvidím na nějaké delší trase

Pokud jde o připojení k CP, jaký používáš kabel? Já zkoušel 3 různé, originál, Ikea, noname. Funguje jen originál Apple.
Zkušenost je u mne taková, že 1x z 10 případů musím kabel strčit napodruhé. A jednou do měsíce se cely MZD kousne. Mám 2 případy. 1) Displej hraje všemi barvami, a tady stačí jen vypnout a zapnout znovu. Není ani připojeny telefon. 2) natvrdo napíše, ze CarPlay nejde spojit. Potom se musí vypnout auto a nechat 15-20 minut vypnute.
Tím že mám AIO, nechci řešit problém v Mazdě, který se navic velmi špatně ukazuje když je to náhodný proces.

Pokud jde o připojení k CP, jaký používáš kabel?
Kabely jsem zkoušel různé, včera mi to normálně chodilo, po odpojení a připojení telefonu bez problémů, dneska až po několikáté. Doufám, že bude další a další upgrade a nakonec to snad bude fungovat plnohodnotně. Při tom v jakém je to momentálně stavu, bych si za to určitě nepřiplácel

To odpojování je i u Android Auto způsobováno ve většině případů kabelem.
Dříve mi vadila velká délka originálu, tak jsem jej chtěl nahradit. A najednou se strašně zhoršila stabilita. Takto vyzkoušeno několik kabelů různých cenových relací a nakonec jsem se stejně musel vrátit k originálu.

Jinak minimálně u Android Auto si nevzpomínám, kdy mi naposledy aplikace nefungovala.

Poslední úprava:
je fakt, že některé i značkové kabely na propojení s CP nefungují (třeba tenhle https://www.ipouzdro.cz/samsung-galaxy-s8/kabel-3v1-duxducis--k-one--lightning-micro-type-c-/) . Naopak tenhle Baseus s magnetickým spojením funguje dokonale a s mojí denní frekvencí připojování a odpojování telefonu je k nezaplacení https://www.ipouzdro.cz/kabely-ligh...ing-pro-iphone-a-ipad-baseus--magnetic-cable/

u CP mě neskutečně vytáčí to, že po skončení tel.hovoru se někdy muzika zpátky zapne, někdy a to je bohužel častěji už nezapne. U radia FM / DAB se to zpátky nezapne nikdy.

Ve Waze se nezobrazují informace ze Spotify, opačně to funguje :-/

Občas je potřeba restartovat telefon, aby se telefon připojil, což je pekelnej vopruz u IOS jinak neznámej :-/

Musím souhlasit, že ani u Apple není vše dokonalé.
Nám chytrou domácnost řízenou přes HomeKit a mohl bych vyprávět. :)

Za sebe bych ještě doplnil, že pokud se vám telefon odpojuje/nechce se připojit na první dobrou a jste si jisti, že kabelem to není.. tak si zkontrolujte konektor v telefonu.. já když začal AA používat, tak jsem měl docela dost nepořádku v konektoru, kterou jsem špendlíkem vyndal a od té doby bez problému

Ještě jedna věc co nás vyvojari upozorňuji.
První zapnout auto a pockat až nastartuje systém. Potom zapojit telefon. Naopak se to nemusí chytnou.

Mě se hodně často odpojuje za jízdy a naskočí obrazovka
CHYBA MOBILNÍHO ZAŘÍZENÍ a něco o odpojení při bezpečném zastavení atd.

Zkus jiný kabel prosím a dej nám vědět. Podle mne se třepe kabel za jízdy a jedna datová žíla je zlomená.

Jinak to mne dělá tak jednou za měsíc-dva. Teď už cca půl roku klid.

Už jsem zkoušel 4 kabely včetně originalu, ale může to být konektor v mobilu, zkusím ho vyčistit a vyfoukat. I přesto mi Google mapy stále vypinaji a znovu naskakuji, Waze funguje bez problémů včetně hlasového vyhledávání. Mám cca 2 roky starý Huawei Y6 Prime 2018, taky už má něco za sebou

Zkušenost s GM nemám v CP. Sice perfektně vypadají s Leteckyma mapama, ale mám jen 10GB na měsíc. :D
A mám par věci proti GM. Vím jaký bordel v mapách mají. ;)
Mužů vyzkoušet v pondělí GM, zda mne budou nějak haprovat.

Jinak jsem Alfa-tester Waze pro CarPlay (vlastně všech nových věcí), tak klidně chyby na mne.

@GinBook GM se dají stáhnout do mobilu, takže to lze natahovat přes Wi-fi doma a data využít jen na aktuální dopravní situaci...

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk

Dnes som musel zas po nejakom čase cez apku GPS Status vymazať A-GPS dáta, lebo Waze aj na rovnej ceste cúval, otáčal sa stále dokola a hádzal ma na každé parkovisko čo bolo na trase a tam sa zas nezmyselne otáčal.

Po zmazaní všetko funguje v pohode.. škoda, že možnosť zmazania týchto dát nie je priamo vo Waze.

GM stahuje offline ve čtverci i satelitní podklady?

Back