Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
To má interval 180tkm? Nebo na to původní majitel prděl?ale říkám si že olej je tam 180tkm tak to bude třeba tím
No pořád nevím, jestli je správný interval 180tkm 🙁Jezdil s tím do autorizáku v Dánsku
Dle Mazdy:No pořád nevím, jestli je správný interval 180tkm 🙁
Ta změna v řazení mezi GG, GH a skyactivy je za mě taky k horšímu. Mě prostě víc sedí ty sportovněji laděné starší Mazdy...😎 Minimálně v tomhle ohledu urcite 😉Olejová problematika se projeví až padnou teploty pod 10 stupňů a pak hlavně okolo nuly. To není převodovka s vyššíma narokama na řidiče, ale spíš není na rychlý řazení, já co jsem přesedlal z GH kde jsem to tam klepal konečama prstů a pohybem zápěstí teď v GL kvalty vyloženě hledám a je poznat že rychlý řazení se tomu nelíbí, stejně jako spojka musí být na 100%sešlápnutá. U nissanu ju stačilo i po výměně jen přišlápnout na 50%, u GH tak na 90% ( v létě i na 80), v GL jak není úplně, je problém, ale říkám si že olej je tam 180tkm tak to bude třeba tím
Dobrý den, mohu se zeptat kde jste ho zakoupil ?Při 120tkm přišel čas na výměnu převodového oleje. A protože ho nechci měnit po pár tisících, jak to tu někteří dělají s Ravenolem, dám originální Mazda olej. Čtyřlitrová plechovka stojí 3 tisíce, a není na ní psáno, kdo to skutečně vyrábí. Jen made in japan. A aby převodovka dlouho vydržela, přidám i Ekolube gear. Sice je na plechovce Mazda oleje psáno, že se nesmí s ničím míchat, ale míchám to už 20 let a nikdy jsem neměl problém s žádnou olejem (s Ekolube) mazanou součástkou. I Mazdě to už 120tkm svědčí.
Zobrazit přílohu 52987
K RedLine 75w80, po 8000 Km, vše v pořádku řazení i hluk převodovky. Pouze za studena (jak se ochladilo) problém při řazení z 1. stupně na 2. duhý. Musí se opatrně a s lehce delší prodlevou, pokud clovek nechce "škrtnout". Při dalším servisu Long Life Gear Oil G7 ...Ahoj
Ahoj,
přidávám update, trochu jsem řešil složení RAVENOL MTF-2 SAE 75W-80, speciálně MT 1, Jedná se o příměsi pro nesynchronizované převodovky, které naopak mohou některým synchronizovaným škodit. Výměna po cca 700 Km (olej - Revenoil při vyoouštění trochu zašedlí, to se mě vůbec nelíbilo), za RedLine 75w80. Najeto cca 2000 Km s Redline, řazení ok, zvukové chování ok a už u tohoto oleje zůstavám. S předovonkou jsem něměl problém ani s originální výrobní náplní (tu bych sehnal nejraději), ale jak píšu, mám rok výroby 09/2017.
L.
Ve smluvním servisu Mazdy. Já konkrétně v Autopalace Brno, ale jistě by to šlo v kterémkoliv. Stejně to neměli skladem.Dobrý den, mohu se zeptat kde jste ho zakoupil ?
Po tom vsem tady napsanem se snad uz shodneme, ze to je zalezitost prevodovky a napln na to ma vliv pramaly.Pouze za studena (jak se ochladilo) problém při řazení z 1. stupně na 2. duhý. Musí se opatrně a s lehce delší prodlevou, pokud clovek nechce "škrtnout".
Ja mam uz treti prevodovy olej v aute za 6 rokov (asi povodny, ravenol mtf 75-80 a teraz po vymene spojky mi dal servis neznamy olej). Mozem konstatovat, ze jediny olej kde som nemusel radit za studena uplne pomaly a tazko bol ravenol, tam zase to radilo pomalsie zahriate, obcas kopala trojka a drhla petka.Po tom vsem tady napsanem se snad uz shodneme, ze to je zalezitost prevodovky a napln na to ma vliv pramaly.
Ja mam uz treti prevodovy olej v aute za 6 rokov (asi povodny, ravenol mtf 75-80 a teraz po vymene spojky mi dal servis neznamy olej). Mozem konstatovat, ze jediny olej kde som nemusel radit za studena uplne pomaly a tazko bol ravenol, tam zase to radilo pomalsie zahriate, obcas kopala trojka a drhla petka.
Dnes bolo 6stupnov a na no name oleji za studena tam dvojka ide zaradit len velmi pomaly a s citom, jednotku v krizovatke nezaradim dokym auto prakticky nestoji na mieste, aj to dost velkou silou. Zato zohriaty no name olej radi krasne rychlo a bez drhnutia.
Dávám info po ujetí cca 200km na Castrol B. Celkově se řazení dost podobá origo oleji. Tzn.,že za studena mají rychlosti tendenci se zasekávat. Zejména dvojka a pětka. Dá se to ovšem vychytat tím,řadit v trošku vyšších otáčkách. Po zahřátí vše v naprostém pořádku a drhnutí je opravdu minimální a tlumené oproti Ravenolu. Ravenol za mě bohužel nejhorší a nejsem si jistý,jestli výměnu v servise provedli důkladně.
Zde přikládám foto Ravenol oleje po vylití. Výměna provedena koncem ledna 2020. Najeto na něm zhruba 2 tis km
Zobrazit přílohu 27058 Zobrazit přílohu 27059
tak na mé cx5 2.0 165, taky olej Ravenol po nájezdu 6000km jako u tebe. Výměna provedena svépomocí. Origo olej mazda G7 vypuštěn trochu našedlý,ale čirý. Koupím raději origo mazda G7. Takže ti ho určitě vyměnily. Ale proč tak rychle zešedne to nevím. Převodovka řadí hezky.Dávám info po ujetí cca 200km na Castrol B. Celkově se řazení dost podobá origo oleji. Tzn.,že za studena mají rychlosti tendenci se zasekávat. Zejména dvojka a pětka. Dá se to ovšem vychytat tím,řadit v trošku vyšších otáčkách. Po zahřátí vše v naprostém pořádku a drhnutí je opravdu minimální a tlumené oproti Ravenolu. Ravenol za mě bohužel nejhorší a nejsem si jistý,jestli výměnu v servise provedli důkladně.
Zde přikládám foto Ravenol oleje po vylití. Výměna provedena koncem ledna 2020. Najeto na něm zhruba 2 tis km
Zobrazit přílohu 27058 Zobrazit přílohu 27059