• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Taky máte občas problém, že po ukončení hovoru nejde zvuk (multimédia) a musíte restartovat infotainment? Verze 70 a Samsung s10+ (aktualizovaný). Už mě to otravuje hodně dlouho.
Já mám nějakou verzi 30, telefon starší Huawei a vše v poho. Říkal jsem si, že pokud infotaiment neblbne, tak si nechám původní verzi a tu tam mám pořád. Jediné mínus je, že se občas začne přehrávat USB od začátku, ale to dělají snad všechny verze. Za šest let se infotaiment nezaskl ani jednou, jednou se sám restartoval a jinak šlape dobře.

No tak právě kvůli tomu USB, co začínalo pořád od začátku při každém nastartování, jsem si nechal nahrát novou verzi a mám klid ?

No tak právě kvůli tomu USB, co začínalo pořád od začátku při každém nastartování, jsem si nechal nahrát novou verzi a mám klid ?
Tak mě to dělá tak při cca dvacátém nastartování. Jakou máš verzi? Co všichni psali, tak jim to dělala jakákoliv verze.

Tak mě to dělá tak při cca dvacátém nastartování. Jakou máš verzi? Co všichni psali, tak jim to dělala jakákoliv verze.
Teď mám tuším tu verzi 70.....takže to dělala ta předchozí. Nahráli mi jí loni na počkání v Mazda servisu v Kladně zadarmo na záruku. USB hrálo při každým startu stejnou hudbu, šílený.?

Ahoj. Nevím, jestli to píšu do správného fóra, ale potřebuji pomoct. Do včera mi fungovala navigace v mazdě cx5 2020 přes kabel bez problému. Dnes chce AA v mobilu aktualizaci a já nevím jak na to. Píše mi to, že aktualizace není pro ČR. Prosím poraďte mi někdo. Jsem důchodce a neumím AJ. Děkuji.

Ahoj. Nevím, jestli to píšu do správného fóra, ale potřebuji pomoct. Do včera mi fungovala navigace v mazdě cx5 2020 přes kabel bez problému. Dnes chce AA v mobilu aktualizaci a já nevím jak na to. Píše mi to, že aktualizace není pro ČR. Prosím poraďte mi někdo. Jsem důchodce a neumím AJ. Děkuji.

Pro telefony s Android verze menší než 10 nelze aktualizovat AA z ObchodPlay od Googlu. Musí se stáhnout instalační soubor např z www.apkmirror.com a naistalovat "ručně" t.j po stažení souboru do telefonu ho ve správci souborů rozkliknout . Odkaz na stažení aktuální verze zde:
https://www.apkmirror.com/apk/googl...auto-7-0-614133-release-android-apk-download/

(je to bohužel v AJ - kliknout na Download APK)

Zdravim,
som tu novy, mam Mazdu 3 2016 sedan a chcel by som si nechat aktivovat carplay.

Podla rozhovovoru s technikom pokial tam je hardware, malo by to fungovat, v laktovej opierke mam podla vsetkeho hw spravny, su tam 2x USB vstupy a jeden na SD kartu.

Je potrebne to len softwarovo aktivovat? V Mazde sa tvaria, ze pokial to tam je, musi to fungovat, obkednali ma o dva tyzdne, ale nechcem platit za HW, pokial nemusim, pripadne je tu niekto, kto to vie aktivovat za rozumne peniaze?

Ako prve sa musi nahrat novy SW. Ten funguje so starym aj novym HW. To by si mal zvladnut aj sam. Ak ti potom CarPlay nepojde, budes vediet, ze mas stary HW. Obidva maju 2 USB a 1 SD kartu.

Neviem, či je to ešte platné, ale kedysi sa dal nový USB modul rozoznať podľa piktogramu mobilu, kto ho tam má, má Android Auto a Apple CarPlay, potom už v aute nebolo potrebné nič robiť, všetko bola záležitosť softwaru v mobile.

1636379325819.png

Zdravim,
som tu novy, mam Mazdu 3 2016 sedan a chcel by som si nechat aktivovat carplay.

Podla rozhovovoru s technikom pokial tam je hardware, malo by to fungovat, v laktovej opierke mam podla vsetkeho hw spravny, su tam 2x USB vstupy a jeden na SD kartu.

Je potrebne to len softwarovo aktivovat? V Mazde sa tvaria, ze pokial to tam je, musi to fungovat, obkednali ma o dva tyzdne, ale nechcem platit za HW, pokial nemusim, pripadne je tu niekto, kto to vie aktivovat za rozumne peniaze?
Ahoj, jestli na jednom USB portu nemas nakresleny telefon, tak HW mas spatny. Jestli chces, delam komplet instalace za 4,5tis (v mazde vetsinou 6,5tis)

Dakujem za odpovede, stary HW, takze to bide treba vymenit, je potrebne menit aj celu kabelaz, alebo staci na povodnu nacvaknut novy hw, ak je kabelaz totozna?

Kde by som stiahol aktualny software?

Kabelaz je taky jina, mozna by se dal pouzit jeden kabel, ale jsou tam dva.Tezko rict, HW je v sade i s kabelama.SW nekde stahnes, ale z hlavy ted nevim

cau chapu to dobre ze AndroidAuto funguje pouze na kabelu zatimco CarPlay umi i wireless ?

Android auto neviem, ja pouzivam apple zariadenia, standardne ide cez kabel, ale ked si kupis cplay2air za cca 100€, urobi to zbakehokolvek auta, ktore ma carplay, bezdrotovy carplay, pouzival som to pred tym aj v oktavke

Pozri na nete:

www.cplay2air.com

Sent from my iPad using Tapatalk

Jde o jednotku CMU. Novejsi umi i bezdrat (je asi jedno, jestli AA nebo CP). Starsi umi jen drat. Novejsi je snad az od r. 2018, ale nevim to na 100%. Do 2017 urcite jen drat.

Funguje to spolahlivo, super, nemusis nic pripajat, telefon davam pripadne na bezdrotovu nabijacku, niekedy nevyberam ani z vrecka.

@mrpcz nema ? stoji asi 35tis, mozna dokonce bez dph.
A mozna to ani nejde pouzit, novej infotainment je uz trochu jinej, takze bych rekl, ze bezdrat na starsich modelech nikdy fungovat nebude.
Coz je mozna nekdy i vyhoda ?
Dneska jsem s tim trochu bojoval, waze stavkoval, tak jsem jen "ohnul kabel" (pouzivam magneticky konektory) a provedl se re-connect a v poho.
to bych na bezdratu tezko udelal.

Back