• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Jestli můžu, tak já bych to zase sloučil dohromady s původním MZD Connect vláknem (protože do něho už stejně nikdo nic nikdy nenapíše), výsledné jedno vlákno bych přejmenovat na "MZD Connect / Apple CarPlay / Android Auto" a přišpendlil ho nahoru (nevím, podle čeho se teď vlákna řadí) a pak bych smazal tento můj příspěvek ;)

Puvodni tema (Aktualizace systému MZD Connect) je prispendlene/vyvesene a toto nikoliv. Temata pod prispendlenymi se radi podle nejnovejsich prispevku v tematech (tema s nejnovejsim prispevkem je nejvyse).

Ale ja zatim jsem pro rozdeleni. Domnivam se, ze jeste peknych par let bude vice uzivatelu (mozna nasobne) "cisteho" MZD Connectu, nez tech, kteri budou mit originalni upgrade na AA/CP. A to i za predpokladu, ze by to Mazda zacala dodavat automaticky do novych aut. Ikdyz je samozrejme pravda, ze hracickove a nadsenci do AA/CP maji vetsi potencial se tady vyskytovat na foru. Budiz tomu tech soucasnych 23 stranek dukazem ;).

Jací hračičkové? Tatínci si prostě chtějí hrát. ;)

Mohl bych dostat docasne práva na úpravu toho mého příspěvku? Potřebuji tam par věci doladit.

No když jsem to sepisovat ve Wordu a potom jsem vložil zde, jsem to potom musel hodně doladit do rozumného formátu. Klidně to ale dopíšu ve Wordu a někomu pošlu ať si hraje.

Jde o doplnění zprovoznění CP v telefonu a par drobnosti.

Ikdyz ... mozna si ted budu chvilku hrat spis s a AA.
Heh, aha ... ted jsem si na novem telefonu instaloval Waze ... tak jsem se tam prihlasoval a nejak jsem se dostal do Scoreboard a koho to tam nevidim prvniho v All Time - Country ... no ja vim, jsem blesk :rolleyes::D.

Mám od včerejška namontovaný CP/AA, v Androidu nainstalovanou aplikaci Android Auto - Maps, Media, Messaging & Voice 3.5.5830.
Telefon se připojí, aplikace na displeji auta takto funguje. Ale z navigací z nabídky mohu vybrat jen google mapy, waze vybrat nejde (nainstalovaný ho mám). Stejně tak nejde přepínat mezi nabídkami AA. Máte někdo podobnou zkušenost?

Co znamena "prepinat mezi nabidkami AA"?

Ja jsem AA nainstaloval/zkousel dnes poprve. Stahl jsem si presne tuhle uvedenou verzi AA. A pri prvnim pokusu v AA vybrat navigaci, se me to samo zeptalo, zda Google Maps nebo Waze. To stejne pri pokusu o prehravani hudby - zeptalo se, zda Google Play Music nebo Spotify. Sice jsem pak koumal, jak se vubec dostanu do te druhe hudebni aplikace a neprisel jsem na nic jineho, nez mu to proste rict: "start Spotify". Nezkousel jsi treba hlasove ovladani pro start Waze?

Myslel jsem přepínáním hudba, navigace...
Hlasové ovládání jsem ještě nezkoušel, tobě ten Waze takhle jede?

V AA nahoře vlevo jsou 3carky? Otevtit menu a zvolit aplikaci. Aspoň u GM/Waze to tak je.

Takže přímo na telefonu, jo? Tam to jde. Zkusím v autě, když to budu mít propojené. Překvapilo mě, že na panelu to vybrat nemohu.

Myslel jsem přepínáním hudba, navigace...
Hlasové ovládání jsem ještě nezkoušel, tobě ten Waze takhle jede?
Prepinani hudba - navigace mi slo v pohode, jak pres HMI ("noticka" a NAV), tak pres AA (HMI joystickem "dolu" a pak uz jen tocit na volbu, kterou chci).

A Waze mi bez problemu fungovalo, spustil jsem, navigoval jsem. Nevim, v podstate bez problemu a pomerne celkove intuitivni. Vubec se mi to AA ovladalo prijemneji/intuitivneji, nez CP.

Ale na Home obrazovce AA jsem teda "3carky"/hamburger/menu nevidel, nebo jsem si jen nevsiml?

Díky, ještě si s tím pohraji. Je pravda, že joystickem jsem zkoušel jen mačkat a posouvat do směru, jak jsem byl zvyklý přepínat nabídky, točit jsem nezkoušel.
Překvapuje mě nejvíc, že nemohu vybrat Waze, joystickem mě to pustí jen na Google mapy a pak dolů do menu.

Díky, ještě si s tím pohraji. Je pravda, že joystickem jsem zkoušel jen mačkat a posouvat do směru, jak jsem byl zvyklý přepínat nabídky, točit jsem nezkoušel.
Překvapuje mě nejvíc, že nemohu vybrat Waze, joystickem mě to pustí jen na Google mapy a pak dolů do menu.
Myslím, že musíš podržet stisknutý joystick na tlačítku navigací (první ikonka zleva na spodní liště) a pak si vybereš, jakou navigaci chceš. Třeba na tom přiloženém obrázku vidíš takovu šipečku u hudebních aplikací, tzn. že máš v telefonu víc než jednu hudební appku. Takže tu stejnou šipečku bys měl mít u navigací.

Přílohy

• Feature-4-HARMAN-Infotainment-System-Android-Auto-screen.jpg
    Feature-4-HARMAN-Infotainment-System-Android-Auto-screen.jpg
    39,3 KB · Zobrazení: 76
Tak jsem to otestoval a třeba Waze mi funguje jen, pokud si ho předtím spustím na mobilu. Poté ale nefunguje dlouho a na displeji se za pár chvil zasekne. Máte někdo obdobnou zkušenost?

Back