• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Ja pouzivam Cplay2air uz druhy rok s poslednymi update funguje naozaj spolahlivo a rychlo, ako keby som mal telefon pripojeny kablom, neodpaja sa atd. takze urcite doporucujem.
Veřím, že u Apple to funguje, když to používá nativní protokoly atd. Bohužel Android to nepodporuje a tak je to takový "paskvil", kdy ta krabička využívá rozhranní Apple, v autě si vybírám Apple Carplay, ale na displayi mi pak najede Android Auto :D takže taková "nouzovka", kdo opravdu touží ve "starších" autech po bezdrátovém Androidu. Když už se to spojí, funguje to dobře, ale pokud z auta odejdu na delší dobu, musím bohužel většinou stejně vyndat a zastrčit zpět USB v područce, co vede do té krabičky, co umí bezdrát.
Někdo se tu na to ve fóru ptal, tak jsem to chtěl otestovat a kvůli tomu to koupil ?
Těžko říct, jestli se časem zase nevrátím k drátu :)

Ahoj,

pro info, kdyby se někomu hodilo. Taky jsem kupoval bezdrátové nabíjení a bezdrátové AA. Instalace bezdrátového nabíjení dle youtube po dodání odvahy od @jvejskrab proběhla OK. Díky :)
Jako bezdrátové AA jsem si koupil 2022 CARLINKIT CPC200-A2A ANDROID AUTO WIRELESS ADAPTER a pro rozběhnutí jsem narazil na problém, kdy v mobilním telefonu je (asi u jak které značky telefonu) v defaultu vypnuté bezdrátové Android Auto. Docela mi trvalo než jsem na to přišel, ač to je easy :laughing:
V android 13 (možná i dřívější) mají přímo v aplikaci Android auto (dnes už se neisntaluje ze Play store, ale je součástí Home asistenta) jednoduchý posuvník na zapnutí, který jsem měl prvávě v defaultu vypnutý.

Narazil jsem ale i na návod, kdy je potřeba otevřít Developer režim android auto aplikace (fakt mě překvapilo že to ta aplikace má) a tam zapnout "Přidat do nastavení bezdrátovou projekci". Nevím zda je třeba, mě to funguje i bez ní, jen s zapnutou podporou bezdrátové podpory AA. Ale v starčích verzích android OS to možná chce, nebo to aspoň někde psali na fóru kam jsem se dogooglil.

Postup jak do developer módu AA je:
1) Nastavení telefonu
2) aplikace - seznam všech aplikací
3) Další nastavení aplikace (mám jako poslendí volbu která mě dostane do té aplikace AA ale pro mobil. Zde se i konfugurují aplikace co máte na displeji auta atd, asi znáte)
4) párkrát poklepat na verzi úplně dole (jako u android OS) což ji odemkne
5) přes tři tečky vpravo nahoře otevřít "Nastavení pro vývojáře"

Doufám že někomu pomůže :)

Budu teď testovat stabilitu toho Carlinkitu A2A v mé Mazda 6 výroba 2018/05. Některé bezdrátové AA adaptéry prý náhodně padají nebo se nepřipojují a musí se znovu kolem dokola párovat.

PS: upgradoval jsem prvně infotainment viz návod zde na fóru opět po dodání odvahy @jvejskrab :) Tam to byl tedy trochu větší stres těch 40 minut zda to doběhne (hlavně u prvních 2 procent které jsou tam fakt věčnost). A to jsem měl fakt starou verzi, tak jsem musel upgradovat na 2x :)

Zdravim,
precetl jsem vsech 88 stranek velice zajimave diskuze poslednich par let.
Kdyby nekdo objednaval v nejblizsi dobe USB jednotku tak muzu doporucit levna cena (89eur aktualne, rychle doruceni z Francouzskeho skladu obj. 13.2 a 16.2 GLS dorucilo domu, takze super (link: https://www.aliexpress.com/item/1005002565007089.html)

Zaroven se chci zeptat zda ma nekdo zkusenost s vymenou na faceliftove verzi od r.v. 2018... vsude jsem nasel navody na rozdelani plastu interieru pro verzi 2013 - 2018 ale na facelift sem nikde nic nenasel.... diky

