• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

1. jak píše @lekarnicka bezdrát na tomto infotainmentu nefunguje (umí až nejnovější Mazdy, ale jen pro Carplay)
Cplay2air jsem vzhledem k množství negativních recenzí nekupoval, tudíž ani nezkoušel
Ottocast mám objednaný ve verzi U2 X, která by měla umět i Android Auto, tak až dorazí a vyzkouším to, dám vědět. Podle recenzí bych skoro řekl, že to bude stabilnější a spolehlivější než Cplay2air
2. Pokud je myšlen dotyk za jízdy, tak cca do verze FW 55.... to šlo ještě aktivovat, pak už bohužel ne. Dotyk se aktivoval jen pro Carplay, pro Android Auto nebude fungovat.
Bohužel většina aut od 2016 má už novější verze FW, takže málo kdy to jde aktivovat.
Jinak dotyk se stojícím autem samozřejmě pro Carplay funguje, pro Android ne.

Honza

Ja pouzivam Cplay2air uz druhy rok s poslednymi update funguje naozaj spolahlivo a rychlo, ako keby som mal telefon pripojeny kablom, neodpaja sa atd. takze urcite doporucujem.

No a pokud to pretahnu tou verzi 70..tak nebude funkční dotyk jen u AA.? Na samotný infotaiment a mazda navigaci se to nevztahuje nebo snad nejde dotyk už vůbec?

Samsung S22 256GB Tapatalk

Tak ja mam 70. verziu a dotyk na tablete a navi ide. Samozrejme, ked auto stojí, za jazdy nie.

Ok takže to chápu tak že bez komplet dotyku zůstává pouze samotné AA. Infotaiment s navigací mazda funguje jako dřív. No každopádně nechápu, proč Carplay dotyk preferuje a AA nikoli. To mi hlava nebere...

Poslední úprava:
Aby som to uviedol na pravu mieru, dotyk nejde pocas jazdy vobec, to je limitacia mazdy a je jedno, ci ich navigacia, menu, Carplay, alebo AA.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ok takže to chápu tak že bez komplet dotyku zůstává pouze samotné AA. Infotaiment s navigací mazda funguje jako dřív. No každopádně nechápu, proč Carplay dotyk preferuje a AA nikoli. To mi hlava nebere...
Keď to už budeš robiť a rozoberať stredovú konzolu tak sa môžeš zamyslieť ci si potiahnuť usb kábel dopredu pod rádio ak tam mávaš telefón respektíve ci tam nenainstalovat wireless nabíjačku. Ja tam telefón nedávam tak som to neriešil :)

Odoslané z SM-A528B pomocou Tapatalku

Už jsem laboroval, jak to vymyslet a jako nejlepší řešení mi připadá nechat kabel v loketce a telefon mi přesně pasuje mezi zarážky v držáku kelímků. Přední přihrádka je malá a je velmi obtížné tam udělat bezdrátové nabijení. Neexistuje žádný originál pro BN. A navíc AA stejně potřebuje přímý kabel, tak postrádá smysl instalovat bezdrát. Jediné esteticky hezčí řešení mě napadá vytáhnout konektor USB C kabelu dnem držáku nápojů, aby byl telefon připojen od spodní strany a nebyl vzhůru nohama. Nicméně mě zatím nenapadá, jak to elegantně a funkčně vyřešit.

Ahoj, nechávali jsme loni dodělávat Carplay u M6 GJ 2017. Používáme v něm jak Apple zařízení tak Android (Samsung). Za ten rok se nám stalo, že u Applu nám pravidelně odchází kabely - po pár měsících fungování najednou nefunguje konektivita na telefon, zatímco u Android zařízení se problém nevyskytuje. Mám obavy, že když půjdu reklamovat do autorizáku, že to neuznají, protože jim to zrovna s jejich kabelem fungovat bude. Nemáte třeba podobnou zkušenost?

Ahoj, nechávali jsme loni dodělávat Carplay u M6 GJ 2017. Používáme v něm jak Apple zařízení tak Android (Samsung). Za ten rok se nám stalo, že u Applu nám pravidelně odchází kabely - po pár měsících fungování najednou nefunguje konektivita na telefon, zatímco u Android zařízení se problém nevyskytuje. Mám obavy, že když půjdu reklamovat do autorizáku, že to neuznají, protože jim to zrovna s jejich kabelem fungovat bude. Nemáte třeba podobnou zkušenost?
Ahoj, Apple je na kabely poměrně citlivý. Používáte originál kabely?

