• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Co se týče upgrade firmware, tak je to tak, že servis nenahrává nový pokud si zákazník na nic nestěžuje. Pokud ano, nahraje se mu poslední fw. Toto je bezplatné po dobu trvání záruky, protože si zákazník stěžuje nefunkčnost či vadu chování. Po záruce na vozidlo servis může požadovat peníze za čas technika při upgrade. Nejedná se totiž o záruční "opravu".

Asi bychom si tu o tom mohli psát sem a tam, ale věřím tomu, že to přesně takto je a po tom co jsem si poslední firmware upgradoval sám a strávil průběžným šlapáním na brzdu asi 45 minut chápu i proč:)

Nevimls jsem si jestli to nekdo psal, funguje na CarPlay hud z navigace nebo ne?

Každý si sám zvolí co chce.

Člověče, Ty jsi mě dnes rozesmál hned po ránu. Takovou si s tím dáš práci, taháš kabel přes celý středový tunel a nakonec použiješ bílý se šíleným bílým držákem? :D Teď je to fakt nenápadné. Vypadá to jako příšera z Vetřelců, co Ti chce skočit na obličej. ;)

Garantuji Ti, že i s kabelem, který táhnu až k loketní opěrce, je mé řešení méně viditelné. Kabel je totiž černý a držák vypadá nějak takhle. Mám teda držák od Fixed, který vypadá líp a funguje spolehlivě. Ve výdechu klimatizace je nepatrný a když dáš do něj mobil, skoro není vidět. Ten obrázek je čistě ilustrační, Fixed řešení je ještě o něco lepší. Bohužel jsem nenašel fotku.

upload_2018-9-4_6-35-3.png

Vsak to je jeho vec, co pouziva za kabel a drzak ;). Ano, take se mi nelibi, ta bila je jako pest na oko, ale je to jeho vec. A na drzaky tu mame separatni tema ...
Držák telefonu

Kazdopadne protahnuti kabelu tunelem je relevatni pripominka. Ale ja bych spis bral zcela vyvedeni (nejlepe obou) konektoru dopredu (do prihradky k zapalovaci). Tzn. abych vepredu mel zase USB samici a mohl si tam zapichnout, co je potreba. Protoze ja standardne vychazim z toho, ze chci mit reseni pro telefon pouzitelne i pro manzelku a zrovna ted se schyluje k tomu, ze si budeme oba kupovat novy. Jestli skoncime u stejneho (jako minule), to je dost ve hvezdach.

Takze ja jen doufam, ze konecne Apple prejde na USB-C a uz bude univerzalne pouzitelny jeden kabel pro Appli i Googli svet ;).

Kluci, ten pavouk je dočasné řešení co mám zrovna po ruce. Bude tam Brodit přímo pro iP. A Apple má bohužel jen bílé kabliky.

Ano Brodit má svůj černý kabel při koupi. Mám to v Oktavce. Bohužel ten kablik měl nějaký problém s hlaskou neoriginální příslušenství. Takže jsem musel dát i tam originál později.

FYI, já jsem zrovna minulý týden koupil ženě káblík pro iPhone, aby si mohla nabíjet mobil v autě. Datart, káblík od Verbatim, splétaný kovový, vysoká odolnost, délka jen 30cm a cena 300 Kč. A zítra ten shit jedu reklamovat. :( S těmi neoriginálními Lightning kabely jsou dost často problémy.

Borci, jak to resite u tech drzaku, co se zacvakavaji do vydechu klimatizace s proudenim vzduchu, resp. zahrivanim telefonu v chladnejsich mesicich, kdy potrebujete topit?

Prakticky to v zimě neřeším. Nikdy nebyl problém. A přestože topíš v autě, je to proud furt chladnějšího vzduchu, který odvádí teplo z telefonu.

Jo dost často - o tom bych mohl vyprávět:) asi nikdo nenakoupil za život tolik káblíků k telefonům jako já (manželka, dvě dcery, kabel doma, v práci, na chatě, v autě dva, u postele, v obýváku....:))) a jediné co se v takovém množství a v přijatelné kvalitě dá kupovat jsou pouze certifikované kabely - jsou dražší, ale bez výjimky s nimi mám dobré zkošenosti...kdo bude kupovat kabely za 3USD tak jen vyhazuje peníze z oken...

To je škoda. A nejde náhodou nastavit Mazda navigace (aby využila HUD) a pres to mobil na display? Běžně se dívám na oboje, ale toho hud se vzdát nechci, obzvlášť když na nove Mazde bude projekce přímo na sklo.

Jo dost často - o tom bych mohl vyprávět:) asi nikdo nenakoupil za život tolik káblíků k telefonům jako já (manželka, dvě dcery, kabel doma, v práci, na chatě, v autě dva, u postele, v obýváku....:))) a jediné co se v takovém množství a v přijatelné kvalitě dá kupovat jsou pouze certifikované kabely - jsou dražší, ale bez výjimky s nimi mám dobré zkošenosti...kdo bude kupovat kabely za 3USD tak jen vyhazuje peníze z oken...
Mám Amazon basics za EUR 7 a je to naprosto bez problémů.

To je škoda. A nejde náhodou nastavit Mazda navigace (aby využila HUD) a pres to mobil na display? Běžně se dívám na oboje, ale toho hud se vzdát nechci, obzvlášť když na nove Mazde bude projekce přímo na sklo.

KF CX-5 už projekci na sklo má a je tedy pravda, že mi zde ta navigace taky chybí - myslím si však, že do budoucna by to mohlo jít..

Mám Amazon basics za EUR 7 a je to naprosto bez problémů.

Ale 7 Eur je víc než 3 USD:) A pokud je to Amazon, možná už má i certifikaci, nicméně jsou vlaštovky, které fungují o tom žádná...

Back