• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Ahoj, náhodou nevypadává někomu zvuk (z jednoho repráku, u řidiče) při použití navigace v Carplay? Mám teď na mysli hlavně Waze (v Google mapách mi to myslím nedělalo). Jakoby byl špatnej kontakt v kabelu, když občas zatočím. Mám neoriginál, ikdyž uplně novej (USB - lightning).

Tak jestli neinvestovat do originál Apple kabelu a nebo jestli to není jen třeba v nastavení aplikace jako takový. Jako notifikace, kt. nějakým způsobem přerušujou signál u jednoho z repráku... Mám teda pocit, že to spíš fungovalo na zacloumání s kabelem, i když jsem se musel věnovat spíš jízdě..

Ked waze hlasi nieco, napriklad zeleznicne priecestie, ide tomznrepraku u vodica a tento stisi a mozno je ta hlaska tak potichu, ze ju nepocujes, ked hra radio hlasnejsie, to je ta pricina, kabel je ok.

Ked waze hlasi nieco, napriklad zeleznicne priecestie, ide tomznrepraku u vodica a tento stisi a mozno je ta hlaska tak potichu, ze ju nepocujes, ked hra radio hlasnejsie, to je ta pricina, kabel je ok.
Diky, myslel jsem si to. Ono to prave nebylo slyset vubec. Takze po vypnuti upozorneni by to snad melo bejt ok..

ztišování repráku u řidiče u všech notifikací je vůbec náramně otravná věc, která nejde paušálně vypnout, bohužel...

Ked drzis Del, po 20 sekundach by sa tam mal ukazat test mode a potom sa da zadat 11

Tu je video.
Tak prostě bohužel. Nejde mi to. Reakce na DEL je žádná, stále to zůstává v tom test mode. Nechápu to.
Nicméně uvažuji nad koupí prvního Apple telefonu jako letitý Androidak a CarPlay v Mazdě funguje přinejmenším lépe včetně funkčního doteku, co jsem tu četl.

@Polsonside - já si na Carplay nemůžu stěžovat, funguje v Mazdě přesně tak, jak bych očekával. Používám každý den.
Je pravda, že naše domácnost je čistě applovská a máme spoustu zařízení spojených v chytré domácnosti přes Homekit. To umožňuje používat Siri v Carplay pro další rozšířené funkce.

ja urcite taky doporucuju iPhone ... nedal bych na nej dopustit (na Mac jsem si porad nezvykl, starej linuxak :D takze jedu linux .. sedi mi to vic) ... ale iPhone uz bych nikdy nemenil ...

Uvidím jak to bude fungovat u mně s Androidem, momentálně mám Google Pixel 4a a je to naprosto diametrálně jiná zkušenost než levná Čína. ?

Služební mám starší iPhone a když to porovnám, lepší je Google Pixel. Samozřejmě, možná změním názor po zkušenosti s autem.

AA se prý rádo odpojuje a nefunguje dotyk.
Ale Iphone 13 Pro je zase fakt těžký do kapsy si myslím ačkoli z řady se mi líbí nejvíce.

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

@Polsonside kdyz se mi zacalo AA odpojovat, tak to bylo vzdy kabelem nebo neporadkem v konektoru na strane telefonu. Koupil jsem drazsi kvalitnejsi kabliky a je to stabilni ve vsech autech, ktere pouzivam (Mazde, Skodovce a nyni nove v Kii).

Poslední úprava:
@Polsonside iPhone si vyber podle svých potřeb, verze Carplay je vázaná na verzi iOS, jelikož je to součástí systému. Tzn. zkušenost s Carplay budeš mít stejnou u iPhone 13 Pro stejně jako třeba u iPhone 12 mini se stejnou verzí iOS. Není tam žádný rozdíl. HW funkce telefonu už jsou věc druhá - displej (velikost, rozlišení), fotosoustava, design, paměť - tam už se musíš rozhodovat. Mám 13 Pro, také mi přišel ze začátku těžký, ale zvykneš si rychle. Měl jsem předtím iPhone X a takový rozdíl to nebyl. Naopak hranaté tělo lépe sedí v dlani oproti předchozím kulatým (X, XS, 11 Pro)

AA se prý rádo odpojuje a nefunguje dotyk.
Ale Iphone 13 Pro je zase fakt těžký do kapsy si myslím ačkoli z řady se mi líbí nejvíce.

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk
Co se týče odpojování – za ca 2,5 roku co AA používám se mi akorát v začátcích asi dvakrát odpojilo, to bylo ještě s kabelem od samsungu. Ten jsem ale rychle nahradil čínským magnetickým ugreen, a u toho mi AA nevypadlo nikdy. Nepočítám těch pár případů kdy jsem já nebo spolujezdec drcnul do kabelu a ten vypadl (na druhou stranu magnetický kabel se dá přicucnout zpátky naslepo i za jízdy).

Ten Ugreen je docela kvalitní značka. Používám doma kabel na propojení Hi-fi věže a telefonu 2x cinch - jack 3,5 mm a maximální spokojenost. Rozhodně žádnej čínskej šunt.

Zdraví lidičky mám 6 2019 a vůbec mi nefunguje Aa ani Apple car mám origo kabely zapojil v telefonu potvrdím ale nefunguje nevíte čím je to možné ? Popřípadně někdo kdo tomu rozumí s jižních Čech a udělal si někdy čas ?

Skus najprv v inom aute, ci je problem v telefone, alebo aute. Mna pri Apple Carplay prekvapilo, ze musi byt zapnuta Ciri, aby to fungovalo. AA nemam.

Zkus jiný kabel. Já mám doma asi 5 kabelů, ale na AA funguje jen jeden. Přes ostatní se mobil v autě jen nabije, ale nespojí. Ale zajímavé, že přes počítač všechny kabely data přenášejí.

Back