Zdravim,
precetl jsem vsech 88 stranek velice zajimave diskuze poslednich par let.
Kdyby nekdo objednaval v nejblizsi dobe USB jednotku tak muzu doporucit levna cena (89eur aktualne, rychle doruceni z Francouzskeho skladu obj. 13.2 a 16.2 GLS dorucilo domu, takze super (link: https://www.aliexpress.com/item/1005002565007089.html)

Zaroven se chci zeptat zda ma nekdo zkusenost s vymenou na faceliftove verzi od r.v. 2018... vsude jsem nasel navody na rozdelani plastu interieru pro verzi 2013 - 2018 ale na facelift sem nikde nic nenasel.... diky
Tady to vypadá na facelift -
- jen teda nerozebírá středový panel a kabel od jednotky by šel asi taky dát více dozadu, dostat se tam půjde přes přihrádku spolujezdce.

Tady to vypadá na facelift -
- jen teda nerozebírá středový panel a kabel od jednotky by šel asi taky dát více dozadu, dostat se tam půjde přes přihrádku spolujezdce.
Super diky moc, sem hledal projizdel spoustu videii ale tohle sem nevidel. Diky!

V android 13 (možná i dřívější) mají přímo v aplikaci Android auto (dnes už se neisntaluje ze Play store, ale je součástí Home asistenta) jednoduchý posuvník na zapnutí, který jsem měl právě v defaultu vypnutý.
Jen, nově se píše, že "Bezdrátové připojení Android Auto již nevypnete"
Já mám verzi AA 8.9.něco a na hlavní obrazovce to vážně není, ale (!) když se dostanu Tvým postupem do módu pro vývojáře, tak o_O je to tam a dokonce to bylo vypnuto :cold_sweat:

Screenshot_Android Auto.jpg

Ahoj,

pro info, kdyby se někomu hodilo. Taky jsem kupoval bezdrátové nabíjení a bezdrátové AA. Instalace bezdrátového nabíjení dle youtube po dodání odvahy od @jvejskrab proběhla OK. Díky :)
Jako bezdrátové AA jsem si koupil 2022 CARLINKIT CPC200-A2A ANDROID AUTO WIRELESS ADAPTER a pro rozběhnutí jsem narazil na problém, kdy v mobilním telefonu je (asi u jak které značky telefonu) v defaultu vypnuté bezdrátové Android Auto. Docela mi trvalo než jsem na to přišel, ač to je easy :laughing:
V android 13 (možná i dřívější) mají přímo v aplikaci Android auto (dnes už se neisntaluje ze Play store, ale je součástí Home asistenta) jednoduchý posuvník na zapnutí, který jsem měl prvávě v defaultu vypnutý.

Narazil jsem ale i na návod, kdy je potřeba otevřít Developer režim android auto aplikace (fakt mě překvapilo že to ta aplikace má) a tam zapnout "Přidat do nastavení bezdrátovou projekci". Nevím zda je třeba, mě to funguje i bez ní, jen s zapnutou podporou bezdrátové podpory AA. Ale v starčích verzích android OS to možná chce, nebo to aspoň někde psali na fóru kam jsem se dogooglil.

Postup jak do developer módu AA je:
1) Nastavení telefonu
2) aplikace - seznam všech aplikací
3) Další nastavení aplikace (mám jako poslendí volbu která mě dostane do té aplikace AA ale pro mobil. Zde se i konfugurují aplikace co máte na displeji auta atd, asi znáte)
4) párkrát poklepat na verzi úplně dole (jako u android OS) což ji odemkne
5) přes tři tečky vpravo nahoře otevřít "Nastavení pro vývojáře"

Doufám že někomu pomůže :)

Budu teď testovat stabilitu toho Carlinkitu A2A v mé Mazda 6 výroba 2018/05. Některé bezdrátové AA adaptéry prý náhodně padají nebo se nepřipojují a musí se znovu kolem dokola párovat.

