• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Ahoj, pokročil jsi někam ? Taky mě to zajímá.

Asi jsem svou otázku nepoložil úplně dobře, protože nejsi první, kdo se ptá co jsem zjistil… Já totiž Android Auto zatím nemám - navigace mě tolik netrápí (dostal jsem origo) a pro mě by byl velký tahák právě performance monitor.

Nejzajímavější zjištění byl tenhle post ohledně testu na různých značkách. Ve zkratce – ze vzorku Audi, VW, Seat, Opel, Hyundai, Suzuki a Mercedes mají lowlevel kanál jenom auta z koncernu. A jelikož víme, jak je na tom Mazda s těmihle technologiemi tak se pravděpodobnost, že to bude fungovat na Mazdě když to nemají jiní blíží nule. S Mazdou je asi jediná možnost něco přes OBD II

Nebudu obhajovat Waze, vím svoje. :) Z druhé stránky, v ČR není ofiko podpora na AA.
V noci jsem jel s Waze v AA cca 20km a nic nespadlo.

Já zatím asi 70km s WAZE přes AA a taky v poho. Jen mi dost často vypadává zvuk rádia na řidičově straně, jako kdyby mělo být nějaké zvukové hlášení z WAZE. Zvuk mám ve WAZE vypnutý.

To bude zvukové hlášení z klasické MZD navigace (i když je úplně zeslabena) - mně to dělalo když jsem měl zapnutou výstrahu před radary.
AA/Waze neumí vypínat zvuk jen na řidičově straně, ta pouze zeslabí hudbu a začne kecat...

Hmm, přivedl jsi mne k jednomu nápadu jak možná vyřešit jeden problém.... zatím jen teorie

Takže s tím iOS12 a Waze to nebude asi zatím tk horký - v GM to prozatím taky ještě nefunguje takže si nemyslím, že by první ostrá překvapila..

Takže s tím iOS12 a Waze to nebude asi zatím tk horký - v GM to prozatím taky ještě nefunguje takže si nemyslím, že by první ostrá překvapila..
Ono to není ani tak o iOS, ale tom, kdy Waze (a Google) vydá aktualizaci své aplikace. A co říkal GinBook, jakožto Waze tester, hned tak to nebude.

Presne tak. Apple uz davno uvolnil pro vyvojare API pro CarPlay, aby vyvojari tretich navigacnich applikaci mohli uzpusobit svou aplikaci pro kompatibilitu s CP. Musi to splnovat spoustu veci, pouzivat jejich knihovny, funkce, aby to bylo sjednocene atd atd.
Zalezi na vyvojarich Waze, kdy to vyladi do pouzitelne podoby a vypusti to do sveta.
Take na to cekam, ale vic verim Googlu (paradoxne Waze mu patri taky) se svymi Google Maps, ze vyjde aktualizace velice rychle po oficialnim updatu iOS12 (pristi tyden).

V tom kdo co a komu jsem laik:) Vycházel jsem z toho, že jsem skoro všude už delší dobu četl, že je vše odvislé od iOS12:) a jelikož je GM totožná s ostrou nedočkavě jsem otestoval - no co už...žili jsme bez toho doteď....vydržíme..

Dockame se, iOS12 to umoznuje, vyvojari navigaci uz to ladi, jen to bude jeste chvili trvat

Už jsem to psal.
API YYYYY je jedna věc. XXXX je jiná věc. Jenže spoustu věcí ve XXXX povoluje YYYYY co bude a nebude v CP. Aplikace jako taková není 1:1 v CP. Navíc jak se zjišťuje při testování, to API YYYYY není žádná sláva a postupně se to ladi. Tedy lítají emaily mezi vývojáři YYYYY a XXXX. Tedy je problém na obou stranách! Další věc je, že YYYYY ještě bude měnit API a tedy je něco jako stop stav. A hlavně, musí vyjít také nová TestFlight pro testery.
Výsledek? Trpělivost přátelé. Na začátku bude také vypustena základní osekaná verze a postupně se to bude ladit a přidávat další ficury. Těch problémů a různých vozu a rádií je spousta ala android.

A pořád je chyba v přehrávání u mojí Mazdy a Fordů u zvuků. Hraje jen pravá strana z repro a to furt. Levá je zablokována. Jsem musel vyhodit originál navigaci abych aspoň dosáhl nějakého vysledku. Plus další věci a problémy. Ani nevíte kolik času to teď zabírá. Pracuje na tom vyhrazeny team a 20 testeru (omezení YYYYY). Dokonce tak, že Izraelci se oproti vyznání pracují i v den volna a to už je sakra co říci. To mne věřte. Bo dokopat je napsat v pátek a sobotu (mají takto víkend) aspoň email je nadlidský výkon....

Ahoj ve spolek. Měl bych dotaz na Vás, co už máte ACP / AA oficialně nainstalovaný. Jakou máte prosím verzi FW Mazda connect? Já byl dva dny zpátky na instalaci, vyměnili mi kabely a přehráli SW na verzi 59.000.545 EU N. Android Auto nefunguje a ACP nemám jak vyzkoušet, dle mého nainstalovali špatnou verzi a měli nainstalovat 70.****. Je to tak?

Díky

Ahoj ve spolek. Měl bych dotaz na Vás, co už máte ACP / AA oficialně nainstalovaný. Jakou máte prosím verzi FW Mazda connect? Já byl dva dny zpátky na instalaci, vyměnili mi kabely a přehráli SW na verzi 59.000.545 EU N. Android Auto nefunguje a ACP nemám jak vyzkoušet, dle mého nainstalovali špatnou verzi a měli nainstalovat 70.****. Je to tak?

Díky
Ano musíš mít verzi 70.00.021A. Ta se ale musí instalovat před výměnou kabelů. Takže servis teď čeká připojení původních kabelů zpět, instalace firmrwaru v70 a pak až připojení nové kabeláže.

Ano musíš mít verzi 70.00.021A. Ta se ale musí instalovat před výměnou kabelů. Takže servis teď čeká připojení původních kabelů zpět, instalace firmrwaru v70 a pak až připojení nové kabeláže.
Díky. To mám radost, mi stále tvrdí, že oni udělali všechno správně a chyba je u mě.

To je docela pruser. Jasné nedodržení instalacnich pokynů.
Pověsit za koule do pruvanu.

Back