Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Najväčší problem býva pri nižších rýchlostiach cca do 50-60… značku na faktúre nevidím ale rozhodne tam nedali ravenol…uvažujem že si to vymením sám, je to moc náročnejšie od motorového oleja? V manuáli to vyzerá na “dve šroby”…Pokud ti tam dali 75W-80 a hůř řadí, tak s 90 bys řadil ještě hůř. Otazka je co tam dali protože nic jinýho než Ravenol MTF-2 v mazdě kde je potřeba tato viskozita, nefunguje
Najväčší problem býva pri nižších rýchlostiach cca do 50-60… značku na faktúre nevidím ale rozhodne tam nedali ravenol…uvažujem že si to vymením sám, je to moc náročnejšie od motorového oleja? V manuáli to vyzerá na “dve šroby”…
no ono by to fakt mala byť rovná plocha... len nemám dáku dlhú vodováhu aby som to overil... spojkový pedál som kontroloval, prasknutý nie je ale kuknem tu motorovú prepážku ešte@Meli Chce to měnit ten olej na rovný ploše. Tohle nadzvedávání a dodatečný dolejvání není dobrý.
U spojkovýho pedálu se hlavně koukni jestli ho nemáš prasklej nebo nemáš prasklou tu motorovou přepážku na který je spojkový pedál uchycen. U GHček už to vidím téměř skoro u každýho.
no jo skusím to ešte raz pozrieť. Mal som tri flašky od ravenolu 1 L a ostalo mi tolkoto. (keď som to natiahol do striekačky tak to je presne 3 dcl + cca 0,3-0,5 dcl počítam asi stratu pri manipulacii... neviem ale presne kolko som vytiahol s fliaš ravenolu ale nepočítam že tam dávajú viac ako literTak to zas nehraje roli jestli je to 1° na 2 metrech. Já na dílně taky nemám super rovnou plochu a stejně by mi to bylo k ničemu, když nikdy nevíš jak jsou zmáčknutý tlumiče, ale ohledně převodovky, kde je maximum vlastně hladina nápusti a minimum cca 1cm níž, tak vždy doleju to co je psáno v příručce aniž bych musel s autem jakkoliv hejbat. To si myslím že je to hlavní a zatím se mi to u všech Mazd povedlo. U tvýho GH 2.5 2008 je náplň 2,85L, tak by jsi tam něco takovýho měl nalejt. Pokud tam naleješ 2,8 nebo 2,9 je asi jedno, ale 2,4 je docela málo.
Mě Max6 měnil olej v převodovce po 52 tisicich po výměně polomotoru - teklo z toho černé cosi…. co bych snad už ani olejem nenazval.Dnes opět výměna převodového oleje po cca 350km - zánovní vlevo, nový vpravo. Docela rozdíl, to jsem nečekal po tak krátké době
Zobrazit přílohu 51820