• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Ofiko Mazda servis v Praze - jak Car star Praha, tak Autopalace. Hm, díky, jsem rád, že jsem do toho u nich nešel.
Takže někde koupit jednotku a někomu šikovnému dát, ať to nainstaluje.

OK, díky za informace.
Ahoj, nevíte poradit, jestli je to kompatibilní také s Mazdou 6 12/2015? Na strance pišou 2016_2020

Ahoj,
nevíte někdo jaké má ten USB port s obrázkem telefonu na kabelové připojení AA napětí a, zda jde nějak navýšit či vyměnit? Starý telefon se mi za jízdy s navigací v pohodě dobijel, ale mám nový telefon (OnePlus 10 Pro 5G) a při jízdě to telefon maximálně udržuje na stejném procentu, víc ani ťuk. Mám Mazdu 6 výroba 05/2018 jednotku jsem kupoval v 01/2019 s autem (předváděcí kus). Mám tam ten obrázek telefonu u AA portu tedy dle diskuse zde ve vlákně jde asi o starý model AA krabičky.

Nevíte jak to vyřešit, aby tam bylo větší napětí a zvládalo to dabíjet za jízdy s navigací atd? Kabelem to není, zkoušel jsem několik kabelu z toho 2 originální od výrobce na 40W nabíječku i na nativní 80W nabíječku.

Díky moc

Ahoj,
nevíte někdo jaké má ten USB port s obrázkem telefonu na kabelové připojení AA napětí a, zda jde nějak navýšit či vyměnit? Starý telefon se mi za jízdy s navigací v pohodě dobijel, ale mám nový telefon (OnePlus 10 Pro 5G) a při jízdě to telefon maximálně udržuje na stejném procentu, víc ani ťuk. Mám Mazdu 6 výroba 05/2018 jednotku jsem kupoval v 01/2019 s autem (předváděcí kus). Mám tam ten obrázek telefonu u AA portu tedy dle diskuse zde ve vlákně jde asi o starý model AA krabičky.

Nevíte jak to vyřešit, aby tam bylo větší napětí a zvládalo to dabíjet za jízdy s navigací atd? Kabelem to není, zkoušel jsem několik kabelu z toho 2 originální od výrobce na 40W nabíječku i na nativní 80W nabíječku.

Díky moc
Zdravím, mám AA a s telefonem Samsung S 10 bylo vše v pohodě (nabíjení při spuštěné navigaci). Teď mám nový Samsung S 21plus . Po zapojeni telefonu mě někdy telefon napíše, že doba nabíjení bude třeba 2 hodiny se spuštěnou navigací se nenabije. Ale pokud telefon při již spuštěném AA odpojím a znovu zapojím tak už nabíjení funguje bez problémů.

Ahoj, mám nainstalovány AA, Mazda 6, 12/2015 po FL.

Ovládaní, např. WAZE je možné pouze kolečkem? Co jsem četl, dotykově to vůbec nejde, abych se např. podíval na alternativy trasy?

Jde Waze např. nastavit v mobilu před jízdou, nebo již jen pouze ovládáním v aute?

Co je potřeba k tomu, abych mohl ovládat WAZE hlasově? Resp. jak na to? :D

Dík

@vassok Waze lze ovládat pouze kolečkem. Resp. celé AA lze ovládat pouze takto.
Dotykově opravdu ne, nicméně ano, trasu si lze navolit předtím na mobilu, kdy potom mobil připojím k autu, tak se waze už načte s předvolenou trasou. To samé i při připojeném telefonu a stojícím autě je možné zadávat trasu na klávesnici mobilu a ne kolečkem ve Waze.

Mi zadávání trasy ve Waze funguje i hlasově, kdy místo zadání trasy po písmenkách je tam myslím ikonka hlasového zadání, to samé u Google Maps. Ale tady podotýkám, že telefon mám nastavený v angličtině a nejsem si jistý jestli hlasové ovládání funguje i při androidu v češtině.

Ahoj, mám nainstalovány AA, Mazda 6, 12/2015 po FL.

Ovládaní, např. WAZE je možné pouze kolečkem? Co jsem četl, dotykově to vůbec nejde, abych se např. podíval na alternativy trasy?

Jde Waze např. nastavit v mobilu před jízdou, nebo již jen pouze ovládáním v aute?

