• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

To zase bude kvikotu, že to nefunguje a kde jsou ty všechny funkce...
Mimochodem, Apple v seznamu stále nevede Mazdu jako podporované zařízaní pro CP, tak si nestěžujte.

Poslední úprava:
Ja se ani nedivim, beztak se to vsechno chova tak nejak ... jako nejaka Beta :p. Me to zas tak moc nevadi, ja uz se s tim vzdy nejak poperu. Ale k uzivatelske privetivosti a spolehlivosti to ma jeste docela daleko.

Já vám všem chci moc poděkovat, že tady sdílíte tyto zkušenosti. Ušetřili jste mi peníze. ;) Aspoň prozatím. Pravidelně si to tady pročítám a když vidím ta kvanta problémů, co neustále řešíte, tak ne - do toho nepůjdu, dokud to nebude rozumně funkční! Zatím mi z toho vychází, že CP ještě jakž takž funguje, ale AA je zabugovaný jako prase. Beta testera Mazdě fakt dělat nebudu. :cool:

Musíš to rozdělit. Pokud jde o samotný update HW v Mazdě, to je bezchybné. AA a CP jako takové funguje na 100%. Pokud mas 5500 chechtáků navíc tak neváhej.
Pokud jde o aplikace do těchto systémů, v principu ten základ funguje. V CP skvěle. V AA vlastně také. Omezení je aspoň v ČR hlasové ovládání a to u obou systémů, to je problém.

AA a CP právě z důvodu absence hlasového ovládání v CZ není v ČR podporované. No a díky omezení ovládání dotykem na displeji při jízdě v Mazdě je AA velmi težko ovladatelné aspoň z mé zkušenosti. V CP je to o mnoho lepší a má to svoji logiku ovládat CP klitorisem.

Pokud jde o Waze a nejenom o Waze, stále platí, u androidu dělat podporu pro milion verzi telefonu, verzi androidu, milion verzi všeho je strašně náročné a do toho přijde další faktor AA a cely problém se dostává na další level. Aplikace do CP mají aspoň nějaký řád. Apple chce u všeho stejnou logiku ovládání. Všechny navigace, hudba bude vlastně stejně vypadat. Ale už teď Waze řeší rozlišení displejů v autech a zoom. Je nás 20 a každý chce něco jiného. Jenže to vypadá, že to Apple zatím neřeší a musí se najít něco mezi. Ne dle rozlišení displejů, Ale volba zoomu je jedna slovy jedna a ne jinak.

Po 14 dnech jsem spokojený. Nakonec si stejně najdeš svoje nastavení z mnoha a budeš jezdit.

Tak od včera už to mám nainštalované aj ja, prístup servisu musím kladne oceniť, povedali mi, že majú pár sád na sklade a že mi jednu rezervovali s tým, že nech si to najprv osahám na predvádzacom vozidle a potom sa rozhodnem či to chcem. Používam nedojedené jablko (apple) a s tým vraj ešte nemali skúsenosť, u nich majú všetci android, tak sa aj oni boli pozrieť ako to funguje s iPhonom. A technik bol milo prekvapený, pripojil som kábel a za 10 sekúnd bolo hotovo (overenie a potvrdenie) a všetko fungovalo, vraj pri AA museli polhodiny maturovať kým to rozchodili. Čo sa týka funkčnosti, všetko funguje ako má, až na to, že tam toho veľa nie je, uvidíme po iOS 12.

S iOS12 je to stejné. :)
Jen je podpora dalších navigací...bude později.

Ahoj chci se zeptat jestli na CP funguje treba zrcadleni přehravani filmu VLC prehravač nebo kdyz si budu chtit pustit ct24 apod.

Co ti říká rozum? (neber to jako urážku teď). Myslíš, že by někdo něco takového dovolil v autě? Jak dlouho by trvalo než by někdo zažaloval Apple či Google po první nehodě? A ikdyby jsi argumentoval "šak při stojícím autě", tak těch utopených dětí ve vlastním potu k smrti je myslím také dost. Už vidím jak rodič nechává dítě u obrazovaky v zamčeném autě u obchodňáku.
Když si to zargumentuješ sám, nikdy by jsi sám nic takového nepovolil, být ten co o tom rozhoduje, zda to tam dát či ne. ;)

Poslední úprava:
Tak já jsem po 2 týdnech "testování" usoudila, že pro mě je CP naprostá zbytečnost... Vadí mi, že musím připojit káblík, tudíž neustále dobíjet mobil a ničit baterku...Pak že musím mít aktivní SIRI v mobilu, kterou nepoužívám a nechci používat...Ikony jsou strašně velké, vypadají dost uměle (jak ikony na dětském notebooku na hraní), takže při používání si dávám původní vzhled. Zaplať pánbůh, že tam ten původní vzhled zůstal... Zvuk je sice lepší, ale ani to mi nepřidá plusy navíc tak, abych to mohla vychválit. Takže za mě vyhozené peníze...

No tak ja měl dřive hondu a tam normálně jsem měl tv a tak mě to bylo předáno na Jarově a to tam nebyla ani blokace pri rozjetí auta.Konkretně ja to využíval když jsem někde čekal na manželku.A jestli rodič nechá ditě zamčený před obchoďákem tak je debil ale to muže sedět i u tabletu.Ve spoustě aut je tv a přehrávač tak proto muj dotaz

Li-ion a li-pol baterie nemají paměťový efekt, jde je tedy dobíjet kdykoliv. Ve skutečnosti stárne rychleji vybitá. Celkově tedy baterii AA/CP vyhovuje.

Je zlastni že spousta přistroju co běhaji pod androidem maji možnost nainstalovat všechno možný,holt Čina

Back