• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Ja som nastavenie menil na starsom fw, po instalacii noveho v servise a noveho modulu nastavenie ostalo a funguje dotyk aj pri jazde. Dotyk aj v infotainmente, aj v Carplay.

Do diagnostickeho menu je mozne vstupis aj v novom fw podla toho navodu, co som sem daval, vecer, alebo zajtra vyskusam, ci je tam aj ta moznost deaktivacie nefunkcnosti dotyku pri jazde.

Dnes jsem to zkoušel na verzi fw. 70.00.367. Bohužel ani po 20 sec. držení del. se nic nestane, takže nelze pokračovat dále.

Teď vás nějak nechápu. Rozumím tomu dobře že dokud mám verzi 50 tak je dobré odemknout dotyk displeje než to prehraji na 70 pač pak už to zpětně nepůjde?

Mazda 3 BN

Takze mam verziu 70.00.367 a do toho menu na deaktivaciu speed toggle sa podla navodu neda vstupit, tak odporucam vypnut pred updatom, nastavenie by malo ostat zapamatane.

to je skoda :( ja mam taky uz to novou ... to ze neni dotykovej me trochu sere .. obca sje to lepsi nez hledat cudliky a jezdit koleckem...

jinak na CP funguje dotyk v pohode kdyz auto stoji ....

@shr3k neexistuje nejaka finta jak ten vypnutej display za jizdy zrusit?

Jinak jak tu psal někdo o nutnosti instalace dvou souboru.... Ten první je tzv. FAILSAFE package, který se tam dává z dovodu, kdyby zhavaroval následný update "velkého" balíčku. Takže dokud to nelehne, mělo by to jet i bez něho. FAILSAFE je jen pro verzi 70.....100, pak uz novější nevydal, takže stačí nainstalovat jen jednou a pak můžu vesele instalovat novější verze bez nutnosti znovu instalovat failsafe

Mne funguje Carplay dotykom aj pri jazde, ale na to existuje jednoduchy trik.

Trojhmatom Favorits-mute-music sa dostanes do skyteho menu

Stlacis del na displeji na 20 sekund

Zadas 11 a enter

Stlacis Speed toggle

Objavi sa hlaska ze bolo disabled, potom cancel a exit a dotyk funguje aj za jazdy.

Ja som to urobil este ja fw myslim 59, ked mi domontovali krabicku na carplay a urobili v servise uldate na 70, toto nastavenie ostalo a funguje to za jazdy.

Na youtube je navod, ako na to.

Sent from my iPad using Tapatalk
Mě to nejde Menu vyvolam a podrzim DEL ale při zadání kódu 11 pole enter zesedne. Nestalo se někomu?

Mazda 3 BN

Mě to nejde Menu vyvolam a podrzim DEL ale při zadání kódu 11 pole enter zesedne. Nestalo se někomu?

Mazda 3 BN
Kdyby jsi se podíval kousek výše, tak by jsi zjistil, že máš pravděpodobně verzi fw. 70.00.367 a na té to už nejde ;).

Ahojte, trochu jsem hledal ale nenašel, nebo jsem slepý.Jedou vám mapy.cz na apple car play ( mám Teda už bezdrat) sice to najede, ale mapa se nepohybuje jen stojí a je to celé nějaké zasekane. Když si dám mapy.cz se zapnutým car playem jen na mobil tak zas mám celé mapy mírně posunute dolů a nevidím šipku auta takže nepříjemné. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď

Kdyby jsi se podíval kousek výše, tak by jsi zjistil, že máš pravděpodobně verzi fw. 70.00.367 a na té to už nejde ;).
Nemej péči. Já všechna fóra poctivě pročítám. Mám verzi 50 a menu lze vyvolat ale při dlouhém stisku del a zadání kódu 11 enter zesedne. Vždyť to píšu snad jasně ne..

Mazda 3 BN

Ahojte, trochu jsem hledal ale nenašel, nebo jsem slepý.Jedou vám mapy.cz na apple car play ( mám Teda už bezdrat) sice to najede, ale mapa se nepohybuje jen stojí a je to celé nějaké zasekane. Když si dám mapy.cz se zapnutým car playem jen na mobil tak zas mám celé mapy mírně posunute dolů a nevidím šipku auta takže nepříjemné. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď
cau nepouzivam je ale zkousel jsem to a nejdou .. jinak jedu na google maps

Funguje vám vo Waze hlasové zadávanie adresy? Mne to fungovalo, ale včera som to po dlhšom čase potreboval a jediné čo z toho dostanem je hláška "something went wrong" čítaná slovenským hlasom (tak ako sa to píše).

Nemám aktivovaný Google Assistant, zmazal som dáta aplikácie Google, čo doteraz vždy pomohlo. Ak to skúsim v telefóne cez apku Android Auto, tak to funguje, dokonca si to samo zapne Waze a tam to okamžite vyhľadá.

já stále tápu, proč mi nejde vypnout ta ochrana dotyku při jízdě.
Podržením trojhmatu vyvolám menu a DEL držím 20 sekund, ale poté zvolím 1 (test CD player ) a další 1 už mi nejde a příkaz je invalid.
Tady přidávám screen včetně aktuální verze SW.

IMG_20220414_131822.jpg IMG_20220414_132131.jpg

Skus podrzat del dlhsie, malo by to s tvojou verziou fungovat.

Ja mam aky zaujimavy problem, teda skor anomaliu, ked mam sousteny carplay, tlacitkom Home pri ovladacom koliesku infotainmentu sa vratim normalne do zakladnej obrazovky, pripadne do obrazovky s mapou, hudbou, no skratka ten rozsireny homescreen.

Niekedy to ale nefunguje a ked poviem nefunguje, tak niekolko dni a musim pouzivat tlacitko back.

Pri dlhsom stlaceni home vyskoci ako pred tym do obrazovky Mazda infotainmentu ako by aj malo, tam potom funguje kratky stisk home normalne, len v carplay kratky stisk nefunguje.

Neskor to z nicoho nic zacne fungovat, objavim to nahodou, je to zvlastne, stretol s tym niekto uz?

Déle podržet nelze jelikož to tlačítko se samo uvolní. Respektive když je stisknute tak změní barvu a po 20 vterinach se samo uvolní.

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Back