Co je potřeba k tomu, abych mohl ovládat WAZE hlasově? Resp. jak na to? :D

Dík

Ovládání pouze kolečkem. Mazda to blokuje kvůli bezpečnosti. Kolečko je ale mnohem pohodlnější a fakt pak jedeš poslepu a jen periferně, zatímco na dotyk musíš mnohem více odvracet pozornost. Zvykneš si rychle.
Alternativní trasy: kolečkem se dostaneš všude. Nevím jak ve waze, já používám google maps a tam to jsou 2 pootočení a klik
Nastavení před jízdou: ano samozřejmě můžeš předem a po připojení k AA se to přepne. Když např vyhledávám adresu na semaforu, tak jen dám v chrome navigovat a samo se to přepne v AA do map a nastaví se
Hlasově: waze i maps mají mikrofon (v google mapách v pravém horním horu vedle vyhledávacího pole). Též mám v EN telefon kvůli chytré domácnosti a to hlasové vyhledávání funguje za mě dost nespolehlivě. Prostě to má problémy s českými názvy ulic, obchodů atd. Je třeba prostě anglicky, tedy třeba airport prague terminal 2 ti to najde krásně, ale senovážné náměstí 15 už ne.

Taky zastávám názor, že je to hlasové vyhledávání spíš pomalejší. Já to většinou dělám tak, že stejně se doma dívám do Waze kolik to píše dojezd, tedy trasu si hledám předem. A pak po nasednutí do auta a zapnutí Waze stačí jednou otočit doleva, kliknout a už jsem v seznamu posledních tras, kde jen zvolím to místo, které jsem si předtím hledal. A i obecně souhlasím s @Crazy že je to intuitivní a dá se pak používat poslepu.
Zároveň ale nic nemám ani proti dotykové variantě, mám zkušenost s verzema od koncernu, od Renaultu od Peugeotu/Citroenu a i tm je to za mě ok. Každopádně varianta Mazdy není o nic horší.

Dík za reakci, takže abych to shrnul, tak pro mně asi ideálně nastavit trasu předem a pak připojit. Ještě se pohrám s tím hlasovým ovládáním, v mobilu mam nastavenou češtinu, tak by to mohlo zvládnout. Díky, ještě nějaké vychytávky s AA? Dnes jsem to dal do auta tak se učím...

Inak je to zaujimavy pristup Mazdy, ze blokuje dotykove ovladanie pocas jazdy a trend dnesnych modernych aut je hlavne dotykove ovladanie vsetkeho, co nie je uplne prakticke

Nastastie som si odblokoval dotykove ovladanie pocas jazdy este pred aktualizaciou a funguje mi to.

Inak je to zaujimavy pristup Mazdy, ze blokuje dotykove ovladanie pocas jazdy a trend dnesnych modernych aut je hlavne dotykove ovladanie vsetkeho, co nie je uplne prakticke

Nastastie som si odblokoval dotykove ovladanie pocas jazdy este pred aktualizaciou a funguje mi to.
Jde to odblokovat i po instalaci AA? Spis mi jde o to, at to muzu nastavovat dotykove ve stoje.

Od urcitej verzie to nejde, ale neviem od ktorej to je, vyskusaj a uvidis, je tu niekde postup, myslim niekde aj v tomto vlakne by si to nasiel.

Dnes aktualizacia Car2play na verziu 2022.06.17.1710 a carplay nefunguje, cez ip adresu sa na neho dostanem a to je vsetko.

Presne to iste robilo pri predchadzajucej aktualizacii, tak som dal hned rollback a oni potom aj tu aktualizaciu stiahli.

Teraz tam rollback verzia nie je, tak som zvedavy, vyskusam zajtra, snad bude aspon rollback, alebo novsia verzia coskoro.

Ahoj, máte nějaké zkušenosti se zabudováním apple car play v M3 BL 2017? Ráda bych upgrade.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ahoj, taky jsem to řešil a nakonec nejvýhodnější byla stejná varianta, jakou zvolil Petr. Dělali to mazďáci, vyměnili blok s USB a kartou a funguje to precizně. Já jsem ještě neměl kartu s navigací, tu jsem sehnal na netu s origo nálepkou M3 za 1800,- a je po starostech. Navigace funguje perfektně a pokud připojím telefon přes Android nebo IOS šlape to taky skvěle. Cena byla za apple car play 6000,- Kč.

Back