PS: upgradoval jsem prvně infotainment viz návod zde na fóru opět po dodání odvahy @jvejskrab :) Tam to byl tedy trochu větší stres těch 40 minut zda to doběhne (hlavně u prvních 2 procent které jsou tam fakt věčnost). A to jsem měl fakt starou verzi, tak jsem musel upgradovat na 2x :)
Chtěl bych se zeptat jak dopadlo zatím testování stability. Uvažuju o koupi tak abych věděl na co se připravit:cool:

Chtěl bych se zeptat jak dopadlo zatím testování stability. Uvažuju o koupi tak abych věděl na co se připravit:cool:
Ahoj,

viz SZ ale dám i sem pro ostatní. Krabičku A2A mám od ledna (koupil jsem si k vánocům). Četl jsem na ty různé krabičky od různých výrobců negativní kritiky, tedy nešel jsem do toho s přehnaným očekáváním ale jsem nadmíru spokojený. Myslím si že určitou roli tam ale hraje jaké technické prvky zrovna jsou v kombinaci (telefon, verze android, verze infotainmentu v autě atd). To že to mě nepadá, neznamená že to nebude padat jinému.

Za celou dobu co to mám se mi stalo 2x, že jsem musel krabičku vytáhnout a znovu zapojit, protože se to rozpojilo a samo hned nespojilo. Jednou když fakt mrzlo a dle mého to nestihlo naběhnout včas. Podruhé se mi to stalo za jízdy a je to i jedinou co mi to vypadlo za provozu. Důvod nevím, ale vypojeni A2A z USB a zapojení zpět a vše bylo ok. cca 3x se mi stalo, že se to rozpojilo, obrazovka skočila do infotanmentu, začal probíhat import kontaktů a pak se zase behem 5-ti vteři načetl AA a vše se vrátilo zpět do probíhající navigace.

Ta pohodlnost nemuset připojovat kabel, kvůli půlhodinové jízdě po Praze a potřebě navigvat na nějaké neznámé místo je super a pro mě k nezaplacení. Na dlouhou X-hodinovou cestu pořád připojím kabel, ale jen pro dobíjení (AA jede bezdrátově), protože bezdrátové nabíjení zbytečně zahřívá telefon a spíše ho udržuje než, že by ho dobilo do 100 procent.

Ať slouží a pokud někdo též pořídíte, tak napište své zkušenosti.

Ať slouží a pokud někdo též pořídíte, tak napište své zkušenosti.
Já Tě "neposlechl" s ryzím A2A a od stejného prodejce koupil obojetnou krabičku CP/AA. Spojil jsem SMG S21 přes wi-fi, bluetooth sice viděl, ale nepřipojil se ani pod pohrůžkami. Jedno z doporučení bylo zkusit up/down-grade FW toho zázraku a to se zařízení ihned odporoučelo do věčných lovišť (nesvítilo pak ani pod napájecím adaptérem ze sítě). Dle podpory prý tuctový příběh, v záruce 1Y mám poslat zpět a dodají krabičku novou = bude pokračování.
I dle podpory tak doporučuji opatrně s upgrade/downgrade, často to nevyjde. Prý se to pak řeší nějakým přímým reflash interních obvodů přímo na paticích.
Zajímavý byl již i Tebou někde zmíněný fakt, že AA (SMG S21) byl pak přes tu obojetnou krabičku pro auto jako CarPlay device (wireless i wired) :innocent:

Chápu dobře, že tahle krabička funguje i bez nutnosti nahrát nejnovější sw a instalace jiného modulu do loketky? Prostě jen zapojim do stávajících USB a používám?

Samsung S22 256GB Tapatalk

Chápu dobře, že tahle krabička funguje i bez nutnosti nahrát nejnovější sw a instalace jiného modulu do loketky?
Pokud Ti dnes funguje AA/CP přes drát tak ano, jen to vyrobí bezdrátový most pro ten existující drátový ;)
Tedy SmartPhone (jsou dané min. verze Android / iOS) ↔ Wi-Fi & Bluetooth ↔ krabička ↔ a zase drátem do stávajícího AA/CP portu pro wired.

prave je Carlinkit 4.0 v akcii v Kauflande za 75€ :D

na skusku som to objednal a prinajhorsom im to obucham o hlavu

No som zvedavý, je tam vypísaných asi 50 značiek áut ale Mazdu tam nevidím.. hlavne že tam je Ferrari a Buick :joy:

ten popis na origo stránkách z pohledu podpory aut není nic moc. Teď ho tam nevidím, ale meli tam live-chat a tam jsem se ptal a odpověděli mi že Mazda 6 / Atenza 2018 (můj rok) je OK. Spíše jim dle mého šlo o to zda má auto klasický kabelový AA a zda mám android 10 nebo 11 a vyšší. Kdyby to nefungovali tak si na nich a jejich chatu nic samozřejmě nevezmu.

