• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Jj pak napíšu ještě jednou dík za rady.
Zdarec , tak dnes úspěšně namontovano AA do auta (koupeno na Ali) . Montáž trvala cca 3 h (nechtěl jsem nic ulomit a raději jsem plasty ohřál fénem ). Po montáži menší problém se spuštěním AA. Problém byl v usb kabelu. Musel jsem najít ten , který správně komunikoval s telefonem a autem. AA funguje perfektně .

Jakou si nahrál verzi firmware? Máš tam i mapy. cz? Komplikace tedy žádné. To zní dobře. Já to namontuji až s jarem. Mrzí mě, že v hud displeji se promítá jen originální navigace.. Lze vlastně AA ovládat dotykem?

Mazda 3 BN

Zdar, dotykem to ovládat nejde, hud nemám. Firmware mám 70.00.367 EU N a je to CX3.
20220226_143406.jpg 20220226_143356.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Tak super že tam jsou mapy. Škoda že nejde ovládat dotykem.
Tu poslední verzi firmware, to byl pouze update... Jeden balíček? Normálně jsou dva..

Mazda 3 BN

Já totiž moc nechápu že každý firmware má 2 soubory. Jeden nejprve nainstaluje možnost bezpečného přehřátí a druhý samotný update. Kdežto poslední verze má pouze jeden soubor a to update tak mám z toho obavy v domácích podmínkách. Respektive proč je ten soubor jenom jeden když jsou vždy dva? ALE hodlám to nahrát sám pač nevidím důvod za tohle platit 1000kc...

Mazda 3 BN

Já nahrával rovnou ten posledni jednobalickovy a v pohode to proslo.

Já mám verzi 59.00.504 a ta údajně vyžaduje verzi 70.00.100 a následně 70.00.367.
Mam obavy rovnou nahrát tu poslední verzi.
Nicméně díky za potvrzení že je to skutečně jeden balíček a vše proběhlo ok.

Mazda 3 BN

@Polsonside presne tu samou verzi jsem mel taky a daval jsem rovnou posledni..
Me popravde nejak uniklo, ze musim nejdrive na tu .100 :D ted zpetne me trochu zatlo, ale funguje to bez problemu dodnes

20210605_161701.jpg

Mne funguje Carplay dotykom aj pri jazde, ale na to existuje jednoduchy trik.

Trojhmatom Favorits-mute-music sa dostanes do skyteho menu

Stlacis del na displeji na 20 sekund

Zadas 11 a enter

Stlacis Speed toggle

Objavi sa hlaska ze bolo disabled, potom cancel a exit a dotyk funguje aj za jazdy.

Ja som to urobil este ja fw myslim 59, ked mi domontovali krabicku na carplay a urobili v servise uldate na 70, toto nastavenie ostalo a funguje to za jazdy.

Na youtube je navod, ako na to.

Sent from my iPad using Tapatalk

Mne funguje Carplay dotykom aj pri jazde, ale na to existuje jednoduchy trik.

Trojhmatom Favorits-mute-music sa dostanes do skyteho menu

Stlacis del na displeji na 20 sekund

Zadas 11 a enter

Stlacis Speed toggle

Objavi sa hlaska ze bolo disabled, potom cancel a exit a dotyk funguje aj za jazdy.

Ja som to urobil este ja fw myslim 59, ked mi domontovali krabicku na carplay a urobili v servise uldate na 70, toto nastavenie ostalo a funguje to za jazdy.

Na youtube je navod, ako na to.

Sent from my iPad using Tapatalk
Mělo by to fungovat i na android auto?

Toto deaktivuje nefunkcnost dotykoveho ovladania displeja ako takeho, cize cely system mozes ovladat dotykom pocas jazdy, tak podla mna ano.

Tato změna v diagnostickém menu Mazda nefunguje na novějších verzích FW Mazda Infotaimentu. Fungovalo to do verze FW version 55.00.753, možná ještě 55.00.760.

UPDATE: with Mazda's new Firmware updates this menu has been completely eliminated, the newest firmware update will allow you to run Google Auto and Apple CarPlay but you'll have to get a module and run wires from the module to the CMU.

Netestoval som teraz servisne menu, ale ovladanie celeho infotainmentu funguje aj pocas jazdy.

Standardne to nepouzivam, lebo idem 100% na Carplay

Z výroby je Mazda Infotaiment nastaven tak, že dotykové ovládání funguje pouze pokud vozidlo stojí. Po přidání originálního retrofit AA/CP modulu, je dotykové ovládání CP nastavené stejně, u AA dotyk nefunguje ani když vozidlo stojí (viz oficiální zpráva Mazda).

V případě originálního modulu AA/CP probíhá vždy přehrání na FW 70.xx.xx, takže to diagnostické menu už by nemělo fungovat. V případě, že někdo používá starší FW 55.xx.xx a neoficiální AA/CP, tak v tom případě by mohlo být nastavené dotykového ovládání změněno.

Back