• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

(Ne)Rozpoznávání značek s navigujicim Waze je divné. Můžu vyzkoušet.
Ovšem po nějaké době bys to stejně vypnul. Waze je v přesnosti zobrazení rychlosti v daném úseku tak o 5 roků dopředu.
Dotyk jde, jde velmi složitou cestou řešit. Máš auto v záruce, asi se nebudeš chtít v tom hrabat.

To jde nejak samostatne vypnout? jo, do dotyku se vrtat nebudu, zas tak moc me nechybi - kdyz potrebujes neco zadavat, tak to umi prepnout na tel kde to natukas

@rumi Doplň si do podpisu prosím informace o vozidle, ať je vidět, že máš novou trojku už s novým infotainmentem ;)
Výstřižek.PNG

(Ne)Rozpoznávání značek s navigujicim Waze je divné. Můžu vyzkoušet.
Ovšem po nějaké době bys to stejně vypnul. Waze je v přesnosti zobrazení rychlosti v daném úseku tak o 5 roků dopředu.
Dotyk jde, jde velmi složitou cestou řešit. Máš auto v záruce, asi se nebudeš chtít v tom hrabat.
Jak jde resit dotykova obrazovka?

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Nema to nova trojka uz od vyroby?
Planovali to aj do novej sestky, ale asi to nestihli nacas... V USA vsak sestku predavali s tym, ze po vydani podpory pre AA/CP to budu bezplatne instalovat. Predpokladam teda, ze do trojky to mohli davat hned pri vyrobe.

V sestce je AA/Carplay od modeloveho roku 2019 standardne z tovarny. CX-5 2019 taktez. Pochybuju, ze by to nova trojka nemela...

Po ukončení hovoru přes CarPlay nenaskočí rádio. Pomůže jen odpojení a opětovné připojení kabelu (za jízdy nepraktické). Nemáte podobnou zkušenost. Možná pomůže přechod na IOS 13 (13.1), aktualizoval jsem včera a zatím nevyzkoušel.

Updatoval jsem svůj AA na novou verzi a nabídlo mi to novou verzi k vyzkoušení a je to nějaké pomalé. Máte s tím někdo zkušenost? Mám neoficiální podporu AA přes AIO. Navíc mi nefunguje ovládání telefonu na volantu a AA občas vypadne a pak zase naskočí.
Pro @mellda - po nainstalování Spotify mi najednou začal fungovat zvuk v navigaci. Takže funguje HUD i zvuk. Což je teda o mnohem lepší, než stávající podpora ze strany Mazdy.

Updatoval jsem svůj AA na novou verzi a nabídlo mi to novou verzi k vyzkoušení a je to nějaké pomalé. Máte s tím někdo zkušenost? Mám neoficiální podporu AA přes AIO. Navíc mi nefunguje ovládání telefonu na volantu a AA občas vypadne a pak zase naskočí.
Pro @mellda - po nainstalování Spotify mi najednou začal fungovat zvuk v navigaci. Takže funguje HUD i zvuk. Což je teda o mnohem lepší, než stávající podpora ze strany Mazdy.

AA na novou verzi jsi updatoval v telefonu, tj. na verzi 4.6 a pak jsi zapnul ten nový vzhled? To jsem taky udělal. Pomalé mi to přijde pořád zhruba stejně. Žádnej rychlík, ale dá se. Ten nový vzled se mi líbí víc. Ze začátku mi vadilo klikání navíc, ale už jsem si zvykl a zpátky bych nešel. Jestli máš zapojenu SD kartu s mazda mapama, tak doporučuju vytáhnout. Neustále to vytěžuje systém. Stačí si zapnout ten monitoring a uvidíš. Je na to nějaká klávesová zkratka.

Jakou máš verzi AIO? Tu nejnovější? 2.8.4-1? Tlačítka jsem nezkoušel. Našel jsem na mazda3revolution, že s tím mají taky problém. Je to příspěvek z dubna 2018. Já to neřešil, tak nevím, jestli na to je nějaký fix nebo co s tím.

Odpojování telefonu od inforainmentu možná nesouvisí s AIO. Mně to dělá taky. Nastavím v infotainmentu, že se má přehrávat hudba (používám Spotify) přes "USB Android Auto" (nebo tak to nějaka v těch zdrojích je pojmenovaný) a občas se to odpojí a začne to šumět, tj. přepne se na rádio. Přitom zvuk navigace funguje. Myslím si, že hudbu přehrává přes bluetooth a že mi to odpojí bluetooth. Musím jít znovu do zdrojů a vybrat zase USB AA. Mám pocit, že jednou jsem dokonce viděl notifikaci na telefonu, že se odpojilo bluetooth. Asi to bude souviset s telefonem bych řekl, protože moc lidí si na to nestěžuje.

No a teď to nejdůležitější :) Píšeš, že ti funguje HUD i zvuk. Jakou máš verzi FW? Máš nový USB hub? Se starým hubem ten zvuk u AIO AA funguje. S novým ne a pokud vím, tak toto nebylo zatím opraveno. Mám zkušenost jen s novým usb hubem, protože jsem se o AIO dozvěděl až po upgradu.