Navíc jsem přímo na stránkách v FAQ pod produkty viděl pár reakcí jak ty moduly lidi chválí na CX-5 2018 i 2022. Dále, což mě utvrdilo v mém pokusu to objednat, bylo to, že jsem na youtube našel videa jak přímo tyhle Carlinkit krabičky zkoušeli na Mazdě.

Za 60 doláčů to byl pořád pokus, který nemusel vyjít, ale s tím jsem do toho šel. Na ten Calinkit 4.0 jsem pávě na jejich FB stránkách viděl řadu problémů s ktualizacemi a verzí a myslím že to je právě tím, že tam jede androud pořád přes Apple protokol. To byl důvod proč jsem šel čisto do A2A, kde jsem viděl východu nativních portů na daný systém.

Na ten Calinkit 4.0 jsem pávě na jejich FB stránkách viděl řadu problémů s ktualizacemi a verzí a myslím že to je právě tím, že tam jede androud pořád přes Apple protokol. To byl důvod proč jsem šel čisto do A2A, kde jsem viděl východu nativních portů na daný systém.
Jj, zpětně jsem toho našel taky mraky :eek: Ale dostanu šanci na reparát neb Číňan v Německu (tam jsem vracel nebožtíka) komunikuje na jedničku a klidně mi pošle nově A2A, resp. obojetnost jsem tímto vzdal o_O

Zdarec, konečně jsem vyměnil modul v loketce a užívám si android auto, ale jedna věc mě dost štve, když zapichnu telefon, tak to hned po startu auta trvá, to je v pohodě, ale začne hrát radio než se to spustí a to mi vadí dost, tak samo i když telefon odpojim od kabelu, tak se zase zapne nějaká priblba frekvence jedna nebo podobný radio kekel, jde to nějak vyřešit, nevíte?

Nejsem si 100% jistý, ale ve wired originále je hlasitost rádia oddělená od hlasitosti AA média a i od hlasitosti navigace... tedy "navždy" ztlumené rádio by to mohlo řešit (ať se v tichosti třeba zcvokne). Samozřejmě i nastavení AA má v sobě pak možnost spouštění média po aktivaci AA.
Ovšem pokud je to nějaký blikanec té doinstalované verze HW, tak nevím...

Nejsem si 100% jistý, ale ve wired originále je hlasitost rádia oddělená od hlasitosti AA média a i od hlasitosti navigace... tedy "navždy" ztlumené rádio by to mohlo řešit (ať se v tichosti třeba zcvokne). Samozřejmě i nastavení AA má v sobě pak možnost spouštění média po aktivaci AA.
Ovšem pokud je to nějaký blikanec té doinstalované verze HW, tak nevím...
Tak to nejde, radio má společnou hlasitost s ostatními médii, ale když jsen zapl cd a pak až AA tak to aspoň přejde po odpojení na cd a ne na rádio. Nedávno vyšel fw do infotaimentu ale nvm jestli si pomůžu a vyřešilo by to tento "problém"

Ahojte, pokus je tento problém zde již rozebírán, tak se omlouvám, ale nenarazil jsem na něj...

Nainstaloval jsem si "krabičku" pro zprovoznění android auta, jedná se o nejnovější verzi, která by měla podporovat i wireless přenos.

Mám mazdu 6 z roku 2017, firmware aktualizován na verzi 74.xxx

pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%24220.95%21US%20%2481.75%21%21%21%21%21%402101c84b16801757972963248e4795%2112000032186390020%21btf&_t=pvid:a2f822a5-2d03-411b-8161-e2d1d43f5e61&afTraceInfo=1005005209921251__pc__pcBridgePPC__xxxxxx__1680175797&spm=a2g0o.ppclist.product.mainProduct

Každopádně se po instalaci se mi zprovozní carplay, ale android auto ne.

Nevíte prosím čím to může být, případně jak to opravit?

Moc děkuju všem za ochotu.

337490107_219749824058197_1105946252889751978_n.jpg 337548778_636348798323304_5649590965271725237_n.jpg 337640152_568352845391629_1133290788461854299_n.jpg

@Mauda132 asi to bude tím, že ta wireless krabička se pro auto identifikuje jako carplay, nicméně na tu krabičku by si měl připojit i Android telefon, pokud to podporuje.. už se řešilo pár stránek zpátky, třeba zde

Back