Ano, původní byl originál, který odešel. Pak no name. Nejsou někde popsány nějaké minimální parametry co musí kabel splňovat?
Díky

Už jsem laboroval, jak to vymyslet a jako nejlepší řešení mi připadá nechat kabel v loketce a telefon mi přesně pasuje mezi zarážky v držáku kelímků. Přední přihrádka je malá a je velmi obtížné tam udělat bezdrátové nabijení. Neexistuje žádný originál pro BN. A navíc AA stejně potřebuje přímý kabel, tak postrádá smysl instalovat bezdrát. Jediné esteticky hezčí řešení mě napadá vytáhnout konektor USB C kabelu dnem držáku nápojů, aby byl telefon připojen od spodní strany a nebyl vzhůru nohama. Nicméně mě zatím nenapadá, jak to elegantně a funkčně vyřešit.

Mam v mazdě bezdrátovou nabíječku od značky ESR (mag safe/magnet)… nejlevneji vychazi z aliexpresu a funguje super uz nekolik let

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ano, původní byl originál, který odešel. Pak no name. Nejsou někde popsány nějaké minimální parametry co musí kabel splňovat?
Díky

Popravdě nevím, v čem se ty kabely liší, jen mám více zkušeností s tím, že když se nechce telefon připojit nebo je připojení nestabilní, tak zatím byl vždy nějaký problém v kabelu. Po výměně za originál bylo po problému.
Zkusil bych asi origo.
Případně vyzkoušet velmi jemně přebrousit konektor, co jde do telefonu (třeba zubní pastou). Podle toho popisu to skoro vypadá, že za pár měsíců kabel zoxiduje (konektor) a přestává fungovat. Jinak si to moc vysvětlit neumím, pokud dřív chodil.
Případně už jsou používáním zlámané vnitřní "vlákna" kabelu.

O te bezdratove nabijecce premyslim taky, netusite, jestli se da sehnat nekde v EU a nemusim si ji posilat ze Singapuru? :D

Chci tuto - https://mikstoreph.com/products/cx5-2018-2021-oem-wireless-charging-pad a podle fotek od @jvejskrab to vypada na ni :)
Zatím nevím o nikom, kdo by to v EU prodával, ale zase tolik jsem to nestudoval :) Na CX5 mám skladem dva různé typy, ale tohle je ještě nějaký třetí a vypádá tedy skoro nejlíp z těch všech, musim uznat :)

Odkaz?

CZK 899.06 30% Off | ESR HaloLock Magnetic Wireless Car Charger Mount for iPhone 13 Pro Max Phone Holder Compatible with Magsafe Car Wireless Charger
690c158fa5808383ef29914598687e8a.jpg
df85655aeda90db6a6da2b0e4e913869.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jo ták...tak to ne, tyhle držáky do výdechu fakt v autě nechci. Je to příšerný retro a zkazí to dojem z celého interiéru. Já sháněl něco, co se instaluje místo přední přihrádky, ale na BN vpodstatě nic neexistuje, takže na to kašlu. Zase tolik mi to neschází.

Ja mam vyvedenu magsafe nabijacku z laktovej priehradky do drziaka na pohar pri rucnej brzde kratkym kablikom, takze to nevidno, nerusi to a telefon (iphone 12pro) tam presne pasuje.

Sent from my iPad using Tapatalk

Koupil jsem si pouze do auta Ikea lightning kabel a více než rok vše v pořádku a bez problémů.

Keby som si ja dával bezdrôtovú nabíjačku tak by som to dal bud do tej časti pod rádio alebo možno do toho kostolíku co sa da vyberať v lakťovej opierke (BN verzia) a to by bolo oberatelne a pripojené do USB portu.

Odoslané z SM-A528B pomocou Tapatalku

Problém je že ta přihrádka v loketce je na většinu telefonů malá. Ani základní S22 se nevejde. A přihrádka na zakázku v 3D tiskárně cca 3 tisíce. Ne děkuji nechci. Ale AA tu funguje stejně jenom přes drát tak je to sumak.

Ahoj,
pokud se nic nezměnilo tak
1 - NE
2 - NE
Ahoj, tak mám zajímavé novinky ?
Mám reálně zprovozněnou kombinaci:

Bezdrátové Android Auto
Fungující dotyk na Android Auto při zastaveném autu
Bezdrátové nabíjení

První dvě funkce docíleny pomocí krabičkyt Otocast U2-X

PrvnÍ testy vypadají dobře.
?
Asi o něco delší spárování než drátová verze, ale žádná hrůza, později změřím přesně ?

Ta "krabička" umí nějakým způsobem využít komunikaci pro Carplay, takže Android Auto máte pak k dispozici pod Apple Carplay ?

Hodím sem pak link na galerii.

Back