Ja mám AA originál vstavané a tiež sa mi zdá, že nový vzhľad je nejak náročnejší na hardware, ale nový mobil si kvôli tomu kupovať zatiaľ nebudem. Kým naskočí na waze mapa, tak to trvá miestami aj 10-15 sekúnd, čo sa nezdá moc, ale v tej chvíli je to večnosť.

Druhá vec čo som si všimol, že už nestačí urobiť joystickom doprava a povedať miesto, ale treba preklikať k tomu mikrofónu vpravo dole a povedať príkaz "naviguj xxxx"... čo je dosť otrava oproti predošlému riešeniu. Teraz to robím tak, že si na mobile vo waze nastavím cieľ a až potom mobil pripojím k autu.

Ja mám AA originál vstavané a tiež sa mi zdá, že nový vzhľad je nejak náročnejší na hardware, ale nový mobil si kvôli tomu kupovať zatiaľ nebudem. Kým naskočí na waze mapa, tak to trvá miestami aj 10-15 sekúnd, čo sa nezdá moc, ale v tej chvíli je to večnosť.

Druhá vec čo som si všimol, že už nestačí urobiť joystickom doprava a povedať miesto, ale treba preklikať k tomu mikrofónu vpravo dole a povedať príkaz "naviguj xxxx"... čo je dosť otrava oproti predošlému riešeniu. Teraz to robím tak, že si na mobile vo waze nastavím cieľ a až potom mobil pripojím k autu.
Já jen řeknu "Ok google" a nemusím mačkat na mikrofón.

No a teď to nejdůležitější :) Píšeš, že ti funguje HUD i zvuk. Jakou máš verzi FW? Máš nový USB hub? Se starým hubem ten zvuk u AIO AA funguje. S novým ne a pokud vím, tak toto nebylo zatím opraveno. Mám zkušenost jen s novým usb hubem, protože jsem se o AIO dozvěděl až po upgradu.

FW 59.00.443 EU, AIO 2.8.4 a mám původní HUB. Kartu zkusím vytáhnout, jestli to pomůže. Bude mi ale bez karty fungovat čtení značek?

FW 59.00.443 EU, AIO 2.8.4 a mám původní HUB. Kartu zkusím vytáhnout, jestli to pomůže. Bude mi ale bez karty fungovat čtení značek?
Netusim,jak funguje cteni znacek. Je mozne,ze nebude. AIO AA se starym hubem funguje. Jen pres wifi je tam problem pry,ze se seka hudba ze spotify (a asi i z jinych aplikaci), kdyz se posouva mapa.

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Uz tu bylo opakovane na foru zminovano, ze bez navigace/karty cteni znacek nefunguje. Asi se to jen tak nezmenilo, ne?

Zdravím, mohu se zeptat, měřili jste u své mazdy6 někdo nabíjení přes ampere či podobné aplikace? Vím, že se to tu řešilo, ale nenašel jsem nějak hodnoty. Mně se zdálo nabíjení nějaké pomalé a opravdu to nabíjí dle té aplikace cca o polovinu až dvě třetiny pomaleji než z originální nabíječky ze sítě (kabel jsem použil pro jistotu stejný originální, takže tím by to být nemelo). Mám mazda 6 rv 2018, bez android auto/apple car play. Plánuji upgrade na tu jednotku Apple car play, mohu počítat pak se zrychlením nabíjení?
Díky za odpověď.

@xvinca Podporuje tvoj telefon rychlo nabijanie? Ak ano, original nabijacka ho nabije rychlejsie. Pripadne si vies kupit aj nabijacku do autozapalovaca, ktora podporuje rychle nabijanie. V Mazde nove USB podporuje vyssi prud ako standardnych 500 mA, ale stale to nie je rychlonabijanie (napr. Quick Charge).

Zdravím, mohu se zeptat, měřili jste u své mazdy6 někdo nabíjení přes ampere či podobné aplikace? Vím, že se to tu řešilo, ale nenašel jsem nějak hodnoty. Mně se zdálo nabíjení nějaké pomalé a opravdu to nabíjí dle té aplikace cca o polovinu až dvě třetiny pomaleji než z originální nabíječky ze sítě (kabel jsem použil pro jistotu stejný originální, takže tím by to být nemelo). Mám mazda 6 rv 2018, bez android auto/apple car play. Plánuji upgrade na tu jednotku Apple car play, mohu počítat pak se zrychlením nabíjení?
Díky za odpověď.

Pokud tvůj mobil může nabíjet proudem > 500 mA (snad každý nový smartphone) tak se zrychlením nabíjení počítat můžeš. Ale r Bez AA jsou USB porty v mazdě schopny dodávat max 500 mA, po upgrade na AA/Car Play je port zesílený na 2 A.

Ale jak píše @Milos , tak to pořád nemusí dosahovat rychlosti originální nabíječky.

Back